Dengan ini saya berjanji.

Hello peeps. Hari ini ialah hari Khamis. Selalunya hari Khamis hari yg paling relax dlm 1 minggu sb kelas habis pukul 12.20. Dan lepas tuh kau nk tidur berdengkur ke tidur tak bgn terus ke tidur mengigau ke lantak kau laa kan. Tapi harini mmg betul2 menguji tahap kesabaran tahap keimanan tahap segala tahap laa. Bgn pagi mcm biasa. pergi kelas sampai 12.20 then tak balik bilik pun. Balik bilik Meen kt Kolej Tun Puteri. Lepak sana sampai 4.30. Apa kau ingat aku suka-suka tak balik bilik sb nk lepak bilik Meen tuh semata-mata ? mmg TAK laa bak kata Meen kan.


Kitorang kena prepare utk simulation FAR ptg tuh. Selalu ptg Khamis da boleh meronggeng2 tapi ptg nih kepala tensionnnnnn je ! Mana taknye. nk prepare je pon da mcm hape kan. Bila buat lg tak payah cerita laa kan. bkn aku je tension. Satu kelas tension. huh ! Lepas tuh bt pon nk rushing je sb nak balik cepat kan. Da laa, mlm ni ada movie step up 3D kt DK. ciss, ta dpt pergi laa sb mcm penat je. Habis maybe around 11 then besok aku ada quiz MAT yg msk 4 chapter. Chapter nye pulak mcm nk kasi kepala aku botak. So, aku n Meen decide cancel je movie. Nasib baik tiket 3 hengget je. Takde laa kisah sgt pon. Now, pttnye da bukak buku study MAT tp kwn bole offer 'Shaff nk guna lappy ?' Kau rasa aku nk tolak ke offer tuh ? TIDAK laa sama sekali. hehe


Oke, mcm da lari tajuk je. Act nk ckp.. ehem ehem..
Dengan ini saya berjanji yg besok atau besok saya update blog ni sb now sy nk off dan bukak buku study. bukan SETIDUR. tak, tuh ta bole.

BYE.




THANKS FOR READING

30 perkara penting

Mungkin tidak terlalu penting bg korang dan mungkin juga aku. Tapi benda ini sekadar utk ' janji aku update' hehe. Tak tak, act saje nk post benda alah nih. Ye, aku tawu mesti da muak baca benda2 mcm nih kan. Tapi blog ini milik aku. Suka aku laa mahu post apa. Okeh, tak mahu ckp byk mari kita lihattttt :)

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.


2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.


3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).


4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.


5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!


6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.


7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.


8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.


9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.


10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.


11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.


12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.


13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.


14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.


15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.


16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.


17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!


18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.


19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.


20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.


21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!


22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.


23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.


24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.


25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.


26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..


27. Senjata wanita adalah airmata!!


28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.


29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...


30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.



Okeh, aku gelak sorang baca benda nih. Sb mcm apa je tiba-tiba post benda alah nih. tapi takpe. layannnnnn !


BYE


THANKS FOR READING

Sabar jelahhhhhh.

Sebenarnya aku da taip panjang berjela. Semua aku da cerita dlm satu entry. SEMUA! yg aku rasa nk cerita kt semua. TAPI, kerana kesilapan aku mengawal mouse comel nih hilang semua yg aku tulis. Kau rasa apa yg aku rasa ? Aku rasa aku rasa aku mcm nk hentak lappy nih sekarang. Haa, bukan senang nk dapat mood tadi tuh. Cukup cukup serius. Haa, ni mood da tukar cara penulisan pon da kembali seperti biasa. Ahh, geram aku. Kesalahan sendiri. Terpaksa la pasrah ! Terpaksa buat balik tapi mana boleh curi balik mood yg tadi tuh. Mana nk dapat ? Tulis pakai hati laa.

Sekarang mari dengar cerita aku. Tulus dan ikhlas dari hati aku.
Sebenarnya minggu nih bukan la minggu yg seronok bagi aku. Masa cuti rasa mcm da tak sabar dah nk balik uitm nk jumpa kawan-kawan nk story mcm2. Tapi bila class da mula, semuanya lain. LAIN! taktahu apa yg lain. Aku ke yg lain ? Entah. Semua tak jadi mcm yg aku bayangkan. Semuanya berubah. Tambah lagi minggu ni kepala otak mcm serabut. Serabut sgt. Kenapa eh ? Entah. Mcm banyak masalah yg dtg. Mcm byk sgt benda yg aku kena fikir. Hati tak tenang mcm selalu. Tak lapang mcm selalu.

Minggu nih aku lebih banyak habiskan masa aku kt bilik dan TIDUR. itu yg aku tak suka tapi itu laa yg aku buat. Dalam kelas pun tak boleh nk ceria mcm selalu. Kenapa eh ? Entah. Kalau dlm kelas bila aku diam dan serius org sebelah mesti tny Shaff ok ? ada masalah ke? Tak sihat ke ? yg selalu perasan mesti laa Meen sb dia yg selalu dgn aku. dan YES ! mesti lah aku jawab aku oke sambil buat muka yg pura-pura happy. Kau rasa apa yg aku rasa ? Aku rasa aku nk menangis. Okeh, yg ini mcm da terjujur sgt jee.

Apa yg aku fikir ? Entah. Apa masalah aku sebenarnya ? Entah. Kenapa kau tak happy Shaff ? Entah. Oke, ni bukan jawapan yg baik aku sendiri tak dapat jwb soalan nih. Aku rasa aku perlukan seseorang. Tapi entah laa. aku bukan jenis yg cerita masalah pd org lain. Aku lebih suka simpan dan pendam. Jadi aku ambil keputusan tulis disini. Bila aku tulis dlm ni takde sape yg nk tny kau kenapa ? Betul kan ? Kalau kita cuba cerita masalah pd org lain atau menangis depan org lain mesti soalan yg keluar kau kenapa ? Aku tak pandai nk jawab soalan yg mcm tuh.

Apa yg aku tulis nih betul-betul dr hati aku. Entah, SO HERES MY STORY tempat terbaik aku luahkan apa aku rasa. Sb dia tak bole tny balik kau kenapa ? kan ? Lagi satu nk cerita. Minggu ni minggu paling sikit aku makan. paling SIKIT ! Isnin Selasa Rabu tak jumpa nasi pun. Err, tak tahu kenapa. Selera mkn da hilang. Tak tahu pergi mana. Hmm, aku amik masa 2 jam tulis entry nih. Entry yg simple tapi penuh makna. Aku kena amik masa sb aku tak tahu apa ayat terbaik yg aku perlu guna utk luahkan apa yg aku rasa. Ciss, aku benci mcm nih! Sudahh ! Sampai disini saja. Sekian terima kasih sb sudi meluangkan masa baca entry aku yg tak best ni.

BYE.



THANKS FOR READING

Pinjam meminjam budaya kita yaw !

Assalamualaikum. Bersiaran kita secara langsung di open libraray UiTM Melaka. Hoyeahh, konon kau nk bgtawu semua org yg kau pegy library laa. blah blah blah, aku pegy library sb saje nk menghabiskan masa yg ta berapa nk byk nih kan sb aku konpem bin pasti laa kalau blk bilik tak lain ta bukan aku mesti PAP ! kroohhhhh ZZzzzzz...

Act, bosan tatawu nk buat apa dah ! sorang2 kt open library nih mcm mengundang malu je. Hahaha, apa yg malu tatawu laa. Malu laa update blog kt open library. OPEN! org lalu lalang then tgk2. pehh, bukan ke mengundang malu nama nye ? Apa apa pun tengs to Mia dan Meen sb tanpa mereka siapa laa aku. cewahhhh ! yelah, kita sekarang mana ade beruk lg nk online. tu yg sekarang pinjam meminjam budaya kita. eh, salah. budaya Shaff.

okeh okeh, nk teruskan belajar. eh bukan bukan. nk teruskan menonton BOF. meen punye kohje laa nih.

BYE!



THANKS FOR READING

Pasrah

Salam sejahtera. Pd mlm yg agak dingin sejuk sejuk sampai berdiri tegak bulu roma aku mcm nyanyi lagu negaraku nih ingin menyatakan bahawa sekarang sy tidak lagi mempunyai sebarang alat yg membolehkan sy berhubung dgn alam maya. Hwaaaaaaaaa ! Ku sangkakan tak berbayar rupa-rupanya kena potong line nye. Beruk, I'm sorry. Selamat tinggal beruk. I tak bole jadi besfren u lg. hukhukhuk, sedihnye dgn beruk maxis I nih. Ada ke ptt line nye dipotong. Mati kutu aku dibuatnye bila takde class da tak tahu nk buat apa. Selalu takde class je keluarkan beruk cucuk kt lappy. Nih takde class bukak lappy tp tgk je takde bt apa pon. Nk bukak google chrome pon tak bolee sb takde connection. skype apatah lg. Huuuu T__T


Sekarang online pon kena ngendeng2 dgn kwn. Mula2 kena buat muka seposen lepas tuh tiba2 jadi baik je dgn kwn (bodek) lepas tuh rasa mcm murah hati nk kasi biskut ke apa ke yg ada. semua nk kasi kt kwn semata-mata nk pinjam beruk.. ahh, apa ke kesiannye nasib aku. Mama, nk beruk baru pls pls pls. Susa laa nk buat assingment. ecececeh, bukan main assingment kan. Time time nih laa perlukan beruk. Kalau takde beruk rasa ta semangat nk bt kerja. Ciss, apa punya alasan tuh. Haktuihh, alasan ttp telinga pon org tak nak dgr. Ahh, kesiannn -__-


okeh, times up. Pinjam beruk org tuh agak2 laa kan. Ta kan nk pinjam sampai beruk dia panas dan keluar lampu merah lip lap lip lap mcm otromen yg lampunye merah lip lap lip lap sb kuasa da nk habes. Ha, type dgn satu nafas. Hambek kau! Aku mengarut meraban nih nk cepat punya psl. Selamat Malam semua. Kita bertemu di hari lain dimana sy berpeluang dan berjaya membodek dgn muka seposen nih sb nk pinjam beruk. Goodnite yaw!

p/s : beruk ialah BROADBAND. Diberi nama beruk kerana ianya mmg beruk. Nama manja gitewww :)

BYE.


THANKS FOR READING

Aktiviti sepanjang seminggu terakhir cuti saya.


Hye semua. yeahh, lama ta update blog. Maklum laa aku nih cuma manusia yg bergantung pd berukband aku. Bole pulak buat hal time2 raya yg mood aku rasa mcm nk update blog2 hari2 tp terpaksa postpone sb beruk merajuk sb mak aku ta byr lagi. Haa, overlimit kau.
Apa bole buat aku pasrah je ta dpt nk online ta dpt nk update blog. nk online fesbuk pon terkedek-kedek sb nk online kena pinjam lappy mama n beruk mama. Huk huk huk, kesian kan ? Ni pon online pakai beruk kwn. sekarang da kt uitm. Haa, beruk masih belum dibayar. Aku cuma pasrahh --"


Now, masa utk balas dendam. Nak cerita aktiviti yg aku buat seminggu terakhir sblm pulang ke pangkal jalan. londunnnn.
Cuti raya mmg betul2 cuti sb aku cuti lect pon takde bg assingment ke hape ke. Mmg kasi aku enjoy ngn mood raya aku laa. Mmg takde fikir pon pasal assingment. haa, seronok yaw. Bila bukak fb masing2 sibuk assingment2. Ahh, aku lek jee. lek luuu ! Raya thn ni mmg best. Ta boring sb hari2 ada je aktiviti so cuti takde laa bosan mana kan. So, ckp byk pn ta guna. Biar gambar yg ceritakan segala2nya. cewahhhh ! (padahal balas balik sb lama ta update) kuikuikui :)



Raya ketiga. Merah wokk sama dgn colour dinding rumah aku. haha. Baju terrrsangat laa simple. Pilihan ayah katanyeww. Bergambar bersama madam besar sblm pulang ke kg denn Jolobu. T__T


Jalan sgt jam ! Betul2 bosan sampai rasa nk hentak kepala kt enjin kereta. Berasap je duk dlm kereta tuh. Yg drive kt sebelah lagi berasap laa bosannya sb dia yg drive. Aku duk sebelah bole kroohh kroohhh. Huhu


Ngah ngah ngah, kau ingat dpt nk tidur. mahu kena marah sb balik kg naik dua kereta. satu mama drive satu akk drive. Kalau naik dgn mama mmg da lama dibuai mimpi tp kalau dgn akk aku nih mmg dea ta kasi tidur sb suruh teman katanyewww. tuh laa, aku suruh kasi aku drive ta nak. Haaa, mmg ke parit laa kan.


Balik kg den Jelebu mmg takde yg menarik pon. Balik sana mmg mati kutu sb kg takde sape pon. yg ada nenek dgn aunty je. Cousin2 semua da balik. Mmg takde apa pon nk buat. Duk laa goyang kaki je. Nk online pon takde line. Terrpaksa laa online via mobile. Nasib duk sana 3 hari 2malam je. Kalau seminggu mahu botak aku dibuatnye. haha


Raya kelima balik Muar. hooraayy, sgt hepy yaw. Tapi before that singgah Tanjung Bidara kg belah arwah ayah. Jumpa atok.

Tgk, handsome atok sy. Nak singgah sini siap lalu dpn UiTM aku lalu dinganjeng2 nye dgn akk aku. Err, aku cuma mampu diam.



Cousin aku dpt anak lg. Haihh, bertambah2 anak sedara. Cousins belah Melaka ni mmg ramai. Bole kumpul ramai2 bawak g berperang. Bersifat keibuan ye akk kita disitu. Huahua


Servis bertukar tgn kpd adik manis kita. Haa, msg2 nk pgg baby tembam nih. Geram oh! Makcik2 ckp baby nih mcm aku time baby2 dulu. Upss, kantoi ahh aku kecik2 tembamss gilesss. hehe


Balik balik je rumah bopren kesayangan dtg rumah. Haa, sgt laa suka yaw. Rindu gila babas dgn iwan. Bila iwan dtg mcm biasa laa kan. Harus laa mengambil gambar. Peace iwan. kau sgt comel.


Dan terrrsangat pasrah bila esoknye mata sakit. Tatawu laa kenapa. Habes lebam mata aku.


Tgk tgk. Bak kata mak iwan da mcm org OKU. tsk tsk tsk, sakit doe. mmg ta rupa apa laa masa sakit mata nih. burokk gilessss!


yg ini aku suka. muka suci dan murni je yawww !


Yg sebelah tu adik iwan. Ta secomel iwan. Tapi aku suka jugak. Ahh, geramnye ngn budak2 nih. comel kan ? I love kids :)


Mata lebam muka sememeh pn masih ada hati nk ambil gambar kan. Apa aku dulik. Janji rockk yaw ! gambar kedua : tgn tuh tatawu apa motif nye. tidak disengajakan.


Menjadi adat bila bdk kecik ni dtg rumah hp aku mmg kena kebas sb buat main game. Mmg susa laa nk main msg ke hape ke.


Ptg tuh bawak iwan jln2 taman naik scooter. Haa, letak dia kt depan kasi dia press. Suka laa dia kan. Konon mcm dia yg bawak. Aku yg kt belakang mcm nk tercabut jantung kasi dia press. laju nyah. Mati makk !


Saje tambah koleksi gambar iwan. Buah hati pengarang jantung busuk masam aku. Cuti sekolah dtg rumah akk lg ye :)


Ni Mia. Anak kpd cousin aku. Aku mmg suka ambik gambar bdk2 kecik nih. Konon bersifat keibuan. haha


Haa, ni comel. bawak tidur sampai terrmimpi-mimpi nyah. hehe


Muka iwan bila bgn tidur. Malam tuh dia tidur dgn aku. Heh, bgn2 je terus snap gambar dia sb pg tuh dia nk balik daa.


