UITM Alor Gajah Melaka here I come bebeh !

Hai semua. yesss, akhirnya. akhirnya selepas berbuih-buih daa mulut aku ni counting hari utk ke uitm akhirnya esok aku nk pegi da weyy. haaiihh, kalau org lain da nervous, gementar, takut, malas sb ta cukup cuti tp aku? aku relax jee walaupun barang2 aku ade lagi yg aku ta berapa nk cukup lagi. hehe, bukan bukan. aku bukan pemalas tapi aku mengadakan upacara online line secara gerila sampai nk meletup lappy aku samapai nk terbakar mentol bilik aku sampai bengkok besi kerusi aku sampai nk terputus wayar mouse aku sampaiiiiiiiiiiiiiiii cukup shaff ! ala maklum laa seminggu beb fb aku belog aku cuti. haaiiih, seminggu wey, bukan lama tapi kejap je. shaff je ni saje mengada nk online gerila ape laa. ape kau ingat nie perang perang nk gerila segala.


Ya ya, aku bersemangat nih. terloncat loncat sampaikan kepala terrrrrsangkut kat kipas. cane nih cane nih. tolong aku. *sudah gila ==''. tapi tapi aku rasa mcm ahhhh, kenapa esok ? semangat mmg semangat tapi mcm malas sb barang ta packing lagi haaaiiihh. teruknya kau shaff ! oke oke, serius serius. main main laa shaff ni kan. terus hilang mood org nk baca belog aku. alaa, ape bolee buat idea suda hilang gara-gara kepala tersangkut kt kipas. mula daaaa kepala gila dea. oke, dengan ini aku berjanji dan berikrar akan belajar bersungguh-sungguh dan mencapai kejayaan dan mampu mebuatkan mak aku terrrrsenyum lebau sampai ke telinga bila tengok aku pegang ijazah. saya berjanji. JANJI !


Huarrrggh, lepas nih rindu kt bilik, rindu nk keje ngn makcik aku, rindu nk online sampai tengah malam buta, rinduu nk duk melepak jee, tgk tv jee, tidur jee bila kau ngntok. warrgggghh ! kesian aku. oke oke, jam da menunjukkan 12.51 pagi. aku perlu berkemas. readers syg, jgn rindu kt aku ye. aku syg korang. haha UITM here I come bebeh ! mmuaah muaahh muuaahhh !


ppffffttt : gua baru jee dapat jam seiko nih. baru jee nih. haaiiih, I love you mama, I love u daddy. beli ta cakap dgn I pn yee. beli senyap senyap jee konon nk suprise laa. waa, terasa semangat terbakar-bakar jee nk belajar bila dapat jam baru. hehe

BUBYE !

THANKS FOR READING

Tips mencapai kejayaan

Assalamualaikum pelajar pelajar semua. haaiihh, mood cikgu aku da dtg daa. tiba-tiba malam2 cenggini dtg pulak mood cikgu aku dan tetibe mcm buang tebiat nk kasi korang semua tip berjaya dlm pelajaran. padahal tade laa berjaya sgt pn aku nih. tade laa pandai sgt pn. tapi ade jugak peningkatan dari semasa ke semasa. ta ke tu namanya kejayaan kan ? hehe. oke oke, kita serius, cikgu kena serius dan garang baru laa ank murid takut kan. walaupun aku ta cukup bagus mcm kwn aku yg buat future study kt UIA, USIM dan lebih ekstreme bila kwn baik aku sendiri akan melanjutkan pelajarannya ke Aussie, Australia. Ya, aku sgt cemburu. Australia beb. mana ta jeles. bukan yg nk belajar kt australia je. bestfren yg belajar kt uia pn tahap cemburu sampai ke tahap rasa nk bunuh diri =="

okayh, cukup laa sampai disitu saja aku memalukan diri sendiri. hehe. kita kembali kepada topik yg ingin dibincangkan. aura2 cikgu suda mai naa. aku ta pandai sgt tp aku nk jugak bg tips nih. hehe

1. korang korang mesti laa set minda korang yg super mega besar gila tuh supaya minat subjek tuh dan rajin membaca. Cthnya, masa aku f4 aku mmg laa bengap plus lembap badigol dgn subjek Sejarah. serius aku lembap. da laa subjek tuh kena rajin membaca. aku sgt ta minat dgn subjek Sejarah kena pulak dapat Cikgu Fauzi. Haaiihh, mesti laa tidur masa cls dea dan bila exam aku akan cuba utk belajar. ulangan ye murid-murid : CUBA. Then, bila naik f5 baru laa nk terhegeh-hegeh kejar topic f4. kenapa ta dr f4 je kan ? seperti biasa,utk pelajar2 yg akan menghadapi peperiksaan besar baru laa rasa semangat berkobar2 dan cayok2 utk SPM. baru laa rasa 'aku kena struggle utk SPM aku'. then baru laa nk berfikir dan motivate diri sendiri 'kau kena minat sejarah myn. KALAU TA SAMPAI BILA-BILA KAU TA KAN LULUS'. bila aku f5, makk aihh! subjek sejarah aku dapat cikgu yg sememangnya garang dan ta dpt dinafikan lagi tahap kegarangan beliau. dikerahnya aku buat latihan, menghafal bagai, dipaksa utk dapat keputusan yg bgs. samapi aku rasa 'seronoknya belajar sejarah' dan keputusannya SPM aku B+ okayh! . see, dapat ta korang lihat betapa pentingnya minat dlm subjek kalau korang nk berjaya. ?




2. bak kata Ustaz aku, NIAT kena betul bila nk belajar. 1st sekali, bila kita nk pergi sekolah/cls ke niat tuh kena betul. jgn pulak kau excited gila babis bgn pagi mandi siap cantik2 bagai semata-mata nk mendapat perhatian dr pelajar lelaki. Ha, kt situ jee niat da salah. belum lagi msk cls tuh. niat tuh mesti nk belajar dan dapat ilmu sebanyak mungkin yg korang blh dapat dlm 1 hari tuh. ni yg mak aku selalu pesan oke. NIAT kena betul myn. semuanya bermula dr niat. faham ta murid-murid ? bagus, kita pergi ke no. 3


3. USAHA. usaha tu penting. kalau kau minat sekali pn tapi kau ta usaha. sama jee. takde makneya kau tawu ! cth cth, aku kan sekolah agama. so, Bahasa Arab tuh wajib kot. ya, satu lagi subjek yg aku super super lembap. Mega super lembap laa senang cerita. sgt jahiliah laa masa f1 f2 tuh. dan tiada sedikit usaha pn dalam subjek tuh walaupun selalu jee colour merah report card aku tuh walaupun aku tawu yg aku ni mmg super duper lembap dlm subjek tuh. dan perkara yg buat aku terasa nk insaf bila paper utk exam akhir thn ustaz aku tulis dgn bolt pen merah okayh ! "bila mahu berubah Shafiqah ? usaha lagi.' walaupun pendek tapi dea memberi kesan yg mendalam oke. serius gua tersentap. ciss, bila mahu berubah ? f3 jee aku berubah oke. aku siap diberi kelas intensif masa aku f3. usaha gigih segala bagai sb nk banggakan ustaz aku. graf bahasa arab aku menaik jee dan tade yg menurun pn. See, PMR aku B oke. cukup bgs utk seorang pelajar yg ta pernah lulus pn pd thn2 yg lepas. Bila f4, usaha tuh da hilang. mana pergi agaknya. ingat da arab da bgs sgt laa tu. ciss ! aku lemah balik subjek tuh. agaknya susah sgt kot. mana ta meroyan kau dibuatnya, karangan dlm bahsa arab. makk aiihh, susa beb. mmg taley nk buat laa kalau korang tade kosa kata pn. mmg tade usaha pn nk hafal perkataan mudah pn laa time tuh. MUDAH oke setakat wahid isnani salasa, maktabun, kitabun nafizatun. see, gua ingat lagi oke. bila f5 baru laa terhegeh2 tergedik2 nk hafal perkataan tuh semua. baru laa baca karangan aku mcm bgs jee. mcm sedap jee. rasa mcm 'pandai gila kau myn buat karangan arab' padahal hafal karangan dlm buku jee. Eh,ade jugak usaha kan lulus subjek tuh walaupun hafal ikut buku. kan kan kan ? SPM aku pn aku hafal ikut buku jelaaa. usaha jugak beb. dpt laa C. dpd aku dpt E kan. hahahaa


tade laa tips sgt nih. aku mampu bagi 3. cehh, cukup laaa. korang pn belum tentu ikut tips aku nih. yelaa, aku bukan laa pelajar yg dapat straight A's dlm SPM ataupun pelajar cemerlang. tp aku nk kongsi jugak sb aku rasa... suka hati aku laa. belog aku. sekurang2nya aku rasa aku da sedikit berjaya dr PMR ke SPM. walaupun keputusan PMR ta cukup bgs tp 3 tips nih buat aku lebih berjaya sedikit dlm SPM.dan kena guna tips selebihnya utk berjaya byk kt uitm laa kan. cehh, semangat jee nih belajar rajin2 time kt uitm nty. hehehe Seriously, aku ade azam yg besar masa kt uitm nty. kau ingat aku main main ? shafysharmyn mmg suka gelak tp aku ada masa serius aku bila nk belajar. cehhh, serius gila babiss kau shaff. HAHA

oke oke, aku rasa korang pn mesti da sepuloh kali menguap sepuloh kali mengeliat sepuluh kali gosok mata sb baca entry aku yg panjang dan kalau bawak msk spm confirm2 aku dapat A punya laa. Oke, bubye readers :)
THANKS FOR READING

kata ibu kepada anaknya

1 weeks left.

Haaiihh, cepat kan masa berlalu. aku rasa mcm baru semalam jee aku countdown 20 days left nk ke uitm. harini da tgl seminggu jee kan. hape hape pn aku ta packing lagi. kemas almari baju kira2 jee baju ape yg aku nk angkut nty. bukan nk msk beg terus kan. shaff shaff, ape laa nk jadik. haaiihh ! hahaha. oke oke, back to the topic, tadi petang aku pegy pasar malam dgn my mom. berdua jee you. borak2 laa on the way nk ke pasar malam tuh..

mama : sabtu depan myn pegy uitm ekk.
aku : jgn laa cakap sabtu depan, cakap laa sabtu nih. sabtu depan tuh mcm lama lagi je. ahaha.
mama : a'ah, the next saturday.
aku : ma, myn rasa myn da kena packing brg kan.
mama : mmg pun. baru laa tawu brg ape yg ta cukup lagi.
aku : yelaa, hanger kasut ta beli lagi maa.
mama : nanti kita g beli laaa.
aku : oke. senin ni mama keje ?
mama : keje laa myn. ha, nty malam nih iron baju mama eh.
aku : bape byk ?
mama : 18 helai. utk 2 minggu. hahaha
aku : kenapa ta cukup 20 jee ma. asal byk sgt. haaihhh. haha
mama : nty myn da pegy uitm shella pulak iron baju maa. ni myn iron laa. hehe
aku : ==" huh !

kesimpulannya, seminggu lagi aku nk ke uitm aku kena iron 20 helai baju mak aku. haaiihhh ! berfeluh feluh laa aku mengadap iron tuh nty. tapi jgn sesekali melawan ape yg mak suruh ya hanak hanak sekalian. durhaka nama nya. huh ! =="



see ya ! bubye !

THANKS FOR READING

yeahh ! aku da kurus.

Hai readers. hahaha, tajuk aku kejam gila kan. brr, ta kurus mehh. kurang sikit jee berat aku. hoh ! alaa, biasa laa perempuan. ni kena jaga tu kena jaga. baru laa saham tinggi. kalau lelaki, mkn laa berapa byk yg deorang suka. benda tuh ta jadik masalah kot pd deaorang. berat ouh berat. seriously aku ckp, aku mmg sgt sgt kesa dgn berat badan aku. ye ye, aku tawu aku ta kurus dan langsing mcm korang semua. ==" dats why aku sgt ambil peduli pasal berat bdn aku. even aku ta sekurus korang *ayat humble gila, tapi sekurang-kurangnya aku berjaya jugak mengurangkan berat badan aku yg agak ta berapa nk stabil masa aku f5 dulu. haaiihh !



okayh, cerita nye mcm ni. aku tatawu laa. aku mmg suka mkn kot. budak kelas aku pn ckp aku kuat makan. haaiihh, nk buat mcm mana da mmg suka makan. haha. plus dgn aku yg stay asrama. aku nih mmg laa sangat2 mengikut waktu makan aku. ehh, sgt susa maa nk mis 1 waktu makan pn. even, minum petang sekalipun. ahaha. masa tuh aku fikir mcm ni. eh, kena laa makan. nty kang lapar mana pulak nk cari makanan. ha, mana ta gemuk aku time f5 dulu. dlm loker tayah ah nk ceritakan. mesti ade milo 3 in 1,biskut jacob sesedap rasa. haiihh, mknn utk memalam kan. aku kan stay up. *stay up sgt ! =="

waktu rehat pulak mesti laa aku org pertama yg sentiasa menunggu 10.50 pagi tuh. hooohh, sblm rehat blh tidur lagi. nak nak lagi kalau waktu bm. *nasib bm aku kepujian kan. hahah. even aku turun breakfast pg tuh tp perut aku mmg da set 10.50 tuh mesti makan shaff ! nk buat mcm mana. tu laa aku. berat bdn aku last year sgt2 berat. malu aku buat pengakuan kt sini. hahaha. tp skang da ta lagi. ringan da wey. hilang da 6 kilo. oke what. seluar bermacam seluar pn da muat. kalau last year aku rasa gemuk sampai tahap jeans aku tuh da ta muat da. rasa mls da nk keluar sb tade baju yg suitable pn utk aku bwk keluar jln2. semua da kicik jee aku tgk. sekarang da oke maaa. berkat aku keje ngn bapak aku. korang tahu ta dewan mkn asrama ? ha, aku jadik mkck dewan mkn maa selama 4 bulan lebih camgitu ah. mop lantai, sapu sampah, angkat thermos yg berat gila tuh. mana ta hilang beberapa kilo aku nih.




after dat baru laa mcm senang hati jee. aku pn ta sedar aku da hilang 3 kilo time tuh. sampai satu masa, makcik aku tegur 'seluar kau nih myn da londeh laa. hip hop kee ape kau nih.' then budak2 pn tegurkan ' peh, akk ni hip hop ekk. seluar londeh jee sey' hip hop hanggukk kau ! aku pergi keje mmg jeans tu jela yg aku sarung. time mula2 keje ngam ngam jee ngan kaki aku n pinggang aku. tatawu plak skang da kecik sikit pinggang aku nih. hahaha. start dpd tuh aku selalu ah kira aku hilang bape kilo bla bla bla. kena laa maintain kan berat badan kan. plus, kita mmg patut pn kan jaga pemakanan kita. mcm aku sekarang sgt sgt laa elak utk ta mkn malam. ta bgs kan. cehh, jaga badan konon. HAHA. makan bila aku lapar jee. lain laa mcm time kt hostel dulu. 7 pagi mkn 11 pagi mkn 2 ptg makan 5 ptg makan 6.30 ptg makan 10.30 malam mkn. haa, tu ta termasuk ape yg aku mkn time kt kelas kt dorm time stay up segala. mau ta byk yg aku sumbat dlm 1 hari.

so, mari laa kita beramai ramai mengamalkan cara pemakan yg sihat !

BUBYE !

THANKS FOR READING

Alahai kampungku

Hai readers. eh, readers ? ada ke org yg baca belog aku nih ? haiihh, belog aku ta laa vogue da bastt gituu kan. tp bolee laa dpd tade. bolee jugak aku update kan. walaupun tgn aku sengal sengal jee nih. walaupun mood aku ta berapa nk stabil skang nih. tp aku gigih jugak laa nk update nih kan. kg aku punya pasal laa nih. tapi seriously, aku mmg nk cerita pasal kg aku kt readers aku nih. walaupun readers aku ta seramai readers korang kan ? '__'

Adat aku bila balik kg. haihh, kg ta laa jauh mana tp mmg tiap tiap tahun laa aku buat cenggini. Tanjung Bidara Melaka, kg sebelah arwah ayah aku. lagi kan arwah ayah aku tade. so, mcm ta selalu laa aku balik kg kan. tp nama pn sedara even bapak aku da tade lagi aku sebagai waris mesti laa mengeratkan silaturahim antara saudara kan ? ha, ni kang msk pulak sub sub topic subjek Syariah Islamiah aku ni kang. err, ade kee bab mcm ni dlm syariah islamiah ? ==' teruk kau shaff ! tiap tiap tahun tuh mesti laa aku spent time kt kg nih sb ta kan langsung ta balik kot. nanti sedara sepupu sepapat ta kenal pulak shaff bila da besar. shaff da laa makin besar makin cun. *abaikan. haha. aku rasa last sekali aku balik kg masa akhir thn f4. lama kan ? aku jelaa. thn lepas nk balik ta bole sb aku kan spm. byk kelas tmbahan plus akhir thn kan aku exam. adek aku jelaa yg balik. then, thn ni aku rasa aku mmg patut balik sb aku ada cuti yg panjang plus aku rasa last year nih mesti aku da sibuk sampai rasa tade masa nk balik kg. cehh, padahal UITM Lendu ta jauh pn shaff ngn kg kau. jgn kata tade masa. hehe.

oke oke, back to the topic. Kali nih aku balik kg sb ade wedding. cousin aku kawen. kalau ade pape majlis mmg aku n family balik tp tade laa bermalam kan. cuma for dis time aku rasa aku nk tidur sb mcm da rindu ngan angin angin laut kt rumah atok aku tuh. ouh, bila ade wedding kan. semua laa cousin cousin aku balik. sampaikan aku da ta kenal laa sape sedara aku. means, dea da kawen tp aku ta kenal sape laki dea. tbe2 jee da ade 2 anak. ouh, teruknya aku. alaa, dea pn ta selalu balik. mmg laa aku ta kenal. *ayat cuba nk menutup kesalahan sendiri. haha. tp rasional kot aku cakap kalau aku ta kenal sb sedara sebelah ayah nih mmg ramai. terutama sekali lelaki. haiihh, mmg ramai. cuba korang bayangkan sabun badan yg sebuku tu kalau baru guna harini esk sure2 da tinggal ciput yg mmg taley nk guna lagi da. dapat bayangkan ta ramainya manusia dalam rumah atok aku yg time time semua sekali balik. jgn kata sabun buku laa ubat gg pn mcm tuh jugak. jadik, inisiatif bg sedara jauh yg mcm aku nih kalau nk datang bermalam tuh bwk laa segala barang mandian walaupun seciput sabun. hahaha

adat family sebelah ayah aku nih pulak kalau ade wedding , org melaka kan wedding dea lincah jee habiskan ? time nk kemas kemas ptg tuh sure sure ade acara membasahkan kaum kerabat dgn air. ta kira laa air ape. air manis yg ta habis petang tuh. air batu *yg ni sejuk sioot. air buat basuh pinggan. air sabun. segala mcm air laa. janji kau basah. err, mmg teruk. pengantin pn ta terkecuali. pd korang mcm bodoh kan. tp sumpah meriah wey. anak sedara simbah bapak sedara ? tade nk marah. adat nih mcm memeriahkan keadaan. so, masa ktorang kemas kemas tuh tade laa mcm penat sgt then semua nk moody moody jee. kemas kemas sambil main kan. mesti laa seronok. sure best wokk. aku yg baru dtg ni ha, salin salin baju jee terus kena tarik terus jee kena simbah dgn air sabun air laut air sejuk. haihh, kesian aku basah lencun.

panjang daa aku cakap kan. oke laa, bukan senang aku nk update entry pepanjang cenggini. hehe. okayh okayh, berbekalkan phone camera aku yg 3.2 megapixels aku pun snap snap laa scenery yg cun cun kt kg aku tuh. kang kata aku update panjang panjang sampai korang tersengguk sengguk pulak baca kan.



hero hero malaya sibuk bukak khemah.


nampak pokok ceri yg redup jee tuh. haihh, situ laa aku lepak lepak ngn cousin cousin aku sampai 2 3 pagi. sejuk aman damai jee.


petang esoknya, hero hero main bola. padang sebelah jee rumah atok aku. haihh, bukan padang laa. kwsn lapang laa shaff. bukan ade rumput pn. ade pn ciput sana ciput sini. nampak ta pelangi kt atas tu. lawa kan ?


lawa kan ? alaa, korang mesti cakap. alah mshaff nih. aku da pegy laa. eley, aku nk cerita jugak. hihi *ketawa gedik :)


yg ni aku suka. sepetang bersama pantai *tetibe ==". padahal time nih ngah baring baring kt pangkin. tapi aku sempat jee capture pic nih. pak long dan iman. ta sedar tu aku amek gamba deaorang. heeehh.


suka ni jugak :)


gambar masih lagi diambil dalam keadaan berbaring. malas kot.


petang petang malam malam kt sini laa aku lepak ramai ramai dgn cousin2 aku. kalau yg lelaki2 semua memancing malammalam buta nty kitorang buat bbq. superb wey duk sini.



mmbeekk ! kambing pn nk masuk belog jugak derr.



ni scenery2 depan rumah atok aku jee. tenang aman dan damai jee wey.


ni kt bahagian jeti. dr umah atok aku nk ke sini jalan kaki ikut pantai. alamak, jalan ngn bf sure romantik beb. cehh !



Last but not least. ta kn gamba aku tade kan. hahaha. nk jugak. punye laa tade gamba aku time kt kg nih. aku terpaksa edit jee pic nih.

c u all tomorrow bebeh :)



BUBYE !

THANKS FOR READING

KL dan ezuan a.k.a iwan

Hai hai semua. wahh, rindu laa korang korang semua kan. lama aku tinggalkan belog aku kan. maklumlaa org tgh cuti kan. haihhh, p sana p sini. sibukk bangat ! cehh, padahal ni laa baru nk pegy kl. sajee jee gempak shaff nih. alahai, 1st sekali aku nk say sorry sgt. aku nk update cte nih jumaat lepas tp disebabkan tenet time tuh mcm syaiitooon jee. aku taley laa nk buat apa kan. then, esk nya aku kena blk kg. hee, suka gila beb. ni ha, aku balik2 terus online taw. terus update entry tertangguh aku nih haa. kesiann aku. ponat haa aku ngangkut lappy aku p tanjung bidara sana. last2 ta dapat online. haram jadehhh betull. aku sabar jee. nasib duk tepi pantai. kalau duk atas bangunan ade aku terjun bangunan plak sb ta dpt online.
*aku tipu. lalala :)

okayh okayh, stop buat cite sadiss shaff. tade sape nk kesian. ahaha. aku nk story mory pn aku da lupa. chett ! padahal baru mgu lepas jee. ni mesti byk mkn tikus shaff nih. haihhh ! terpaksa tgk fon balik semata nk tgk hari ape aku g kl. haihhh ! nenek tua kau shaff ! rabu lepas aku g kl. ye, aku g kl laa. hangpa suma ni ta dgr kaa ? emosi kejap. bangang laa tuh. org mambaca shaff. mana ade dgr. =="

jeng jeng jeng. ape lagi naa kalau aku ta sajikan korang gambar aku dengan iwan kan. ececeh ! saje laa tuh nk ckp yg aku penyayang kan. sememangnya aku mmg suka budak. budak budak lagi laa suka kt aku. oppss, perasan kah aku ? hahaha


ondaway ke KL. pergi 2 kereta. tetapi walaupun ribut dan taufan melanda sampai nk tercabut bumbung kereta. aku ngn iwn mesti 1 kereta. haha
I love u bebeh !


