101010 first time ever.

Hey, 101010 tarikh yg cantik dan semua org sibuk nk buat something special utk hari tuh. Semalam lahh mksdnye kan. Semua org dok plan sana plan sini apa yg nk buat 101010 ye. Ada yg nk couple ada yg nk tunang ada yg nk kahwin. ohh kawen. Special congrats utk Dr.Sheikh Muzaffar dan isteri. Semoga bahagia hingga anak cucu. aku bila lagi ? Final pn belum Shaff. bawa2 lahh beristighfar. ggrr. Entry kali nih nk story pasal weekend aku. Jom kita layannnnn ! ( ala-ala fara fauzana)

Hari Sabtu mcm biasa mmg stoned lahh duk bilik. Takde buat apa. Kalau tgk status aku hari sabtu tu pn 'baring baring dan baring sampai hilang tulang belakang'. Mmg baring je. Takde buat apa. Kau bygkan duduk dlm bilik yg kwn2nye ada yg balik rumah ada yg pergi class ada yg pergi amek test koko dan aku terkontang-kanting sorang2 dlm bilik dan tak bertemankan lappy pon ? Kau tawu kan lappy aku takde. Yg Nurul bole pergi class lepas tuh siap lock locker dia dan tak tinggalkan kunci pon kt aku. Haa, mmg tak kasi aku pinjam lappy. ggrr. Haaaaa, shrek ngn barney pon bole jadik kwn baik kalau dlm situasi aku masa tuh. Dan aku 1001 kali tak percaya yg ptg Sabtu tuh aku duk baring kt katil lepas tuh study AIS? kau percaya ? Silalah percaya guys. Nota siap hokeyhh. Kau ada ? haha.


dua makhluk katil bawah ni takde. Maka aku mula menakluk katil mereka. agaga. Study atas katil tuu. Tunggu masa lelap mata je. haha. Tempat dah lahh luas. Mmg study lepas tuh golek golek....


Lepas golek golek PAP ! krooohhhhh, hambek kau. Sape suruh study atas katil. Tambah lagi bilik yg fuhh, suam suam sejuk je kan. Mmg masyaallah. Apa anak dara tidur rupa ini. Cancel lahh jadik menantu youuuu !

Malam tuh pulak ada dinner utk kos DAIS ft DIA. ciss, semua perempuan lawa2 dohh. Aku suka gila tgk. Ulangan disini ye : perempuan lawa2. Bukan LELAKI HANDSOME yg aku tgk. haa, tuh yg kita tak mahu. Itu yg korang tak tahu. hahah. Sorry, no picture utk dinner. After dinner ntah mcm mana tiba2 rasa ' aku nk keluar dr uitm. ggrr, tolongggggg !' bole gitu ? Hasil ajak-ajak ayam Azuan maka aku pun mengajak Meen. Mari kita keluar Meen. Pergi dari UiTM nih. Tidak sanggup aku melihatnye lagi. bhahaha, ayat mcm bodohh.


Kau ingat senang nk keluar dgn mak datin alaf baru nih ? Kau ingat senang aku nk merendekk dgn vadi vavarummm ni ? Kau tawu ke apa tuh vadi vavarumm ? tatawu kan ? Haa, itu yg kita nk kasi tawu tuh. cettt ! Nasib lahh ada fiesta komunikasi kt Ayer Keroh under UiTM. Nasib lahhh under uitm. Baru lahh dpt keluar dgn Meen nih. Mak datin kita nih bukan sebarang je keluar ehh. Haa, itu yg first time ever tajuk entry aku. Baru nih laa dpt keluar dgn dia. Baru nih lahhh dpt mkn McD sama-sama. Baru nih lahh dpt keluar tgk wayang sama-sama.



Aku suka yg ini. Totally spies. Baju pink merupakan roomate aku. Nana. Yeahh, lebih ramai lebih meriah youu ! *pssttt, tgk lahh mak datin berbaju grey tuh. Mak Datin you ! hahaha


Sharmeensss.. Nama sama. Muka sama tak ? yg penting TINGGI tak sama. bhahaha


yeahhh, thx to Zati sb jadik cameragirl kitorang. Yeahh, zati mmg hot dan badi badi kau masih lagi ada kt aku. cisss !
*3 gambar kt atas nih semua time tunggu bus. Kau tawu lahh. Nama pun naik bus uitm. Nk free tak berbayar kan. Tunggu pn mmg berjanggut lahh aku.


Aku mmg buat entry nih special utk kau je Meen. Terharu tak terharu tak ? Sila menangis dan sujud kaki aku sekarang Meen. HAHAHA. Menunggu waktu utk tgk Magika. Wey, Magika best dohh. menyanyi-nyanyi aku dlm wayang tuh. Imaginasi betul. Silalah tgk. erkk, da tgk eh ? Upss, terlambat. ehehe


Okeh, kau nk tawu. Disini aku ingin memalukan diri aku untuk kali ketiga kerana ingin menceritakan dua perkara yg memalukan aku semasa di Melaka Mall. 2 perkara malu. Bukan lahh benda yg sikit kalau dah memalukan.
1. Apa perasaan korang bila escalator yg turun ke bawah tapi ada 2 makhluk bongok seboleh-boleh nak naik ? Aku nk pergi tingkat atas tp guna escalator yg turun? Kau paham ? Kau tawu aku blur time tuh. Kau tawu aku mati-mati ingat escalator tuh rosak. Kau tawu tak aku malu ? Apa kata korang pergi mall lepas tuh try. Masa tuh terserlah lahh kebongokan korang. Sgt malu ye. Punya lahh lama aku tak jumpa escalator. Punya lahh asyik guna tangga je. *2 makhluk bongok merujuk kpd Shaff dan Meen. ahaha
2. Masuk panggung wayang tapi tak bg tiket ? hahaha. punya lahh hensem mamat yg jaga tiket tuh. Meen bole buat dekkk je kan. Padahal tiket kt dia. Dia bole msk dgn bangganye. Cehh, kau lupa ke kena bg tiket kt org wayang tuh ha ? Malu dohh siap kena sound dgn abg tuh. Cissss !



Habis je tgk wayang terus lepak sini snap sana snap sini. Lepas tuh baru singgah kt Fiesta Komunikasi tuh. ahaha. Magika lebih menarik perhatian aku dpd fiesta komunikasi tuh. ahaha. Sila gelak sekarang.


Hwaa, lama tak buat entry berjela-jela panjangnye. Puas hati aku. Oke, di kesempatan ini aku just nk ckp kalau 101010 org lain semua sibuk nk kahwin ke tunang ke celebrate bufday ke sb nk tarikh yg special dan lawa utk something special tapi semalam dah ada tragedi oktober. Kemalangan yg melibatkan 12 org maut. Innalillah. Sama-sama lahh kita sedekahkah Al-fatihah utk mereka yg terkorban. ciss, saje dah last last nih amek mood serius plus sedih sedih sikit. haha. Oke, gua nk chow gua nk mandi gua nk study,. Gua ada quiz AIS rabu ni dan Jumaat nih ada test MAT. Lu tawu gua tak mandi lagi. gua bacin nih. shhhh, mandi kau sana masamm !



BYE.


THANKS FOR READING

0 karut mengarut: