Petang yang indah

Ehem ehem, testing testing 1,2,3. testing testing.
Mengapa begini ? kepala ku bingung. bingung memikirkan diri ini. niat dihati ingin update belog tapi apakan daya ideaku tidak sebernas kalian semua.
Aku sangat berharap supaya aku mampu memilik idea sebernas kalian supaya aku menulis sebaik mungkin dan mampu menjadi yg terbaik antara yg terbaik. sudah 2 hari berlalu. berlalu begitu sahaja. sungguh cepat waktu berlalu. aku rasakan seperti baru sahaja bersahur untuk pertama kalinye diUiTM. tapi apakan daya tinggal sepuluh hari sahaja untuk menunaikan ibadat puasaku. masa berlalu begitu pantas tanpa menungguku. sudah 2bulan bergelar pelajar UiTM. apakah perkara terbaik yg telah aku lakukan sepanjang aku menjadi pelajar UiTM ? apakah apakah ? FIKIRKANLAH !

apa ke aku merepek dikala petang yang senja ini. baru bgn tidur terus buka lappy terus update belog padahal kepala sakit berdenyut-denyut. tapi bole je mengadap lappy buka facebook buka blog. cuba kalau sakit kepala kemudian disuruh membaca ataupun menyiapkan assingment. yg pasti engkau akan mengeluh dan merungut-rungut. betul kan ? baik engaku mengaku cepat sebelum aku bertukar menjadi hulk. paling tidak pun barney. eh, comel juga ye barney kerana warnanye yg sweet PURPLE :)

mood datang dan pergi. aku mula merepek. bahasa entah pape. ayat tunggang terbalik. apa aku kesah, belog aku. kalau kau tak suka sila JANGAN datang lagi ke shafysahrmynitusaya.blogspot.com. sudah laa. aku tidak mahu berbicara terlalu panjang. aku mahu bersiap dan ke bazaar untuk mencari sesuap nasi. perut ku mula berbunyi.

BYE :)

*baru perasan yang tajuk tade kena mengena dgn isi. apa aku kesa =="

THANKS FOR READING

I'm done. yeahh !


Yeahh, akhirnye siap jugak.
yeahh, clap clap utk shaf sb blog da bertukar wajah. no more pink yaw. Saje kasi hitam putih biar putih je bijik mata korang baca blog aku. haha.
Tapi header ta berapa nk cun sb time bt nih bosan da tahap cipanzi dan sgt malas ditambah dgn perut yg berbunyi mcm nk kasi satu UiTM nih tawu. ggrr,.
Itu saja utk harini.


Anyway, see you later yaw. Selamat berbuka puasa people :)
BYE.

THANKS FOR READING

Tak tahu nk letak tajuk apa.


Hye hye. senangnye dalam hati bole online bagai update belog siap padahal FAR BEL MAT berlambak lambak yg tertangguh. Shaff mmg mcm nih. dtg tang malas dia mmg ta jadik semua kerja. Penat penat. Mmg tade mmod nk study. ahh, ta kuasa mak. tadi lepas kelas terus lepak lib terus menerus sampai ptg. then buka kt luar dgn dora meen n classmate laki-laki DAIS 1B.
Balik je terus online. Hwaa, meh meh tgk video special utk korang. Hp Meen buat I rasa jakun. sb kalau nk reply msg kt hp dea mmg terkial-kial nk reply sb TOUCHSCREEN kan. mmg ternganga mulut aku. sb payah komain lagi !


ni ha dia. ish, hp mahal Mak kita. Meen. Ish, susa nokk nk touchscreen bagai nih. jari i nih ta lembut-lembut mcm jari meen tuh. auuww :)



oke, ni video yg dirakam oleh myra. Kali nih lepak lib sekali dgn myra. Selalu bergendut berdua-duaan dgn meen je. Ni ada myra so dia tlg rakam. ouh, rakaman adalah secara tidak sengaja. Suara ta berapa nk kuat sb dalam library kan. Kena control laa suara i yg ala-ala awie nih. ehem ehem.


Saje nk selitkan gambar time kelas FAR pg tadi. eh eh, byk lagi gambar2 yg diambil tapi mls gila nk upload sb mesti berjanggut nk tunggu. (Shaff mmg ta suka duk diam dlm class. Mesti ada je projek yg dia buat. wee)


oke oke, ni gambar serius eh. Haa, ni kt library. myra yg snap. eh eh, taktawu pn myra amek. peh, muka serius mcm gampang je buat MAT. FOKUS beb FOKES. huhu

oke, nk berMUKABUKU. bye :)

THANKS FOR READING

yabedabeduuuuu !


Yeeeeeha ! mari mari menjerit bersama Shaff. Suka nih suka nih. Test da habes. hoyeahh hoyeahh. Lepas da azab test FAR dan AIS. gila laa. mmg gila. mcm tak percaya laa aku struggle gila untuk paper AIS. aku pun mcm ta percaya je yg sekarang aku rasa yeahh bole sambung tgk ghosts whisperer. Bole tidur ptg balik. wahh, aku rasa minggu ni mmg ta tidur ptg langsung.
Tapi malam mmg tumbang awal laa. Tapi tapi malam tadi aku minum 2 nescafe. Kaw kaw punye aku buat. Hwee, mmg tak tidur laa sampai kul 5. 5.15 tuh pun paksa tidur sb takut aku tumbang pulak time jwb test. Pukul 7.40 da bgn. Ha,, kira kira berapa jam aku tidur. kejap je oii. effect nes tuh betul-betul KAWWWW !
aktif gila kot. Time jawab test tuh nk tidur pn mata tak bole lelap. Keluar setengah jam awal kot. mmg TAK laa nk duk lama-lama dalam bilik kuliah tuh. hehehe
Now, da habes tets pn bukan nk bals dendam balik tidur yg ta cukup tuh. Mata komain segar lagi. Tgk laa malam nanti. mesti tumbang awal sambil berdengkur-dengkur dan mengigau-ngigau ! auuwww :)


Muka pagi-pagi yg freshh gitteeww ! Semangat awal gila aku siap nk pegy jawab test nih.


comel kan ? Hee, shaff suka sgt ! Tengs meen. I love you mak. Sayang mak lebih.
*gambar first aku suka sgt. kartun dea lagi comel. yg penting ada GEE tuh. tuh yg sayang mak lebih dan lebih :)
*gambar second suka part nama aku tuh je ha. part kartun tuh bole laa tapi ttp cantik. syg meen.


p/s : gambarnih meen lukis masa dea tunggu aku habes jwb test. Cehh, konon dea siap lagi cepat laa. hee :)

That's all, BYE.







THANKS FOR READING

busy MELAMPAU


Minggu yg agak busy. Sangat busy dan sgt kurang meluangkan masa dgn katil ini. hwaa.
Pagi isnin baru tawu yg start dpd minggu ni da busy dgn
test pelbagai test sb mid term kan. Yeahh, mula2 rasa cool je. relax semacam relax. Hari Selasa rasa mcm tiada apa-apa pun yg akan berlaku. Hari Rabu da kepoh yg Jumaat ada test FAR dan sabtu ada test AIS. WhatTheFreak man ! AIS AIS bebeh. Buku tebal gedabak mcm giant tuh beb kena baca. Sudah mula rasa gelabah.

Semalam seharian dilibrary dan tak balik bilik pun. Dan ta jumpa roomate pn. Dan roomate semua kepoh 'shaff, ta jumpa kau pun harini'. Yeahh, lepas class terus study kt library. Mula2 dgn Meen je. Aroun 2pm Dora, Azuan a.k.a Xena dan mirul a.k.a aditas (watak lawak kampus) dtg memeriahkan lib. belajar belajar cerita pasal nasi. belajar belajar cerita pasal kuih belajar belajar ketawa. biasa laa tuh bila ada yg dtg melengkapkan Shaff dan Meen. ketawa sampai nk keluar anak tekak. Hehehe

Then, nk buka puasa pun ta balik bilik. Pergi bazaar sama-sama dgn Meen then berbuka dgn dia dekat open library. Satu hari dgn dia je. Lepas buka baru balik bilik. Balik balik je roomate da sibuk 'debtor creditor return outwards purchased sales'. Aku relax je. bole baring merehatkan badan. Around 9 baru mandi solat dan baru mula study. Tuh pun mulut ta sudah mengunyah. =="

Jam 2 pagi da surrender. Baring dan pegang buku. konon study ah shaff. blah laa shaff nk study bila baring. Yeahh, terus kroohh krooh. hampehh -__-"



Gambar gambar waktu class AIS. heheh, apa org lain sibuk belajar excel bagai aku bole belajar snap snap gambar. Huahua, Shaff kan. yg reti dia nk duk diam jadik budak baik je dlm class. takde maknanye !
*gambar pertama tuh mcm tak bole blah sb konon2 khusyuk ah buat exercise kt excel tuh. KONON je tuh. huahua.


Sampai sini saja. Mengantuk tahap cipan. chow dulu. BYE :)


THANKS FOR READING

mcm BABUN -__-"

Saya kena siapkan BEL untuk presentation selasa nih dan ada assingment CTU yg perlu disiapkan secepat mungkin. tetapi saya rasa sgt sgt laa malas sb saya da mengantuk gila mcm BABUN.
Mengantuk sebab semalam saya tidur jam 5 pagi. roomate lain sibuk bgn sahur saya baru mula nk tidur. Lepas tuh saya bgn jam 11 pagi. Awal laa tuh kan ? Pukul 11 tuh mcm segar dan bugar sampai nk terkeluar bijik mata ni ha. Saya pn mcm ta percaya. Saya bgn terus decide nk g library konon kononnya nk bincang pasal presentation BEL ni ha.
Ye, niat dilaksanakan dengan penuh ikhlas dan tulus :)


1 jam kemudian,tamat sudah perbincangan kami. Yeayy, dari dalam library terus berpindah ke public library. Disitu, masa lebih banyak dihabiskan dengan meen. Pot pet pot pet ta sudah sampai jam 6 petang. Then terus pergi bazaar. Balik bilik tunggu waktu berbuka.
Now, online dan menyiapkan BEL. Doakan saya mampu menyiapkan BEL nih. doakan laa ye. Saya betul betul mengantuk nih. Saya tak nak tidur sebab confirm2 nty tengah malam bgn da terus tak bole tidur. Nanti besok pg mengantuk pulak dalam class. waktu tidur da tak betul.
Hwaa, mengantuk mengantuk.


Da la, nk kunyah-kunyah laa. confirm tak mengantok.
*Padahal baru je lepas berbuka =="

BYE :)

THANKS FOR READING

Hujung minggu dan perpustakaan

Hoyeahh, tak perlu garu-garu kepala dan bisik bisik dgn org sebelah tny betul ke shaff rajin pergi lib. tak perlu. nk tahu lebih lanjut mai laa dtg ka aku dan kita face to face. wahh, serius mcm gampang menyampah aku.


seronok laa pegy lib. kan tenang aman dan damai je kau nk belajar. kerja kau bole siap dlm 1 hari kalau buat dlm lib dan akan siap berhari2 kalau kau buat dlm bilik.
Haa, kt bilik tuh byk sgt dugaan dan godaan.
So, aku prefer lib dpd bilik. yeahh ! hujung minggu kali ni tidak laa membosankan pd aku kerana masa diisi dgn sebaik mungkin dan akan diamalkan pd minggu hadapan sehingga musim peperiksaan.

Awal pg sabtu je sudah dikejutkan oleh teman sekelas dan mengajak ke lib, Niat dihati mmg nk pergi kerana sudah difikirkan byk kali jika hujung minngu datang sahaja mesti laa akan mengular diatas katil dan online 27/7. sangat tidak sesuai pd masa sekarang kerana assingment telah bertimbun =="
*ayat mcm bangkai sb baru bgn tidur dan terus online.



da, aku nk pegy basuh baju sementara hari tgh panas hot hot mama !
lepas tuh pegy library lagi siapkan BEL !
CHOW bebeh :)



THANKS FOR READING

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Salam 1 Malaysia. Bersiaran kita secara langsung di makmal komputer 1 bersebelahan dengan coolblog di pagi hari yg lagi indah ini.. Cettt, ta tergoda pun dgn coolblog. hehe. Yeahh, tajuk berbagai-bagai mcm nk msk TV. Haihh, agak lambat ye nk buat entry salam ramadhan. Maap laa ye anak2 sekalian. Semalam mmg da niat nk update entry nih tapi apakan daya balik terawih terus kroohh kroohh. Heheh



Selamat berpuasa kepada semua reader saya. Alhamdulillah, saya bersyukur kerana saya berpeluang bertemu kembali ramadhan untuk kali ini tapi nun jauh dari keluarga kerana terpaksa menunaikan tanggungjawab sebagai seorang pelajar UiTM. *Tape2, seminggu nk raya bole balik. Hooreyyyy !



oke, bak datang balik mood tadi. ehem ehem, saya berazam tahun nih saya dapat menunaikan ibadat puasa saya dengan penuh keikhlasan dan berpeluang menunaikan solat terawih walaupun 8 je dan dapat melaksanakan segala ibadat sunat seperti bla bla bla.
Saya harap anda dan anda begitu juga dan jangan ponteng puasa ye :P


Oke oke, tengah belajar microsoft excel bagai nih. Penat main jengah jengah ngn lecturer kalau kalau terkantoi ke aku tengah berblogging. Pheuuuww !

Sekian, wassalam :)




THANKS FOR READING

Apakan daya

Apakan daya. niat dihati nk update pasal berbuka dengan classmate tapi si budak hitam lagi comel ini da update kan. Apakan daya kan.,
korang just klik dan baca kt entry dea jela ye.
Aku pun ta kuasa nk menulis panjang lebar sb kepala da berat mcm nk pening pening nyamuk pulak nih.

Lastly, Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak.
BYE :)

THANKS FOR READING

sebulan seKILO

Haihh, lemak laa gitu kalau sebulan sekilo. apa kau nk jadik perempuan paling gemuk di uitm kaa ?
Ta nak ta nak !
Hwaa, tolong tolong ! sebulan kt uitm aku naik sekilo. WhatTheFreak man !
aisshh, nama je citizen batu caves bagai tapi naik jugak berat kau.
Ni maknanye total yg aku makan lagi byk dar total tangga tu. Hwaa, ta nk ta nk. Rasa nk terjun tasik yg byk biawak tu sekarang jugak =="

Kenapa nafsu makan membuak-buak tanpa memikirkan perasaan org lain shaff ?
bawak bawak laa insap shaff.

Lepas nih KURANGkan..
  • coolblog. Nak nak lagi vanilla smoothies plus grape jelly. Erkk, sedapnye. hehehe
  • Roti. haihh, aku penggemar roti. roti Gardenia 1 buku tu pn 3 hari da ble habes. terer ta ? No no roti. Makan bole tapi agak2 laa shaff.
  • Jgn sesekali terrpedaya dgn makcik2 yg memalam dtg memekak 'Sandwich sandwich, hotdog, donut, nasi goreng'. JANGAN shaff. Simpan duet tu beli coolblog lagi bagus. upssss -__-
  • KURANGkan lepas makan mengunyah benda manis. Ha, aku suka nih. Suka suka. Hehe. Lepas lunch makan dadih makan biskut. sedap kan ? Errkk,KURANGkan shaff. tak tahu kenyang ke ?
  • KURANGkan lepas makan tidur. krohh kroohh. Ya Allah, anak dara apa laa nih lepas makan tidur. mmg patut laa kau gemuk shaff. Huhuhu

Okayh, tak kuasa nk bg point banyak2. Buat malu den yoo.
Bila masuk bulan ogos, nafsu terhadap blog semakin kurang. Maaf belog. aku cuma seorang manusia yg semakin busy dengan pelajarannya. Ouhhh :)
Tambahan pula, beruk belaan yg mcm mintak masuk tasik nih membuatkan hatiku tak selera nk online.( ayat da bole menag karangan terbaik heh) muahaha


terpaksa bukak album lama cari gambar yg cun cun sb menyampah tgk entry byk2 tapi tade gambar. HEHEHE


okay, lepas nih ada acara berbuka puasa bersama classmate. Then ada cheer. Aku nk chow buat FAR yg da menunggu bertimbun-timbun tuh. BYE :)