dua dua comel kan ? eheheh. perasan kan. ape salahnya.


ye, gambar ni aku nk sajikan utk kau nazif. muncung eh. amek kau ! hahaha. boleh gantung 14 hanger kalau kau nk. ahahaha. menci aku dgn muncung nih. budussss ('.')


Esknya baru laa jalanjalan naa. tade jalan mana. g IKEA semata sb rumah da siap renovate kan. mesti laa perabot baru. tema putih merah yee. lepas nih tgk tv rasa bersemangat wira waja perdana laa kan duduk kt sofa baru. ahahaah


itu diaaa spiderman berkembar dr Malaysia. ahaha. yg baju merah tuh adik iwan. tade rupa kan ? kalau korang nk tawu muka adek dea nih sejibik mcm bafak dea. iwan ikut muka aku kan. comell jee. ehehe :)



kalau laa aku dpt bilik mcm kt belakang tuh kan. sumpah ta nk keluar bilik lagi daa.


ibu terchenta nk jugak kaan. time nih aku kena jadik assistance mak aku. tulis segala perabot yg dea nk beli. nasib laa aku nih rajin dan menurut kata. =="



iwan lagi. miss you bebeh !


haihh, terlalu busy. kertas ta lepas dr tgn. jgn laa tny kertas ape pulak.


kan aku da cakap. dea mesti nk menyelit jugak kalau aku snap. budak kecik nih comel tahap cipan taw. cipan pn ta comel mcm dea. apa aku melalut ? haaaiihhh !


hero malaya kita. ehehe. adek gua laa. sape lagi kan. beg kuning ikea yg besar gedabak tuh pun aku angkut. punya laa rajinnya aku nih. haihhh. bole jadik calon menantu naa. ppsstt, bab shopping jee oke :)


kira bajet laa. ta kn main msg plak time nih. duet ta cukup nih. fening da kepala nih. err, tipu sematamata.


ni dea heroin ntah zaman bila. haha. mampuiii aku kalau shella baca. haha


ha, tengok tengok. penuh oke aku list2 kan barang yg nk kena amek time kt store dea nty. jenuh laa kau nk cari. haaiihh, naseb laa ade aku. haha


pertempuran telah berlaku antara iwan dan uman hanya kerana sejibik bola. ta aku beli bola tuh. ade dea gaduh pulak kang dlm kereta. ehehe. padahal mahal nk mampuuiiiihh !


'uman jgn nanges ye sygg.'
sebagai seorang akk yg mithali dan mempunyai ciri-ciri ibu soleha, aku dtg memujuk. ahh, ibuk ibuk semua. ni ha calon menantu terbaik adee sini. hahaha.


iwan da lapar kak. err, lapar pulak dah !


yg ini aku suka. suka suka ! syg iwan sempit sempit. muahh muahh muahhh !


rajin ta rajin aku kan. troli pn aku tolak. haihhh, mana anak2 dara yg laen nih. pemalas naa.


iwan, akk mmg buat belog ni utk msk gambar kau jee.


Then then, bila duet sume da taburr kt IKEA tuh sume da buat muka mcm mintak penyepak jee sb da lapar gila ba alep ba ya.


Plaza Rasta TTDI. makanan kau mmg superb laa. tapi.......



feveret aku. tomyam yum yum yum !


muka kebulur. alahai. kesian kau shaff. lapar yee. haha. mmg sedap tomyam nih tp mahal nk mampuiiihh !


