Tiada lagi Kesatria Negara.

Cewahh, kau bajet takde kesat lagi ahh. Kau bajet dah bebas koko ahh ? Tak, koko masih ada tapi takde lagi dah tiap Selasa kau kena berjemur tgh panas. Sumpah panas lepas tuh masing-masing lawan sape punya peluh paling banyak dan sape punya baju paling basah sb peluh. Tehee. Semalam merupakan hari terakhir aku menyarung baju koko yg kaler dia mcm tahi lembu. Kau nk bawak masuk jamban pun pikir 16 kali yek. Tak tahu kenapa warnanye seperti itu.

Lihat! buruk kan warnanya ? Dalam gambar warnanye masih lagi boleh diterima pakai. Tapi bila dah sarung dekat badan sendiri baru lahh kau tahu betapa buruknya warna baju nih. Cisss, aku beli baju nih tapi pakai 2 kali je. Pembajiran ye anak-anak. hehe


Dan ingin aku kongsi cerita tentang semalam yg agak menyakitkan hati aku. Bukan hati aku je. Malah hati Meen hati kawan kawan bilik. Tak lupa juga hati makcik cleaner yg tolong bersihkan tong sampah dekat level aku tuh. Cetttt! Aku rasa test koko ialah test yang paling senang. Mana ke tak nye. Notanya 3 helai. Mmg lahh aku tak baca. Kalau tebal mcm buku AIS aku yek lahh aku tak tidur malam. ni 3 helai je. TIGA helai oke. Mmg lahh tak baca. Pemalas nk mampuihhh kan ? Tapi tidur pukul 3 jugak. Bukan baca nota yg 3 helai tuh haa. Tapi bermukabuku. Alahh, biasa lahh tu. Nota Kesatria dgn mukabuku mana kau pilih. Mukabuku kannn ? Aaaa, aku tahu daa.


Lepas tuh pukul 7 dah bangun.. Gila lahh 4 jam je aku tidur dohh. Tapi takpe. Hari last kan. Aku tak kesah lagi. Tapi yg aku kesah sekarang nih pagi-pagi nk siap pergi jawab test tuh boleh pulak dah slip exam hilang. Tak ke menggelabah aku dibuatnya. Habes semua file aku selongkar. Dengan tong sampah pun aku selongkar. Tak masal pagi-pagi buta aku buang sampah. Habes bersepah tempat sampah utama kt level aku tuhhh. Mesti makcik cleaner tuh membebel sb bersepah. Aku laa yg buat tuhh. Teheee :)


Mmg tak jumpa lahh kalau kau korek lubang jamban sekalipun. Mana hilang ntah. Aku pun pergi je ke tempat semua pelajar berkumpul. Jumpa Meen Dora dan lain-lain. Aku pun menjerit tak tentu hala konon luah perasaan. Lepas tuh bole pulak dahhh si Syamira ckp 'Shaff tak bole jawab test kalau takde slip'. Erkk, tak telan air liur kau ? Aku dah gelabahhhh. Nasib ada kwn sebaik Meen yg sanggup balik kolej dan online dan printkan slip baru utk aku. Baik kan ? Berlari-lari aku dgn dia walaupun aku tahu yg dia mmg tak boleh lari. Sebab tuh aku syg kau Meen. Cettt ! Thx syg. ecewahhhh ! Malu lahh tuh.


Mmg pagi-pagi betul buat hal lahh. Ingat senang ke nk lari balik kolej online dan print slip tuh ? Aku jatuh tangga derr. Kau ingat best ? Sakit hati sakit jiwa sakit kaki derrr. Udah lerr sakit hati sakit jiwa sakit kaki, boleh pulak time jawab test komander tuh tak cek slip pun. Terus gila aku dibuatnya. Sabar je yg aku mampu buat. Aku tahu takyah susa-susah balik kolej print slip baru. Nasib baik test punya lahh senang. Nasib baikkk.


Nahhhh, lawa kan baju Kesatria Negara. Ahaaa, hambek kau mcm tahi lembu semuanya. ahaha. Budak kecik yg berbaju putih tuh tak pakai baju Kesat sb takde saizz. Itu lerr kecik benorr badannye. Aku pun pakai saiz M besar. Bayangkn si Myra ketot nih pakai saiz M ? Mcm baju kelawar yg bawak tidur tuh haa. haha


Now, sdg bersenang-lenang dirumah. Bgn tidur tgk TV, baca komik online tidur baca komik balik online balik. Bila nk bukak buku ? Ye, mlm nih. Ohh, mungkin juga esok. Hehe. Peace :)


BYE.






THANKS FOR READING

0 karut mengarut: