Aku da usha usha UITM Melaka.

29 HARI SAJA LAGI.

bakal pelajar pelajar diploma jgn buatbuat tatawu atau buatbuat terkejut bila tgk yg kita cuma ada 29 hari je lagi. adakah anda sudah bersedia ? wah, aku tny org mcm aku da ready je. adakah 29 hari tu lama ? ta lama myn. kau pejam celik pejam celik da 26 jun. brrr, aku takut. hehehe. mengada laa kau myn nk takut. apa yg kau takut ? errr, aku takut kt tempat baru. err, aku takut nk jumpa org2 yg aku ta kenal. err, aku takut jauh dr rumah. (jawapan mengada !) maaf, anda anda jgn pedulikan jawapan td. itu cuma laa rekaan sematamata. (ayat cover) haha. mesti ada yg cakap. eh myn, kau mcm ta penah duk ostel kan. kau mengadangada kan, kau kau cun kan. haa, tu da lain eh. abaikan saje. haha.

Dalam era globalisasi ini (ayat karangan SPM) sgt sgt laa mudah ye kwn2 utk mencari apa yg terlintas dalam kepala anda. ouh, jgn anda bukak bende2 yg 18SX. itu itu sgt laa tidak dibenarkan. jari jemari aku yg lembutlembut nih mula laa mencaricari apa yg akan aku hadapi ta lama lagi. fuhh, ayat skema aku da keluar. haha. err, aku da usha2 da uitm Melaka. aku da usha2 da kos aku. budak mcm ta ramai je. kos aku laaa. kau tawu ke aku dpt kos apa ? ha, tatawu kan. ada ke aku bgtawu yg aku dpt kos apa ? tade ke ? ada ke ? aku ta ingat laa. aku dapat Diploma in Accounting Information System. dalam bahasa melayu diploma sistem maklumat perakaunan.

yg seronok tuh aku aku aku jumpa budak tuh sama nama kot ngn aku. sama kos pulak tuh. Nur Sharmeen Farhan. hee, aku siap promote lagi kau budak nih. huhu. lagi lagi aku da komen komen ngn budak budak yg bakal berkawan ngn aku. hee, mcm ta sabar nk pegy Lendu tuh. kata org sana tuh best laa ape laa. brrr, tp selagi aku ta pegy selagi tuh laa aku taatwu kan. kt fb uitm tuh aku da usha sume sekali. tapi tapi ada satu je yg aku ta usha. cuba teka. hahaha. malas nk main teka teki. aku ta usha discussion board pasal hantu je. kekekeke. aku ta nk baca. aku ta nk tawu. ta nk ta nk ! nty aku takut. fine, aku mmg takut. week ! korang korang tayah ah nk gelak gelak kan aku. mcm korang berani gila. hahaha.

bila laa bila laa bilaaaa ? aku da bosan da duk umah nih. aku da bosan laa nk pegy keje even aku dpt duet pn. aku rasa otak aku nih mesti da berkarat dan ta licin macam masa aku sekolah dulu. brrr, excited nye kau myn. padahal satu apa pn aku ta buat lagi. check up pn ta. hee, rasa mcm nk terus pegy je. malas nk kemas2 nih. hekhekhek. nk masuk uitm tuh cuci kaki je. wah, kau ingat uitm tuh kau punya ke myn. suka hati kau je. hoho. sudah sudah ! hentikan bebelan myn. kita jumpa lagi ye kawan2. minggu depan aku nk cuti cuti malaysia.hehe. ta sabar !

Lendu, tungguu ! aku kejar kau. hahaha.
BUBYE !!

THANKS FOR READING

aku mati kutu kat rumah sendiri !

muka minta belas kasihan...


aku sudah bosan dan bosan laa gila. online pn tade sapesape laa yg kesian kt aku nih. tade sape laa nk lyn2 aku. padahal dulu notification berlambak lambak laa kt fb tuh ! skang ada pn 5 je ! ah, menyampah betul. terpaksa laa aku bukak ms. eh, korang mesti ckp apelaa myn nih. eh, org da ta main ms laa myn. eh, ms da ta bes laa myn. eh, ms tuh da berzaman laa ! eh, aku punya suka laa dol ! secara hakikatnya laa, pd aku ms mmg da ta best ! ouh, ampun ye ibuk2 bapak2 yg masih lagi melayan ms dan aku terkutuk pulak yg ms ta best. ehehe ! ntah sesape laa yg add aku ! aku tukang approve je ! org cmnt aku approve je ! ta reply pn sampai ada yg sound aku ckp aku sombong ! eh, suka hati aku laa nk reply ke ta. tuh kan hak asasi aku. sengal bin rayan betul !

bosan aku ditambah ditolak didarab dan dibahagi dgn rumah aku yg tgh renovate sana sini. tv astro da taley tgk ! nk masuk bilik pn payah pn sebab mat2 indon dan apek2 punya laa ramai kt ruang tamu aku tuh ! aku nk mandi pn kena jalan 150 km/j baru boleh mandi. HAHA. aku tipu! aku kena mandi bilik air belakang kerana dikhuatiri akan diskodeng oleh matamata mat endon yg ta di luluskan oleh jabatan agama islam tuh. ye, aku sudah merepek !

aku rasa nasib baik rumah aku ada 2 bilik air 2 ruang tamu. kalau ta, bkn mati kutu da. mati lembu agaknya ! pagipagi buta kala nih cina kopek tuh blh plak ketuk sana ketuk sini. gerudi sana gerudi sini. ggrr ! rasa nk mengamuk bertukar jdk hulk je. kuikuikui ! mcm laa cinacina dan matmat endon tuh takut kan. toilet da laa sebelahh je bilik aku. peh, kalau dye ketuk dinding bilik air tuh, aku yg ngah tidur ni buatbuat pekak jelaaa. buat macam tade pape. padahal dlm hati da memaki maki cina tuh sb menggangu waktu tidur aku !

lepas tuh kan kan kan, aku taley da nk tgk tv. tuiihh ! astro tade bosan laa dol ! dgn rumah yg da berhabuk2 mcm duduk kt padang pasir je . ekekeke, mengada laa kau myn. kejap je kan. pasni rumah da lawa kan. mulut tayah laa nk bisng2 sampai nk mengadu kt belog ! hukhukhuk, okayh, times up !

aku nk makan. nk potong rambut. nk colour rambut kasi colour hijau. nty baru blh jadik hulk kan. ahaha ! bodoh kau myn. okayh, bye sumer !


jgn buat muka tayik myn ! haha.

THANKS FOR READING

berbaloi baloi baloi !

Hai semua. okayh, aku sekarang ada 33 minit je utk update entry aku kali nih ! ouh, bapak aku nk guna laa wey. skang dye pn da sibuk online. ta faham laa aku. hoho. jumaat lepas aku ckp nk update kan mlm tuh ! ha, tayik kambing laa kau myn. kan aku da cakap klau adek aku balik mesti aku tade chance nye nk online update belog segala bagai ! lagipun minggu ni aku sibuk shopping. ayah aku laa yg guna laptop nih. eh, ayah aku pn skang ta sudah laa mengadap laptop kau !

*PESANAN PENAJA : entry nih panjang mcm jambatan muar sb byknye gambar ! aku bukan manusia yg ada dslr mcm org lain. tp aku sgt gila dgn bende yg namanya camera !

JUMAAT
jumaat keluar ngn kwn2 aku. ouh, slh seorang dpd kami akan berangkat ke usim minggu depan. bubye roy ! jgn lupa jubah mini. hekhekhek ! kitorang ta pegy mana pn. cuma melepak kt tempat kebanggaan org Muar iaitu Wetex. mana lagi nk pegy kan. dekat2 sudah ! roy siap belanja aku makan taw taw taw !
*maaf! roy bukan laa seorang lelaki ye kawankawan.

roy yg tudung putih ni ha !
bukan kami bertiga je ye time nih. sully ta masuk sb aku tgh duduk atas pangku dea. hehe (ketawa gedik!) sorry laa syg. i ingat i duduk atas kerusi. haha


SABTU
pegy melaka. family aku mmg shopping kt melaka. plus mak aku yg kaki shopping. aku jugak kaki shopping. tp aku bershopping bergantung kepada duet mak bapak aku ye. aku ta kaya. tapi mak bapak aku yg kaya ye. oppss ! bukan kaya. byk duett je. hehehe.. Ouh, lmbt jugak pegy melaka semalam. lepas asar baru gerak. lama kot main masak2 ngan mak aku. haha.pergi 2 kereta je ! aku drive laa. e'eley, ta percaya pulak. hahaha


terlalu nerd kah aku ? haha !


kereta baru (: mak i baru beli taw taw utk i sb i da pas jpj. pegy melaka nih i drive taw !
*aku tipu ! retest jpj rabu ni myn. agak2 laa menipu pun. ehehehe


berjalan masuk ke mahkota parade. tgk handbag! mak i kasi you ! yeahh !


hahaha. aku suka kot gamba nih. mcm nerd gila babas je !
*spec ta dipakai sepanjang masa okayh !


ha, aku bukan model baru estee lauder ye. aku cuma penggemar perfume estee lauder saje !

kejap je jalan2 kt MP. atas permintaan makcik2 pakcik2 aku. kitorang pergi ke pahlawan. oii, shopping sakan kau kt pahlawan. mak aku mcm tgh kaya je. aku ckp MACAM heh ! bkn nk membangga diri. haha.

byknye kereta. jalan jam kau ! gambar tiada motif. hehe


motif bergambar : nk tunjuk beg mahal ! haha. jgn berlagak myn !


dulu aku kecik2 aku ta dapat nk pakai bende alah nih. da besar2 ni laa baru nk rasa pakai. ahh, comel kan aku. (dgn perasannnya aku !) haha


kt padini. makcik2 yg da bosan tgk aku n akk aku pilih beg. haha ! rambang mata kau. kasut nk beg nk seluar nk baju nk. semua nk! pelempang kang. tamak betul !

*Hasil shopping pd hari pertama :
- beg
- baju
- seluar
- selendang * aunty aku excited kau pilih selendang cun2 utk aku. rasa mcm nk beli 1 kedai!
* barang2 di atas adalah milik aku. tidak termasuk milik akk , adik dan mak aku. haha

AHAD.
tujuan : hasil ajakan bapak aku ke melaka. (sb semalam da kena tinggal. harini dye nk pulak) mengada betol bapak aku. hehe
destinasi : mydin, MP, Pahlawan.
*harapan : ayah nk beli Vaio pink utk aku. muahahaha !
cara berpakaian : diharuskan memakai selipar. sb pegy mydin! ramai org. sesak2. ah, menyampah !

pegy mydin byk kot duet mak aku guna. beli mcm2. aku yg excited terlebih nk pegy uitm ni da beli da shampoo, shower foam. segala bagai laa. kalah bdk asasi yg nk pegy minggu depan. hoho. dulu aku sgt sgt laa ta suka pegy mydin tuh ! nak nak lagi pegy yg kt KL tuh. peh, ramai gila org. aku confirm2 pening punya laa. ni cite dulu laa ! time kecik2 !time tuh asyik kena langgar, kena pijak kaki. bapak ah sakit sey ! sekarang da besar. kalau ada orang langgar aku, aku langgar dea balik. haha !after dat pegy pahlawan. sakan kot dye shopping ngn bapak aku. nk tawu sakan ke ta. korangkorang tunggu heh. haha.


mama sedang m'usha2 PSP utk adek aku. bkn usha abg tuh ye kwn2. haha


kt kedai kasut.
motif : cari kasut adek aku.
semuanya adek aku ! vaio aku bila? haha!


bersama ibu tercinta. mak aku pandai posing2 skang. katanya nk msk fb. mama da power ! haha.


aku bukan patung2 yg dalam padini tuh. patung yg pakai baju lawalawa tp tade kepala tuh !


tgk bapak aku. botak2 pn byk duet taw. tetibe je ! haha. bapak aku nih duduk ta sopan betul !


mak aku da pandai buat peace. caya laa mama. haha!


ke mahkota parade pulak ! eh eh eh, time nih kena hon kau ! malu aku. hukhukhuk.


peringatan : kami bukan model mahkota parade. hoho.


alamak, terasa kasih sayang dpd adek aku. haha. mengada laa kau daus ! nk jalan pegang2 tgn pulak.


kedai jam. sape mata dea clear dan power dea mesti nampak mak aku. sape nmpk angkat keyboard !


mama test2 jam. ma, myn da jatuh cinta ngn jam tuh. nk boleyyhhh ? beli laa ma. hehe, nada memujuk manja. ah, menyampah ! hehe


ha, time nih aku da sorang2. mak aku jln berdua-duaan plak ngn bapak aku. adek2 aku da tinggalkan aku. ni kt mana ekk ? ha, reject shop ! baju dea ta best langsung ! hahaha


membaca jambatan ilmu ! hehe. aku jalan sorang2 siap singgah kedai buku taw ! singgah je, ta cakap pn aku baca !


ibu2 bapak2 semua. kawal laa berat badan anda. haha !


semak kan minah belakang tuh ! usha2 beg vior. ah, ta lawa pn !


aku da bosan melayan adek aku ! taley balik selagi ta beli beg dea ! urgh ! aku da lapar !


motif : nk tunjuk beg yg baru beli semalam. hohoho !


macam sengal je gambar nih !


handsome kan kan kan ? adek aku wey ! hahaha


bosan. mak aku membebel2 kt shazlyn. jgn beli beg vior tuh yin. ta lawa ! haha


kau tengok mak aku. kalah aku yg muda nih ha. haha !


maaf ! gambar candid ye. hahaha.


motif : nk tunjuk jam yg baru beli td. haha. aku da pakai.


*tujuan : pulang ke pangkal jalan.
tempat : pahlawan.
masa : baru je dpt beg adek aku. padahal da kt padini ptg td. bkn nk beli sekali. mengada betul ! hehe



HASILNYA !


1. mak aku beli sekali dua jam ! dua2 milik mak aku. satu guess satu lagi DKNY. mak aku ckp nk pinjam boleh myn. hehe ! jgn cakap mak aku tamak.
prinsip mama : biar menyesal beli, jgn menyesal ta beli ! haha.
kesimpulannya : aku pn dapat pakai jam tuh !


2. adek aku dpt PSP. PSP ni utk kegunaan 1 2 3 4. shella, sharmyn, ayin, daus. 4orang laa. hehehe.

3. adek aku dapat beg vincci. yeaah ! boleyh pinjam !

4. bapak aku dpt jaket alaala kot tuh. hg ta dapt dinyatakan. takut dikatakan membangga diri.. barang dye paling mahal. ta nk kalah ! yelaa, ayah kan ta lama lagi nk OKB kan kan kan ? haha

5. ni yg paling penting ! aku ta dapat vaio. hukhukhuk ! mama cakap vaio myn guna duet ayah eh. peh peh peh, last2 aku yg ta dapat! menci menci !!

tape tape. sabar itu separuh dpd iman. aku sabar je! hehehe.
byk sgt celotehnya !
okayh2, see u later ! bye (:

*korang rasa aku update bende alah nih bape lama ? sape betul ea pandai. haha.

THANKS FOR READING

i'm sorry

haha, aku da bosan, benci menyampah! menyampah tgk page aku yg colour purple mcm sengal ! adek gua yg laki tuh pandai pulak komen2 belog gua ta cantik ! peh, jujur sungguh kau ye ! aku smackdown kau kang.

gua nk mintak maaf sesangat sangat maafnye kerana terpaksa laa gua tukar page gua dr purple ke pink. wah, gua boleh tahan suka laa sb dea colour pink. ni adek laki gua yg pilih hokeyyhhh ! adek gua bkn lelaki jambu. tapi dea terpaksa jadik jambu sb melayan kan akk dea yg da mcm orang gila plus sakai sb ta tahan da tgk belog aku colourpurple! gua janji gua ta tukar da page gua. gua nk pulang ke page yg asal gua ta jumpa laa. gua sudah lupa gi mana. mintak ampunn ya buk !

*adek gua kata dea suka tgk header gua yg ada muka gua yg cun melecun tuh ! peh, ta jadik nk smackdown kau. ehehehe !

*tunggu laa entry aku yg panjang gila mcm jambatan muar tu publish yek ! hoho.

*till then, bubye !

THANKS FOR READING

Muka Baru

Hai hai ! aku da sakitsakit pinggang nih sb mengadap lappy ni dr pg. yelah, laptop dlm bilik kau ! syok laa aku online dlm bilik nih. hahaha, tade laa aku nk berebut2 nk tgk tv. yg nih nk tgk channel tuh yg tuh nk tgk channel nih. aku duk dalam bilik senyap je ! mcm ta heran je kt tv tuh. padahal dlm bilik da ada lappy. ahaha, sekali kena letak kt luar balik. pdn laa muka aku. huh ! mengadap tenet nih tade dpt apa nye! kau online pg2. sape je yg adoo ? sume membuta lagi. dgn itu, aku pn menggodeh2 belog aku yg mcm sakai nih. eh, tgn gatal nk cuba tuh nk cuba nih. sekali page aku da tunggang terbalik. aku pn mcm da busan je. nk je aku buat entry PAGE UNDER CONSTRUCTION!. ahaha. Da cuba tuh da cuba nih aku da ta reti nk betulkan balik. nasib laa tahap kesabaran aku ni mcm tebal lagi. aii, sabar je mengadap bende alah nih. ha, amik kau colour purple aku kasi. ah, tade masa nk layan ag da. tade da header muka aku yg cun melecun tuh ! *oke aku tipu ! tapi tapi, SO HERES MY STORY aku mesti adooo. haha. tagline tuh. penting ! haha. niat td nk update. tp da gatal bukak tuh bukak nih. tukar tuh tukar nih. ha, last2 muka baru aku kasi korang. malm2 kang laa aku berblogging ye. eh, arini hari jumat. adek aku yg kt hostel tuh da balik. kalau dye da balik aku mcm tade chance je nk online memalam nih. hahaha. kita kena bertolak ansur dgn adek2 sb ;aptop mak aku kan. hoho. tunggu aku dapat Vaio pink ! no more tolak ansur.. lalala.


*bubye!

THANKS FOR READING

I LOVE you Mama

Happy Mother's Day and Happy Birthday Mama ! May God Bless You. I love you Mama!


ouh, mcm da terlambat kan nk buat entry hari ibu utk mak aku. Haha. aku mmg saja lambatkan sb aku nk buat saing utk bufday mama aku sekali. apa aku kesah. korang punya keje baca je kan. aku yg menaip. hoho. emosi kejap.

Firstly aku nk ucap Happy Birthday Mama ! Sweet 21 ! auwww ! muda lagi kau mak aku. hehehe. Sweet 48 mama. ouh, lagi 2 tahun nk bergelar warga emas. hehe. Mama cakap kan sb dye lagi 2 tahun nk b'gelar warga emas so, dye da naik kan pulak standard warga emas. warga emas ialah 60 tahun ke atas. Harap maaf. haha, mama mama.

Dulu2 kan, masa aku sekolah rendah laa. Hari ibu sama ngn bufday mak aku. Masa tuh aku pikir specialnye mak aku sb bufday mak aku sama ngn hari ibu. tp bila tahun seterusnya da ta sama. aku pikir2 jugak nape tahun lepas sama tahun yg ni ta sama. alaa, budak kecik kan. korang tayah ah nk gelakkan. HAHA. kwn2 mak aku suka ckp yg muka aku nih exactly ikut muka mak aku time muda2 dulu. ouh, aku da tawu da muka aku bila da tua nty. hoho. Macam iklan silkygirl tuh. orang cakap kalau nk tgk muka bakal isteri kita masa tua nty tengok muka maknye. Haha, sape2 yg nk jadikkan aku bakal isteri sila laa telek2 muka mak aku ye. jgn kau telek lama2 da laa. hahaha.


Ha, sama ta muka aku ngn mama aku ? Senyum yg sama tuh. haha.

Mama, thx sebab besarkan myn dgn cukup sempurna. tengs jugak sb mama didik myn sampai myn dapat ke universiti. walaupun myn ta dapat nk tunaikan impian mama yg nk tgk myn belajar kt UIA tapi kt mana2 pn blh berjaya kan ? myn janji myn akan belajar betul2 lepas nih. myn nk mama tgk myn pegang ijazah. myn nk tgk mama tersenyum bangga bila myn pegang ijazah tuh nty. Myn ta nangis pn bila dpt result SPM tuh sb mama cukup bangga dgn result myn walaupun cuma 4A. Mama bangga sb akaun myn A n myn dpt sijil LCCI tuh. mama bangga sb mama tawu yg myn betul2 nk berjaya ke arah perakaunan kan. tp bila result upu keluar myn menangis mcm nk bls dendam utk result SPM yg myn langsung ta nangis tuh. Myn mcm hampa sb ta dpt UIA. Mama pn redha je myn dpt uitm. tp kita bersyukur kan ma. Mama ckp anak2 mama pandai kan. so, kt mana2 pn blh berjaya. huhu, emosinya aku utk entry kali nih. Myn sayang mama !


Ya Allah, kau panjangkanlah umur ibuku.


Happy Family. hoho!


THANKS FOR READING

jalan jalan tengah malam

Hai hai semua! ha, aku rasa pasni mesti entry2 aku da tade org dah nk komen sb aku rasa syazshukkuruskeding tuh mesti da pegy matrix n ta dapat laa nk bukak belog aku yg ta best nih. hoho. lepas nih anys pulak. ah, kau nk emosi ta tentu pasal nape pulak myn. okayh okayh, back to the topic.

okayh, mcm semua org tahu smlm kan hari ibu kan. Happy Mother's Day mama. i <3 you ! so, aku dan angkatan tentera aku datang memeriahkan kedai makan yg aku pn tatawu kt mana. kau myn tawu makan je ! tempat tatawu. hakktuuii ! angkatan tentera means sepupu2 aku makcik2 aku. eh, sonang cito ramai laa yg den angkut bwk pi kodai mkn tu! hoho. kitorang mkn2 celebrate hari ibu utk mereka2 yg ibu dlm family aku. especially my grandma. hoho. nenek aku mlm tuh mcm lawa semacam je. seri hari ibu da dtg laa tu ! bukan seri pengantin heh. hahaha. lawa laa nenek aku malam tuh sb da dpt set sofa baru kan. ahahaha. confirm nenek aku ta keluar jalan2 lagi pasni sb takut org curi sofa baru dye tuh. hahaha.

*nenek aku kuat jalan hokeyh ! perangai yg diwarisi turun temurun. ngah3 !

on the way nk pegy. suka kau myn. senyum laa lebih2. jap lagi da sampai duett kau pn habis. hoho.


berjalan tanpa mempedulikan org di sekeliling. aku bukan yg tudung hitam tu hokeyh ! hoho


sesat! hilang arah tuju. HOHO.
*menipu laa sesat ! bukan besar sgt pn uptown tuh ! hahaha


aku bukan model uptown tp aku pengunjung uptown. hoyeahh hoyeahh !


adik aku ta sudah amek gamba belakang aku. act, aku yg tinggalkan dea, jalan lmbt sgt ! masa itu emas. lak, tetiba !


kau tengok! ni laa dea adik lelaki aku. peh, mcm muka aku kan ? org cakap laa!


ni baru adik perempuan yg suka sgt laa amek gamba belakang aku tuh. haiyyaa !


aku sampai rumah jam 1.30pagi. td kau ckp mlm muda sgt kan. ha, ni da tengah malam. aku balik terus tidur! ZZzzzzz ! mimpi dpt duet byk2. ah, takde maknanye! sebenarnya duet da habis. hohohahahahuhuhehe !

*aku rasa skru2 tgn aku da longgar. maknanya kena off. bubye korang !

THANKS FOR READING