men-TAG dan diTAG

Salam sayangsayang saya semua (:

hari ni terasa nk panggil korangkoramg semua sayang laa. ehehe (saje menggedik jap). act, niat di hati mmg nk update blog. tp tiba2 saya ditag oleh anys. ergh, mmg nk suruh saya update laa tuh. walaupun jarijari saya ta berapa nk lembut utk update belog nih dan ibu jari kaki saya yg tgh sakit sb smlm terkena tongkat motor. tp terpaksa laa saya melembutkn jari jemari saya dan buat2 lupa yg ibu jari kaki saya sakit. ape kait ibu jari kaki dgn update blog ? HAHA. pandai2 laa korang kaitkn ibu jari kaki aku dgn update blog ye. hehe.

okayh, pertama kali ditag. terima kasih sayang saya (anis). kn saya da ckp nk pangil sayang kn. hehe.


1. Adakah anda rasa anda hot ?
Mestilah saya rasa saya hot sb saya ta mandi lagi masa buat tag ni. lalala (:


2. Muatnaik wallpaper yg anda guna sekarang ?


3. Cerita pasal wallpaper ?
Gamba pertama saya guna utk wallpaper hp saya. i love myself (: haha

Gambar kedua saya guna utk wallpaper desktop. walaupun laptop nih bkn milik saya tp ikut suka saya laa nk letak gambar apa kt desktop kn. saya yg paling selalu guna kn laptop ni. suka hati saya la. lalala (: ni laa kwn2 baik saya. (secara tak langsung aku promote kwn2 aku). haha

4. Bila kali terakhir mkn donut ?
Em, 23 april. bkn dunkin donut. tp donut yg nenek saya buat. terbaikkk wokk ! donut nenek saya tembam2 dan comel2. hahah

5. Lagu terakhir anda dengar ?
Lagu cina yg merepek ntah pape. ta faham laa doe. smlm saya terbukak radio channel cina. saya sgt mls ye nk tkr channel. lantak kau laa radio. haha

6. Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini ?
Mukabuku !

7. Selain nama anda, anda dipanggil nama apa ?
Cikgu2 saya suka panggil saya Shafiqah. errkk ! Ta suka dipanggil shafiqah even tu nama aku. haha. kwn2 saya suka ejek saya panggil Sharipah atau dlm nama yg agak kurang enak kalau korang dengar. LEMBU!. Ah,menyampah. haha

8. Tag lagi 4 orang.
- nia
- katok
- najwa
- syaz

9. Siapakah no. 1 kepada anda ?
Kawan sekolah rendah saya. dea sgt comel (:

10. Katakan sesuatu kepada orang no. 3
Kau kenal aku lagi ta ? hahaha

11. No. 2 ada hubungan dengan siapa ?
Ex-school mate saya. masa sekolah saya ta kenal pn. bila da abes sekolah baru knl. Mukabuku punya pasal (:

12. Bagaimana pula dgn no. 4 ?
Saya suka panggil dea gemuk walaupun saya yg lagi gemuk drpd dea. lalala (:

13. Berikan 5 yg anda tahu pasal org yg men-tag anda.
Semuanya lepasan SPM (copy paste jwpn anis) haha. ada kwn lama. ada kwn
ex-school mate. yg penting kwn saya. haha

14. Persamaan antara kambing dgn lembu ?
Dua2 boleh disembelih. (copy paste jwpn anis). haha.

15. Perasaan anda membuat tag ini ?
Slumber,lampi,blur. haha. saya amik masa ye nk jwb soalan2 ni.

16. Adakah anda tahu si dia itu sengal ? (macam da tukar soalan je ? hahah)
Tahu. sgt sengal !

17. Gay or less ?
Jgn pilih jalan hitam ! hahaha


*yess, siap! penat jwb soalan stndard soalan SPM nih. sangat2 lampi ye.
*entry kali nih rasa mcm baik je sb guna 'saya'. haha !
THANKS FOR READING

badluck day

Salam semua.

okayh,korangkorang semua jgn nk ckp aku sekarang nih da rajin update hokeyyhh ! aku sekrang da ada title baru. PENGANGGUR TERUNGGUL ! yeaahh ! aku da pencen. pasni tade lagi..
  • bwk motor pukul 3 ptg yg matahari tgh panas terik tuh.
  • kena potong buah yg banyakbanyak.
  • serve budakbudak BAIK mkn.
  • bsh cwn yg berlambaklambak.
  • kena ejek BUSUK dgn budakbudak BAIK kt c2.
  • kena lap mejameja yg sgt kotor bila budakbudak da sudah mkn.
  • sapu lantai yg penuh dgn rumput, air tumpah. tulangtulang yg bersepah sb kucingkucing kt situ pn sibuk nk mkn jugak.
  • kena mop. ah, kerja nih paling penat. berpeluhpeluh laa wey aku mop lantai yg sgt kotor tuh !
  • lap pinggan yg berlambaklambak tuh.
  • guna toilet lelaki. ops, jgn nk pelik ye. aku jaga bdk lelaki heh. so, terpaksa la gua guna toilet lelaki. haha.
  • blk lambat (11 malam)
  • mandi malammalam buta.
  • tidur lambat sb nk online dulu. blk kerja lmbt, online pn lmbt laa. hehehe
eh, sudah lari tajuk laa. AHAHA. okayh ! act, pg lagi aku da bgn. bersemangat laa aku nih nk pegy sekolah memandu tuh sb aku ade QTI kereta. 7.40 laa aku da pegy hokeyh. aku tunggu punya tunggu tiba2 abg2 ckp aku punya lesen L da MATI. ahh ! WTFish ! ta memasal aku kena byr RM35 sb nk renewed lesen tuh. duit dlm dompet blh genap2 pulak da. adoii, aku da laa ta breakfast lagi. ha, ambik kau myn ! member lama ajak aku mkn aku ckp aku da knyg. pehh, padahal perut aku da buat mcm2 bunyi da !
tape, aku sabar lagi. tunggu lagi sampai aku pn naik mengantuk+semakin lapar+sakit kepala+aku da panas. Akhirnye aku gagal. huhu. masin kn mulut kau nis. mmg badluck gila. aku terus blk. moody sudaa. geram act. aku gagal sb aku lapar. bila lapar aku tade mood. aku bwk kereta pn ikuit suka aku. tukar lorong pn ta signal. aku tawu tp aku buat bodoh je. da mls sbnrnye. lantak laa ape nk jdk.

balik je aku terus online. online sampai aku pn lupa yg aku lapar gila time kt sekolah memandu td. tu laa padahnye bila nk online. bila da bosan kau tawu aku buat ape.


jeng3 ! aku pakai jubah mak aku. bsr laa siott. HAHA


tp aku baru perasan yg aku pakai jubah mak aku ni terbalik. kau nmpk ta zip nye ?
mcm sengal je.


one more story. haha, musim matrix kn. aku beli kaca mata baru sb nk pegy belajar ta lama lagi. ta lama myn, seminggu lebih je! pehh, abes duett aku beli bende alah ni. ye, sy rabun oke kwn2. pakai cuma bila belajar. time sekolah dulu ade cermin mata. tp cuti SPM lama sgt kn. cermin mata tuh pn da pth. mcm mane pn aku tatawu. merajuk kott sb aku abaikn dea. haha.


bsr kn ? aku mmg pakai cermin mata yg besar2. kau tgk org laa wey. haha


yg nih aku suka.
tp kalau patah jugak spec yg nih aku tatawu nk ckp ape (speechless). demam seminggu agaknye.


da tunjuk spec mesti kena tunjuk tuan nye jugak. lala (:

okeyh, sampai sini je. bubye semua (:


THANKS FOR READING

DUNIA KHAYALAN DUNIA IMPIAN

Salam to all readers,

hehe, mcm yek2 je kn tajuk akukn. best ape tajuknye. selalunye dunia yg kita impikan dtgnye dpd khayalan kita kn. betul ta ? sape setuju angkat kaki. hee, aku suka berangan. ha, dgn jujurnya aku buat pengakuan. tetttt ! haha. act, td aku tgh lipatlipat baju depan tv kn. t'tgk cerita indon yg mengarut tuh. khayalan gila laa klau tgk cerita tuh. bila dengardengar lagu tuh kn. dunia khayalan dunia impian. tu je yg aku ingat. hehe. mcm syok pulak ngn bait perkataan tuh. simpan terus dlm memori aku. sukasuka sgt ! aku mengaku aku mmg suka yg fantasi nih. bukan laa aku berangan kn mcm mat jenin tuh. haha. for example, aku suka tgk cerita yg melebih2. haha. mksd melebihlebih cthnye yg ta logik laa atau dlm perkataan lain FANTASI. TETAPI, aku sangatsangat laa ta minat dgn cerita indon yg dongeng gila tuh. tersangat laa bangang pd aku. haha. selalunye cerita matsaleh laa. ni ta bermakna aku ta sokong cerita tempatan hokeyhhh ! abes duett mak bapak aku byr bil astro. mesti laa aku nk tgk channel HBO ngn STARMOVIES tuh. haha, sbnrnye nk update cite bende lain. tp da lain pulak da cite aku nih. haha ! lyn jelaa.

klau entry yg lepas aku say gudluck utk member aku yg pegy matrix kn. argh! gua pn kena pegy matrix. kau gudluck laa kt diri sendiri myn. ambik kau. cikgu kt sekolah mak aku ntuh yek2 je suruh aku pegy matrix. melambung lambung laa puji aku. 'anak kak shelley nih pandainye'. pandainye ?? hahaha, agak2 laa wey puji org. kembang la maggi aku. aku ta nk ckp apa lagi yg kwn mak aku puji. nanti mesti korang termuntah muntah sampai ta tidur mlm kau tawu ape lagi yg kwn mak aku puji aku. haha !

* tade ape lagi utk dibicarakan. aku perlu tidur. esk ada misi yg perlu di selesaikn.
puan shelley da panggil2 aku suruh tidur. 'ye ma, i'm coming ! '

sekian, terima kasih.
(ala2 surat rasmi kn. ala korang mcm ta biasa buat surat rasmi time sekolah dulu.)

*chaloo beteh !

THANKS FOR READING

dengan gigih dan gagahnya aku !

SALAM SEMUA,

okayh laa. da dekat seminggu kn aku ta update. yelaa, bz kn mengalahkn business woman.
kenapa dengan gigih dan gagahnya tajuk aku hari ni. sb aku sanggup bangun pg. after solat subuh terus hantar adik lelaki aku ke sekolah. da lama kodd ta rasa angin2 sejuk subuh tuh. after dat, aku terus ke tanjung. kenapa pegi tanjung pagi2 kala ? jogging laa wey dgn kawan yg agak lame laa ta jumpa. rindu aku yg da b'gunung ganang da lepas da td. breakfast sama2 kan nyss ? sampai nk muntah2 kn nys? haha ! yeaah ! blk je rumah terus online.
yeahh, dgn gigihnye aku menaip sb nk update blog punya pasal kn. mulut masih berbau soto n milo ais. haha ! anys da gosok gg belum? bau sardin lagi tuh. haha !
actually, last week aku spend time dgn kwn2. lama kodd ta jumpa. yolaa, sume da keje. nk ajak hangout sume laa bz memanjangkn. kena bt appointment segala baru dpt jumpa oke. tp kali nih jumpa tanpa peranangan. tbe2 roy text aku ajak jumpa. aku on je sb aku pn keje ptg kn. sb tade perancangan kn. so, aku tidur pn ta hengat dunia! bgn2 da pukul 10. OMG ! janji pukul 10 laa beb. ikutkn hati mmg laa mls da nk keluar sb bgn da lmbt. tp kwn knn punya psl. aku gagah kn diri aku yg ta berapa nk gagah nih. kami shopping2 mkn ice cream. yeaah! lame kodd ta mkn ice cream. hee (:



ni dea. teman sehidup semati gua.
syg dea sempit2 wey ! sgt gila klau kau lyn kn kepala dea. terbaikkk!


mari kita usha awek2 cun yg nk pegi lunch nih dr belakang.
anak2 dara berjalan kaki. exercise sket. haha !
after lunch, kami melepak.


ouh, terasa mcm kurang kasih syg masa zaman kanak2. haha ! da bsr baru nk main buaian.


kau tengok. mana aku ta ckp kurang ksh syg. tiba2 jakun dgn buaian nih.


tiba2 terasa jiwa hindustan ala2 bollywood plak kali nih.

yeahh, itu dea. kau mmg cun laa tyra. terima kasih kpd gambargrapher kita. clap2 utk myn (:


turn aku laa pulak. ad mcm hindustan ta?yg kurang aku ta pkai sari je beb. haha!

lagi.


dan lagi (:


terasa mcm nk baring kt rumput yg ta bape nk kering nih.


nasib ta bsh laa seluar aku doe. rumput ta bape nk kering. yeaah !


ni dea tuan punya belog (:


sebelum blk. pose laa sket. yeaaah ! itu deaa.



THE DAY AFTER TOMORROW.

aku dpt job partime utk karnival kt tanjung. dpt payment mungkin bebaloi baloi kodd utk aku. mula2 terasa semangat dgn job nih. belum buat kerje kn. kau semangat laa lbey2. pukul 8 aku da t'pacak dpn booth tunggu bos utk dpt kn tshirt kitorang.haha, aku gelak2 bila ingat kn blk time nih. tyra, simpan rahsia kita oke.
toilet punya pasal. gila punya kerja. tyra punya idea laa nih. ta dpt nk mention kt sini atas sb2 t'tentu. harap maaf. hee (:


our 1st day. wif e'an. kau mmg sempoii !

we all dpt bos garang laa gila vavi wey ! maaf kak leny. sgt serius ye muka deaa.


aku kena jaga bhagian hadiah ye. ni deaa bilik hadiah yg penuh dgn hamper2 segala. mana ta gila. gua kena angkat kotak2 besar yg ta bape nk berat hokeeyyyh! hari2 mcm nih gua boley kurus laa.


melepakk.


rehat sebentar bersama kitkat. hoyeaahh !


akak2 cun. korang mmg sporting.


aku sgt suka hokeyyh dgn gmba nih. tp agak pelik dgn reben kt pinggang.
konon nk seragam sb nk masuk contest. sempoiii !


2nd day. kitorang kena pkai selandang polka. muka aku da mcm bangang. hoyeahh.


senyum di pagi hari. kau ta buat kerja lagi mmg boley senyum lebar2 nih ye.


keBULATan (:


ptg sudaa. penat laa doe. senyum gua pn terpaksa nih.


wif khairil. muka buruk laa gila! tp sedapp laa doe duk dlm bilik nih. aircond sejuk2. rasa mcm ta nk buat keje jew.

wif elyana. tengs laa abg bank rakyat *tatawu nama sb tlg snap kn. sdp jugak kn ltk name abg bank rakyat. glamour giteew !


adikk comel. aku suka gila dgn kau budak. sgt pemalu bila tgk camera.


terasa jiwa keibuan disitu ye. yeaaah !


ends of the carnival. mengular sebentar.


polka gurls. tengs abg hariss. mmg lama kn kau nk snap gamba nih. penat aku senyum. haha !

melepak.

lastly, bg korang keje nih mmg penat. tp pd aku mmg best. even pnt tp aku ttp enjoy. hoyeaaah !
da lama ta spend time dgn korang sume. fatin, aku rindu gila tahap maksima sama kau !

nk ucap selamat tinggal utk kwn2 aku yg sambung blaja di matrix. gud luck korang !
kita jumpa kt menara gading. cewaahhh !

chalo betehh !























THANKS FOR READING

keBAGUSan seorang kakak

salam semua,

entry kali nih tade laa bagus sgt mcm title yg aku ckp kt atas tuh. tp cukup bgs laa
pd aku sbgai seorang kakak.
*aku mula tersenyum bangga. haha! puji diri sendiri.

okayh, sbnrnye aku nk post entry aku nih s
abtu lepas. tp atas sb2 yg ta dpt laa aku nk nyatakn kt sini
jd ilang laa mood aku nk b'blogging.
act, cable aku ilang. so, tade laa mod aku nk b'blogging.
punya bgs nye aku, aku ni cari2 cable aku. dlm
hati ckp 'mesti daus amek nih. ish!'

*da ta jumpa kn, mesti laa nk tuduh2 org yg amik. huhu !

1hari laa aku cari cable tuh. sume tempat laa aku geledah. bila da busan aku tidur.
pg td bgn guling2 atas katil.
tiba2..

ha ! da ingat. hahaha.
tuh laa, slh letak kn. sian laa adik aku yg kena tuduh. maaf yus. hehe.

then..
jumaat lepas kn. aku g bandar laa. g mane ta payah cte. cerita nye atas moto mase tuh.
huhu. bila kesengalan adek aku nih da melampau2 kn ntah mc
m mane hp adik bley jth pulak atas jln raye yg byk kereta tuh.
aiyyak ! nseb laa ta kne lenyek ngn kereta.
em, then aku yg tbe2 nk jdk akk soleha nih dgn rela hatinye berkata
'tape yin, aku g amek. kau jage moto'
cewahh, baikk laa aku.
*bangganye aku puji diri sndiri. haha !

eh, bkn sng oke nk pegi amek hp tuh. aku jln ke blkg dgn helmet aku nih, jln dgn muka ta malu. kena hon siap.
ahh, act malu laa kot.
tp buat bodoh sudaa. haha !
nseb ta rosak. casin
g je yg teruk. bgs ta aku ?

aku cuma cerita. bkn laa nk bangga. hehe
aku syg adik kott. huh! mak aku laa yg ckp.
tp btol kott. sb aku dgn adik perempuan aku cuma beza sthn.
myb rapat. aku ingat dulu2 n
k pegi skula. skula tendah laa mse tuh.
pg2 aku mesti siapkn adik aku tuh. pdhal da drjh 4,5.
eh, aku ikatkan rambut dea laa wey. ikut ckp btul aku nih.
slalu kena mrh dgn adek aku tuh klau aku ikat ta chantik ke ta ketat ke.
mama selalu laa mrh aku. mama ckp jgn iktkn sgt ckp adik tuh.
huhu, ntah laa. aku suka ko
tt. da bsr pn cm gitu jugak..
haha !
syg adik kn..




ni diaa. adek aku. pkai tudung kn? sape pinkn? aku jugak. haha.
skang da ta. aku suruh dea bt sndiri. jgn nk mengade!
cewahh!! garang laa tuh.

oke, sekian wasalam (:



THANKS FOR READING

Zaman sekolah saya.

assalamualaikum (nada ala2 bdk sekolah rendah bg salam.)

nk cerita pasal sekolah mood mestilah mcm bdk sekolah kn. hehe! suka ingat blk zaman2 sekolah dulu. bju sekolah, beg sekolah, tudung labuh, buku teks, buku rujukan yg tebal2 (tujuan ckp tebal2 : aku rajin buat revision. menipu!) haha, worksheet yg belambak2, tuition (yg nih mmg sy mls), homework.

t
eringat da ingat bilaa.

bangun pagi
aku gelak sorang kot bila ingat time nih. bgn pagi mmg mls. aku akn bgn tp tgk roy atau jawe a.k.a adha da bgn ke belum. mangsa utama roy. dlm hati ckp 'roy ta bgn lagi laa'. kemudian tidur blk smpai ade yg kejut. ye, itu diaa bdk mls nk bgn pagi.

waktu belajar
alahai mengantuknye bila waktu cikgu ckp kt dpn. nk tidur? tgk kwn ade ta yg tidur. ha, cover2 line sket.
tidur laa sampai kena gegar dgn cikgu. maaf ckgu. hehe !


waktu rehat
waktu last b4 rehat. selalu ingatkn alep a.k.a pit.
'pit, tgk jam. ckp kt cikgu da rehat'. pit ck
p aku kuat mkn.lapar kott. kau pn nk mkn kn.
ye, saya sgt jage waktu mkn. lapar laa gila time tuh!
kdg2, selalunye waktu bm. aku mesti tidur laa bila nk rehat bru bgn kott. hehe !


handphone

mesti laa bwk kn. msg2 silent hp. aish, bwk 33 seposen kott pegi sekolah. main hp nyorok2.
org suruh kau belajar kau belajar main hp ye. hp kena rampas?
'cikgu, kt rumah sy ade lagi satu. sy bwk lagi ye.'
hehe, hp umpama nyawa. hp
tuh aku buat alarm oke.
tade alarm tade laa aku nk bgn knn. haha !


crediit habis ?
anys, tlg topupkn rm5. hehe. kau duk luar kn nis. terima kasih bebyk nis.


outing

suka kott bwk kaum maahad ramai2 pegi wetex tuh! haha.
budak sekolah kn. nk naik teksi? cri 5 orang. jimat sket duet teksi. apelaa. tempat utama mesti laa wetex.
eh, muar tuh ape ade. wetex jelaa kebanggaan kami. haha !



kau tengok. mkn kfc ramai2. mane lagi nk pegi.sblh wetex je kott.
cuba tgk betul2, time ni jelaa hp boleh letas meja. haha !


rindunye zaman sekolah.
rindu laa
kena panggil dgn cikgu, kena marah, kena denda.
jgn nk rindu sgt myn. kau nk se
kolah lagi ke? ouh, ta nk. sekadar bercerita aku boleh laa. haha !

kau tengok gambar graduasi aku nih.
result trial tade laa gempak mane. tp dpt pakai j
ubah naik pentas ala2 amik ijazah kn. sape ya ta gumbiraa.





kau tengok. dapat pkai jubah kn. seronok kn. sakan laa kau bergambar sana sini.



jantung hati ku! haha !




kwn s'sms saya. ta tidur malam lyn dea. bessst !




last but not least,
kau tengok! fatin edit special untuk aku.
jdk bahan kott dyorang gelak2 kan aku kt kelas. mcm lembu! moo ! ah, benci. haha !

*aku gelak sorang2 kot tgk gamba nih. hahaha !



THANKS FOR READING

Blurr


okayh! aku suda mula exercice jari jemari aku yg ta bape nk lembut nih. tade laa sesape pn yg nk tgk blog aku nih. sb ape? sb org tatawu pn aku ade blog. ape org ckp , belum ready laa nk ckp kt org yg aku ade blog. promote blog je myn. tayah nk promote sgt myn. bru sorg je kwn aku yg aku bgtawu aku da ade blog. hehe. dgn dia je aku ta malu. ta perlu nk ckp byk. otak masih blur. masa pn tade. kene g keje. ye,sy mls. aku lbh relaa ngadap internet nih. jgn ckp byk. jumpa nty (:


THANKS FOR READING