Then, iwan blk je aku pun keluar beraya dgn member2 terrsyg. Tapi ta dpt nk kumpul semua sekali sb ada yg da balik matrix ada yg da blk U.

Yg penting dapat jumpa si busukk masamm Fatin.


Seronok jumpa kwn sekolah. Tapi sedih sb ta dapat jumpa yg lain2 nak nak lagi Anyss. Tape cuti sem kita jumpa ye ?




Last day before nk balik UiTM. Pegy wedding uncle Mulok kt Masjid Wilayah Persekutuan. Gila glamour anak beranak pakai jubah hitam. hehe


Hari ahad balik UiTM. hati berbelah bagi je nk nk balik sb cuti raya da habes. mcm ta sanggup tapi apakan daya.
Jenuh aku menaip ni. baca laa korang ye. Aku buat sebaik mungkin. Now nk kjnsb dr pg ta mkn apa pon ! err, mcm ta percaya ta mkn lagi.


BYE.

*pg tadi teruk kena dgn meen sb hal entry yg lepas. Hwaaaa !


THANKS FOR READING

Selamat Hari Raya dan Semoga Berkekalan hingga ke ke jinjang pelamin

Assalamualaikum semua :)
Yg pasti lagi sure masa aku update nih korang semua da tidur kan. Ye, aku tawu. masing2 penat sb penat beraya dari 1 rumah ke rumah sb nk collect duet raya kan ? Ha, jgn tipu laa. aku pun sama mcm tuh jugak. oke oke, igin saya ucapkan Selamat Eidulfitri kepada para muslimin dan muslimat sekalian. Beraya laa kita secara bersederhana dan ingat laa kepada mereka yg sudah tiada. sob sob sob. apesal mood tiba2 jadi sayu nih.

Haa, mesti masing2 bukak dashboard tgk tajuk ha ? Semoga Berkekalan hingga ke jinjang pelamin ? Sape sape ? Ha, tuu laa suruh baca belog shaff utk makumat lanjut. Tatawu kan kan ? Meh meh laa kita gossip na. Tawu laa bukan bulan puasa lagi da. komain tgh malam ajak gossip. Hek hek hek ! kita tgk gambar terus laa ye. Nty aku cerita takde bukti korang tak percaya. Meh meh aku tunjuk cincin tunang. Haaa, Shaff da tunang. jeng jeng jeng. Tunang pd raya pertama. Percaya tak percaya tak ?

Haa, tgk tuh kt jari I tuh. cincin emas I tuh. Bukti tu buktiii !


Haa, tgk tuh. Tgk laa kt jari I tuh. Cincin emas 14 karat tuh. Jgn memain you. Raya pertama dpr cincin emas terus. Aku tak suka ponn gambar nih. mcm gampang jee tapi ni jela yg cincin tuh jelas kelihatan. Nak kasi korang percaya punya pasal kan. Hehe


Ha, kang kata aku tak tunjuk bakal suami. Nih nih mat jambu sebelah nih laa dia sepupu I bukan bakal suami. nk mampuihhh ka aku tunang ? Aku acah jee. Tak tak, memain je. saje kasi gempak hot story bagai raya2 nih kan. bukan selalu. hehe, ampun ampun !

*FYI : cincin emas tuh merupakan cincin tunang mak aku dgn arwah ayah aku dulu. Ha, lama tak lama kan cincin tuh. Aku pakai laa buat raya nih kasi ada lip lap lip lap sikit. Then, mak aku ckp kalau org tgk aku mesti org ingat aku da tunang sb da ade cincin emas kt jari tuh. Haa, maka bermulaa segala dajalku. kehkehkeh, Maaf kpd yg terpedaya nak nak lagi Meen dan Azuan. Wawawa, sumpah tak buat lagi. PEACE yaw :D



Tukar balik tukar balik. Bak datang sini mood raya. Apa nih cite tunang2. Belajar pun baru part 1 bukan main nk tunang. gatal betull. HEHE.


pagi pagi raya perut meragam. Mengenget laa tu sb tiba2 pagi mcm nih mkn rendang ketupat bagai. Amek gambar pon da pgg perut. Act, gambar ini tak disengajakan tapi aku tgk mcm comel jee. Lepas nih snap gambar semua pgg perut laa ye. bole ? HAHA


Yeahhh, madam besar kita ye. Kelihatan begitu berseri2 di pagi raya. Makan di Istana Sultan Johor siap. Haa, sultan raya Muar kan. Aku and family pon lepas bergambar di studio terus je ke Istana. Kononnye nk tgk sultan tapi hampehh sultan tade. Ampun Tuanku.



Meet my cousins and my grandma. Ha, bukan ni je cousin aku. Ramai lagi. Tapi ni je yg adoo. Yg lain berada dilokasi yg berberza. tak dapekk laa den nk nolong aii. Warna-warni di aidilfitri betul.


ha, act tade gambar da. Gambar yg berkenaan da msk fb so, ta kan aku nk repeat balik gambar yg sama msk blog kan. tak kuasa ah. Meet my best sistah Shazlyn.


oke, lain gambar akan diupload di lain hari dilain entry. Ibuku sudah bising suruh tidur. Selamat Hari Raya again. Maaf kan segala salah silap atau kata-kata yg mungkin telah menyinggung perasaan mereka yg membaca blog aku ni. Maaf ye ? kosongkosong ye ? Peace :)


BYE.

THANKS FOR READING

Saya minta maaf

Perhatian semua. Berdiri nye saya disini kerana ingin mengucapkan b'banyak2 terima kasih. oh, silap silap. saya update harini sb saya rasa saya nk mintak maaf. eh eh, ni bukan nk mintak maaf hari raya. sabo sabo, raya 3 hari lagi. Tu entry lain ye. Saya nk mintak maaf pasal semalam sb buat entry emo semacam. Ha, takut kan takut kan. baru emo sikit jee tu. Belum emo kasi tukar jadik hulk ke jadik cicakman kee. eley T__T
Da la 5hari lepas entry jiwang mcm mintak pelempang jee. Lepas tuh bole pulak tiba-tiba buat entry emo emo. Tgh2 malam pulak tuh. Shaff nih mmg teruk. Ye, sy mintak maaf kwn2. sy tahu sy bersalah. Hukum laa sy. hukum laa sy. sy relaa =__=''


Eley, kira oke laa tu kan. korang kena paham mood aku sekarang nih. kdg2 mcm oke. eh eh., kang mcm emo pulak. Perempuan kan. Ni laa dia bila dtg kepala hangen dia. Ikut suka aku laa nk marah ke apa kan. Saya mintak maap laa ye dr hujung rambut sampai hujung kuku kaki yek. Lagi pun bukan senang nk tgk Shaff moody kan. kan kan, bukan senangkan ? Haa, shaff ta suka moody ta tentu hala nih. Semalam apesal ntah tiba-tiba rasa nk marah dan nk hentak je lappy nih atas katil. (selamat laa lappy aku hentak atas katil. wehuuuu.)

Seriously, aku nih bukan laa senang nk moody ta tentu hala depan org. nak nak lagi kawan aku. Nak nak lagi kwn yg aku jumpa hari-hari. Kalau marah ke touching touching ke mmg simpan dalam hati buat pekasam jee. Takde masa nk buat-buat muka ta tentu hala. Dan aku bukan laa kalau marah aku nak canang kt semua org yg aku nih tgh marah. yg aku nih ta suka org tuh. Tidak tidak. itu bukan aku. Semua aku simpan baik punyewwww dalam hati buat pekasam dan seangkatan dgnnya. Org kata jgn simpan simpan takut jadi dendam. Eh, ada aku kesah ?
Itu antara aku dan Tuhan. yeahhh ! statement tak bole blah. hek hek hek.

okeh okeh, nk ckp byk lagi sebenarnya tapi i nk pegy ngerteh ngan mak i nih. Haa, org nak raya2 nih sebuk laa kemas rumah main tepung buat kueh, anyam ketupat. Eh, i da siap semua tuh. Tinggal saki baki nih pegy ngerteh laa ye. Mak i da balik terawih tuh. Bbubye ualls :)
*Mood tgh baik. Huahua :D

BYE.




THANKS FOR READING

enough is enough !

oke, aku GIVE UP.
ta faham ? dlm bahasa melayunye PUTUS ASA !
putus asa da! menyampah sakit hati sakit jiwa. semua sakit. da, BENCI !
ta faham lagi ? kau pegy bukak kamus cari maksud BENCI maksud PUTUS ASA.
Kalau pemalas sgt pergi je search kt online dictionary tak pun pegy kt google translate yg bg makna kdg2 mcm bangkai !
Ha, emosi tiba-tiba. Hambek kau 5hari ta update tetibe kasi entry menyirap. biarkan.
Geram nih. oke, leave me alone.

BYE.

THANKS FOR READING

entah laa. saya pn tak tahu.

Harini nampak dia lagi. kt tempat yg sama mcm saya nampak dia semalam. dlm keadaan yg sama juga. ta berubah.
tapi entah laa. kenapa saya rasa perasaan saya nampak dia sekarang ta sama mcm saya nampak dia sebelum2 nih. errkk, sudah tiada perasaan lagikah aku terhadap dia ?
mungkin juga. mungkin kerana sudah putus asa terhadap diri sendiri kerana sering kali aku teruja melihat dia. adakah dia juga teruja melihat aku ? TIDAK laa sama sekali kerana dia mungkin tidak menyedari kehadiran aku pun. bukan mungkin tetapi mmg tidak menyedarinya pun. Hampa =="


sudah laa. lupakan saja si dia. mungkin kau perlu sedar yg kau bukan laa sapa-sapa pun dalam hidup dia. Kau teruja melihat dia sedangkan dia teruja melihat perempuan lain yg menjadi pujaannya. Kecewa =__="
Kau teruja m'stalker page dia sedangkan dia ta sedar pun yg kau adalah salah seorang dpd friendlist dia. Hwaaa, rasa nk terjun tasik sekarang jugak.


Huahuahua, kenapa jiwang semacam nih? jiwang 14 karat. da bole pegy rendam clorox sekarang biar kasi hilang semua karat2 nih. menyampah ta suka. T__T


Oke, sekarang saya mahu pergi koperasi dan beli clorox. mahu rendam hati saya nih kasi hilang semua karat. sementara tunggu hati ni direndam saya mahu tidur. mahu menenangkan minda dan merehatkan perut yg sedang penuh. uppss, kantoi ta puasa =="

BYE.

THANKS FOR READING

Let's just fall in love again

Lets pretend baby
That you've just met me
And Ive never seen you before
Ill tell all my friends
That I think you're staring
And you say the same to yours


And oh, well dance around it all night
And then Ill follow you outside
And try to open up my mouth
And nothing comes out right


And I wanna fall in love with you again
I don't have to try
Its so easy
Who needs to pretend?
But because its so funny
Lets just think about it, honey
Lets just fall in love again


Ill call you in three days
Not too soon, not too late
And Ill ask your roommate if you're home
You call me on Thursday
And well hang out all day
Then fall asleep on the phone


And oh, Ill hold your hand when we drive
And well lose track of all the time
And well tell everyone
That we ain't never felt so alive



And I wanna fall in love with you again
I don't have to try
Its so easy
Who needs to pretend?
But because its so funny
Lets just think about it, honey
Lets just fall in love again


Well fall disgustingly fast
And well stop hanging out with friends
And they'll be so offended


And I wanna fall in love with you again
I don't have to try
Its so easy
Who needs to pretend?
But because its so funny
Lets just think about it, honey
Lets just fall in love again
Lets just fall in love again

sekian wassalam berita dari Shafiqah Sharmeen

THANKS FOR READING