Pencuci muka.


Sekarang semua orang pakai pencuci muka. Budak sekolah rendah pon dah sibuk nak pakai pencuci muka. Jaga muka katanyeww. Wak lu jaga muka. Budak baru setahun jagung muka mmg suci dan murni. Innocent je kalau tgk. Jgn kata budak sekolah rendah. Org lelaki sekarang pun pakai pencuci muka derr. Mmg kaya sape yg jual pencuci muka nih. Semua macam org pakai. Ni yg rasa nk buat direct selling jual pencuci muka nih. Ehee, oke tak. Tipu.


Aku bersyukur sb aku rasa muka aku masih lagi dalam zon selamat. Tak berjerawat tak berminyak. Ehh yeke ? minyak sikit tang hidung lahh. Aku mula pakai pencuci muka bila aku start pakai krim muka. eh btol ke ? Haa, betul lahh. Start pakai krim muka masa form 2. Masa tuh mak aku belikan untuk akak aku tapi tiba-tiba ada untuk aku. Eh, tumpang sekaki rupanya. Tehee. Tapi mak aku belikan krim muka. Bukan pencuci muka. Masalahnya aku ingat yg mak aku bagi aku tuh pencuci muka. Haa, bodohnya. Pakai krim mcm pakai pencuci. Ha, kau pegy lahh try skang mcm mana krim muka jadi pencuci. Okeh, jgn serlahkan kebodohan kau pd orang ramai.


Tajuk pencuci muka mesti lahh tayang muka. Eh, tgk tgk, muka tak pakai apa2. Betul tak tipu. Tak main ahh edit-edit nih. Sori sikit haaaa. Tapi tak suka tang eyebag. Menyampahhhh =="


Mula dari tuh aku pun berjinak-jinak dgn pencuci muka dan krim muka. Aku mmg dr mula sampai lahh sekarang setia pd yg satu. Cehhh, aku pakai Fair&Lovely untuk krim dan pencuci. Muka mmg takde masalah pun. Kau tibai je apa ada. Kalau kat UiTM aku mmg pakai pencuci Fair&Lovely tapi bila blk rumah pencuci dah lain. Aku tak duk rumah. So, takde lah pencuci aku dekat rumah nih haaa. Aku main tibai je pakai apa depan mata. Tapi aku pakai sabun Taharah lah. Adik aku punya. Taktahu sabun Taharah apa kau pergi search ahh kt google. Ta kan aku nk explain kt sini. Tajuk entry aku bukan Sabun Taharah ehh.



Pencuci dan krim muka paling murah. Eh, ada ke yg lagi murah ? Bgtahu aku sini. Harga tak pasti lah berapa sb mmg mak aku yg beli. Mmg tak kan putus bekalan krim muka sb paling murah kan. Senang pulak tuh nk cari. Kedai runcit pun adooo. Tak habis lagi yg aku guna sekarang mak aku dah belikan yg baru. Cehh, tahu lahh murah.



Ni sabun Taharah. Sabun ni senang cerita all in one lah. Bole buat sabun badan, sabun muka, basuh sayur buat samak.Tak percaya pergi beli kt kedai lepas tuh baca kotak dia. Tapi kau jgn main taram bila dah buat sabun badan kau buat pulak sabun muka. Asing-asing lahh. RM5.50 je derr. Boleh sgt nk beli 2 3 kotak. Ni kira pencuci muka alternatif aku lah kan. Pakai mana-mana pon boleeeeeee :)


Aku tak bangga muka aku bersih tapi aku bersyukur sgt aku takde masalah tang muka. Senang nk jaga. Tapi susah sikit tang hidung sb muka aku mmg berminyak kt situ je. Lepas tuh muka aku kalau tumbuh jerawat mmg satu je. SATU je! Lepas tuh kt satu tempat je. Thn lepas tumbuh kt tepi hidung. Thn ni tumbuh kt tempat sama. Mmg bagus.


Tadaaa. Tayang muka lagi.


BYE.

THANKS FOR READING

0 karut mengarut: