men-TAG dan diTAG

Salam sayangsayang saya semua (:

hari ni terasa nk panggil korangkoramg semua sayang laa. ehehe (saje menggedik jap). act, niat di hati mmg nk update blog. tp tiba2 saya ditag oleh anys. ergh, mmg nk suruh saya update laa tuh. walaupun jarijari saya ta berapa nk lembut utk update belog nih dan ibu jari kaki saya yg tgh sakit sb smlm terkena tongkat motor. tp terpaksa laa saya melembutkn jari jemari saya dan buat2 lupa yg ibu jari kaki saya sakit. ape kait ibu jari kaki dgn update blog ? HAHA. pandai2 laa korang kaitkn ibu jari kaki aku dgn update blog ye. hehe.

okayh, pertama kali ditag. terima kasih sayang saya (anis). kn saya da ckp nk pangil sayang kn. hehe.


1. Adakah anda rasa anda hot ?
Mestilah saya rasa saya hot sb saya ta mandi lagi masa buat tag ni. lalala (:


2. Muatnaik wallpaper yg anda guna sekarang ?


3. Cerita pasal wallpaper ?
Gamba pertama saya guna utk wallpaper hp saya. i love myself (: haha

Gambar kedua saya guna utk wallpaper desktop. walaupun laptop nih bkn milik saya tp ikut suka saya laa nk letak gambar apa kt desktop kn. saya yg paling selalu guna kn laptop ni. suka hati saya la. lalala (: ni laa kwn2 baik saya. (secara tak langsung aku promote kwn2 aku). haha

4. Bila kali terakhir mkn donut ?
Em, 23 april. bkn dunkin donut. tp donut yg nenek saya buat. terbaikkk wokk ! donut nenek saya tembam2 dan comel2. hahah

5. Lagu terakhir anda dengar ?
Lagu cina yg merepek ntah pape. ta faham laa doe. smlm saya terbukak radio channel cina. saya sgt mls ye nk tkr channel. lantak kau laa radio. haha

6. Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini ?
Mukabuku !

7. Selain nama anda, anda dipanggil nama apa ?
Cikgu2 saya suka panggil saya Shafiqah. errkk ! Ta suka dipanggil shafiqah even tu nama aku. haha. kwn2 saya suka ejek saya panggil Sharipah atau dlm nama yg agak kurang enak kalau korang dengar. LEMBU!. Ah,menyampah. haha

8. Tag lagi 4 orang.
- nia
- katok
- najwa
- syaz

9. Siapakah no. 1 kepada anda ?
Kawan sekolah rendah saya. dea sgt comel (:

10. Katakan sesuatu kepada orang no. 3
Kau kenal aku lagi ta ? hahaha

11. No. 2 ada hubungan dengan siapa ?
Ex-school mate saya. masa sekolah saya ta kenal pn. bila da abes sekolah baru knl. Mukabuku punya pasal (:

12. Bagaimana pula dgn no. 4 ?
Saya suka panggil dea gemuk walaupun saya yg lagi gemuk drpd dea. lalala (:

13. Berikan 5 yg anda tahu pasal org yg men-tag anda.
Semuanya lepasan SPM (copy paste jwpn anis) haha. ada kwn lama. ada kwn
ex-school mate. yg penting kwn saya. haha

14. Persamaan antara kambing dgn lembu ?
Dua2 boleh disembelih. (copy paste jwpn anis). haha.

15. Perasaan anda membuat tag ini ?
Slumber,lampi,blur. haha. saya amik masa ye nk jwb soalan2 ni.

16. Adakah anda tahu si dia itu sengal ? (macam da tukar soalan je ? hahah)
Tahu. sgt sengal !

17. Gay or less ?
Jgn pilih jalan hitam ! hahaha


*yess, siap! penat jwb soalan stndard soalan SPM nih. sangat2 lampi ye.
*entry kali nih rasa mcm baik je sb guna 'saya'. haha !
THANKS FOR READING

8 karut mengarut:

aNis aMirAh said...

gampang gilaaaa amek jwpn aku.
dah la aku bg jalan mudah suruh update, jwpn pun mudah kan kan?
hak alaaa, dgn wallpaper hp dia masukkan. HAHAHAH!
5 yg anda tahu psl org yg tag anda ya bkn org yg anda tag.
saripah lembu sgt bermasalah dgn bhsa melayu!

SHAFIQAH SHARMEEN said...

suka aku laa. sb aku da termskkn wallpaper desktop aku tuh.
mcm ta best pulak tgk gamba tuh. tuh yg letak wallpaper hp siapp. HAHAH
aku da cmnt nih. ta berhantu laa velog aku nih kn..
da2, ta payah nk lembu2 kn aku. haha

najwa said...

ha..
baek kaw btaw nape adek ak kne gntg ostel..
hahaha...
lagyh satu ..
adakah ak ditag.
hahaha
=.='

mr katok said...

hahaha...siot jep nk tag aku...hahaha...penat aku nk taip pasni...wakakaka...

SHAFIQAH SHARMEEN said...

najwa : adek kau ada kau tny aku lak. cmnt tuh ade aku yg suruh sampaikan.
sb dyorang satu skula kn. kau jgn tny ditag ke ape. buat je ! da ten2 kt c2 nama kau. haha !

SHAFIQAH SHARMEEN said...

katok : tade penat mana nye nk taip. taip msg boleh.
hahaha. kau ta buat siap kau. hahah!
memaksa pulak.

najwa said...

hahah...
oke oke..
akn ak siap an oke..
lalala
ouh.. sy da tahu nape sbna nye kne gntg ostel..
=.='

si PenGambAra said...

posto2