THANKS FOR READING

Entry banyak tajuk

Entry banyak tajuk sebab rasa mcm nk cerita mcm2.
Kenapa shaff diwaktu yg lapang ni kau ta pegy bukak MAT ke buat latihan bagai. Bukak buku FAR ke buat soalan objektif so esok kau bole jumpa Pn. Zaleha dan check jawapan.
Kenapa mesti nk bukak facebook seterusnya kepada aktiviti m'update belog ?
Tlg jgn salahkan saya. Saya cuma laa manusia biasa yg tidak bisa lari kesalahan. Apa ke jadah yg aku mencarut nii ? ==''

Mari laa kita beramai2 menunding jari kepada meen dan dora. Kerana mereka aku terrrrrrrpaksa online sb terrrrrpaksa menunggu kezutaaannnn JAHAT dari mereka. Ahhh, menyampah tunggu lama2. Nk tunggu korang main ping pong dulu tunggu tgk kebudayaan kt dataran keris dulu. Ta ke berrjanggut aku nk tunggu korang ?
Kerana mereka laa aku online. Sila salahkan mereka berdua. hahahaha *ketawa kejam


NEXT ! Ahh, aku nk tukar bilik yg 1bilik 4 org tu bole ??
Ta pun tukar kolej pegy kolej Tun Puteri sb classmate aku ramai kt sana. Ta pn Tun Teja pn. Ahh, kenapa sejak sejak ni rasa mcm nk tukar bilik sgt ?
16 org beb roomate aku. Ta ke mcm2 ragam yg ada dalam bilik aku nih ? Ta ke kau rasa annoying gila bila ada satu dua ragam yg kau agak ta berkenan dihati ?
Ye, secara jujurnya aku mmg suka laa duduk bilik 1004 ni. Serius suka sebab :

1. Bilik ni ada 3 aircond dan aku BEBAS peluh ye kawan kawan. Tidur pun LENA dan confirm mcm ta nk bgn. Kalau tidur 10 minit pun mampu melelehkan air liur aku dan buat mcm2 peta kt bantal. Errkk, selekeh !
2. Roomate aku semua anak org kaya. HAHAHA. kaya dgn makanan. dan suka sgt makan dan menyebabkan aku rasa ahh, tidakk ! aku da gemuk ! Mana ke taknye, kolej dgn dekat dgn Syahbandar and Lineclear. confirm2 laa ta dapat nk tahan nafsu makan tu. Roomate aku mmg tiap2 hari order makanan kt line clear tu. Nak nak lagi malam. Lepas tu makan ramai-ramai. Part yg ta tahan tu bila aku ta order pn mknn tapi deorang 'shaff nk rasa ta ? Jom laa rasa sikit' Ha, part tu yg mmg rasa laa kan. tapi kalau da rasa mesti 'menyesal aku ta order tadi" =="
Bab makan kt bilik 1004 ni mmg best. Kalau hari selasa dgn khamis lagi tak bole blah sb ada pasar malam. Haaa, masing2 beli ta hengat dunia kan. Nak nak lagi keropok lekor. Beli byk lepas tu main offer offer. Aku da tentu laa nk. Kesannya, aku semakin tembab ye sekarang. Benci !
3. Part class pagi tu mmg tak perlu risau laa kalau ta bgn sb ramai yg bole tlg kejutkan. Tu pun kalau diorang tawu laa aku ada kelas pagi. Masalahnye sekarang aku hari hari ada klas pagi dan mmg muka aku jela menapak kt toilet tu tiap-tiap pagi. Heeeee -__-
4. Aku beruntung sb major roomate aku ialah dikalang org yg solehah.Alhamdulillah kerana mereka mampu membimbing aku ke jalan yg benar. HAHA. sungguh tidak bole blah. I mean, kalau subuh tu mmg ramai laa tlg kejutkan dan kadang2 tu aku je yg PEMALAS nak bgn. Then, kalau hari khamis kitorang baca yaasin ramai ramai. Puasa sunat/ganti ramai-ramai n bgn sahur pun ramai-ramai. Mmg meriah :)


Tu antara sbnye aku beruntung sb dapat bilik 1004 ni. Tapi tapi sebab yg rasa mcm nk tukar bilik. Tolong laa nk tukar bilik !


1. Ramai sgt dan keadaan confirm bising nk mampuss dan kdg2 tu ahh, annoyingnyeee !
2. Tidur malam lampu ta tutup. Apa ke jadahnya tidur terang terang. Bongok betul !
3.
aku bole laa dikatakan seorang yg pembersih. Bukan nk membangga ye tapi utk pengetahuan semua. Kalau seorang ada 4 pasang kasut cuba bayangkan kalau ada 16 orang ? Banyak ta kasut selipar sportshoes bagai ? Jenis letak dlam bilik sebab bilik groundfloor so kalau letak luar confirm laa hilang semua kasut roomate aku yg mahal2 belaka tu nanti. Masuk je bilik bukak je pintu confirm terus belambak kasut selipar2 depan tu. Ish, part tu mmg ta suka. Jenis masuk bilik main campak je kasut tu. Ta reti nk susun. Nanti muka aku laa yg nyusun nye. Penat laa aku tampal SILA SUSUN KASUT-KASUT ANDA besar besar dekat almari tu. Tapi masing-masing buat derkk je. Ish, menyampah nye ! Kalau ada laa sorang dua yg volunterr nk susun takpe jugak. Ni aku jugak. Balik balik aku jugak ! Aku ada 8 pasang kasut tapi tade 1 pun yg bersepah kenapa korang yg ada 4 pasang kasut tapi bole malas nk mampus kemas kasut tu ? Haihhh !
4. mcm point no 1 tadi. MEMEKAK ! Time belajar yg nyanyi mcm nk buat konsert ada yg ketawa mcm tgk raja lawak ada yg berborak mcm nk kasi satu uitm dengar pn ada. Mcm2 ada laa. Ta ke terrrganggu. Mmg laa aku pun bising tapi aku rasa bilik ni terrrrlalu bising dan aku mcm da bosan. Arghhh =="
5. Roomate ada 16 orang so ada mcm2 ragam. Ada laa sorang dua yg menyakitkan hati menyakitkan mata tapi apakan daya da 1 bilik. REDHA jelaaaaaa :(
6. Aku rasa kalau aku nk cakap sebabnye sampai entry ke 16 pn ta habess. Aku rasa da panjang sgt aku membebel dan aku rasa mcm eh eh, nk belajar laa. hehe


Kenapa sekarang baru teringat yg besok ada lab test AIS tapi aku bole update bole berbagai tajuk ? Ala, lab test je pun. Pejam mata pun aku bole buat. Haaa, riak sgt besok terkial-kial laa kau nk buat lab test tu. haha.

Oke, nk off. Eh silap silap. Dora n meen suruh online sampai aku tawu apa yg deorang nk buat kt aku. so, aku nk buat MAT sambil facebook-ing. Bole ?

BYE !




THANKS FOR READING

'___'

Aku nk hupdate tapi aku mengatuk. Bole gitu ?

Hwaa, serius mengantuk. Tidur semalam ntah jam berapa. Bgn pn pagi. Ahh, ada ke patut di hari yg indah lagi permai ini tetibe bole dikejut oleh akk MT ?
Patut ke patut ke ?
TIDAK PATUT !!


Hwaa, ada ke kitorang kena bgn sb kena cheer bg semangat utk Tun Merah main netball. Ahh, WhatTheFreak ??
Sejak bila pulak aku da tukar kerjaya kpd seorang cheerleader ?
Ouh, tidakk ! Tapi aku semangat. Yeahh yeahh, mari kita ke gelanggang.
Mari lihat Shaff menari terkinja-kinja Go Tun Merah go Tun Merah !
Auwww auwww !
Semangat mak I tgk netball. Main nye mmg tatawu pn. Janji I jerit Go Tun Merah !


We are Tun Merah, together we unite Hey !
We've just begun, Tun Merah is number one.
Stop, look, point, stare,
don't u ever dare compare red, white, gold
we're strong, loud and bold.

Up the beat ang bring the heat
say we are Tun Merah !

Ahhh, ta kuasa mak nk taip lagi. Panjang kot ! Da laa netball kalah. Ahh, menyampah.
Penat aku jerit sampai nk terkeluar anak tekak.



We are Tun Merah :)


Kan khusyuk tuu. Komain lagi shaff. Padahal tatawu pn main netball mcm mana. =="


Semangat semangat ! Yeahhhh ! Bella Rawk :D



*Aku nk tidur. Sory laa entry ta best. BYE !




THANKS FOR READING