Bila da kenyang kan. ape lagii, menggedik gedik laa semua sekali nk tgk wayang kan. tercapai laa hasrat dan cita2 aku nk tgk Lagenda Budak Setan yg sumpah mmg mcm setan kau Farid Kamil.


time nih iwan da sombong ta moe snap snap lagi. (+.+)



Sudah tengok wayang yg cerita dea da sama mcm cite keling naa. punyee laa lama. 2 jam lebih. iwan pn da merengek rengek mengadu lapar. haaiiihh, makan lagi :)


kesian iwan lapar. snap pn muka terpaksa. haha


Esoknyaaa.. balik rumah. home sweet home bebeh :)



sekian saja, terima kasih :)
Bubye !

THANKS FOR READING

060610

Hai hai semua.
ye ye, mood berblogging sy da dtg. jgn laa nk komen pape. korang baca jelaa. ni tgh semangat nih nk update belog nih,. ha, licin dan berjalan lancar jee jari aku menari tertonggek tonggek kt keyboard baru nih ha.. upss, keyboard baru ? APAKAH ? hahaha.


Acer Aspire 4741G


ye ye, aku baru beli laptop baru. huh, apakah ? vaio ? tinggal kenangan jelaa. awat ? ntah. tade rezeki kot aku nk dpt vaio tuh. tape tape, aku bersyukur. Alhamdulillah. asal ade kan dpd tade. hehehe, ayat nk sadis. padahal hampa jee ta dpt vaio. alaa, ta dpt laptop simpan pemplat dea yg colour pink tuh jadik laa kan. bwk tidur malam. biar mimpi. alaa, kesian aku tgk kau shaff. meroyan segala ta dpt vaio. HAHAHA

err, syok kot jalanjalan shopping ngn mak aku. da lama ta shopping ngn mama kt wetex yg BESAR sgt tuh. haha. jahat jee aku nk caps lock segala 'besar' tuh kan. Plus plus jalan sekali ngn chenta hati aku. Muhammad Ezuan Anuar. I luv u laa beb !
Jgn salah faham atau buat2 ta faham ye. bukan bf baru atau suami aku. cuma seorang budak 7 tahun yg buat naluri keibuan aku terserlah je. hahaha


comel kan ? swear aku ckp aku suka gila dgn budak ni !



dlm fittingroom. dea sibuk jee nk ikut aku. then, aku nk snap sesorang dea blh ckp 'iwan pn nk jugak. akk nih kedekut laa'. ake gelakgelak jee dgr dea ckp gitu. ta padan dgn budak. haha


ha, tengok tengok ! mana aku ta ckp budak ni mcm nk serlahkan jiwa keibuaan aku kan. comel gila kot. sukasuka !


snap sana snap sini. mak aku tgh usha2 laptop. aku ta lyn mak aku. aku bosan kot dgr cina tuh bebel bebel. ta paham aku cina tuh ckp melayu. haha


lepaklepak jap sementara tunggu mood nk balik. hahah. nk balik pn kena ade mood laa. agakagak mood nk balik ta dtg lagi boleh shopping lagi. yeahh ! sukasuka !


last pic before balik. cehh, senyum lebarlebar sb da dpt laptop sendiri. lalalala :)


td ptg kan kwn mak aku dtg rumah. alahai, dandan jee dea bwk notebook vaio colour pink. peh peh, mcm menguji aku jee. meroyan jee aku tgk colour pink tuh. alahai, ta abes pantang lagi psl ta dpt vaio pink dtg pulak kwn mak aku nih. DUGAAN. hahaha.

ayat kwn mak aku yg buat aku rasa aku nk bertukar jadik barney.
'notebook nih i buat mainmain jee kak shelly. sb i kan ade lappy yg big 1 punyee.'
alahai, ta ke kau meroyan segala dgr dea punye ayat tuh. kau kaya blh laa beli notebook pulak utk mainmain. aku aku ? haihh, ta dpt derr. haha

sian saya kan. da da, dlm pantang nih. taley cite lebey2. haha.
bengong jee nk dlm pantang plak. haha
Bubye !









THANKS FOR READING