Bila semua berkumpul

Hai awak.


Haa kita janji nk story pasal family gathering kita kan. Kita nak story laa nih. Lambat sikit aje. Now broadband dah okay. Laju oh. Saya suka gila. Nak buka blog pun laju semacam je. Mcm ferrari laa kan. Upload gambar pun pantas dan efisiean. Alaa, baru lepas bayar mmg lah laju. Tunggu lah akhir bulan mesti mcm ppffttt!


Tak nak cakap banyak tak nak membebel sorang-sorang. Mari kita layan gambar.


Jumaat malam makan kat Sabak Awor Muar. Masa ni ada lagi yg tak sampai. So, mari tahan nafsu makan tu. Depan mata dah menunggu mcm2 yg sedap. Tahan je air liur meleleh. haha


Kau perasan tak? Sape perasan? Family aku semua comel-comel kan? Sihat-sihat belaka. Itu tanda kami bahagia. HAHA.


Birthday girl. Da 50 tahun Mak Long aku tapi tetap hot you!
Homaigoddddd, aku meleleh kejap aa tgk cheese kek tu. Peh peh, mana nak cari kek malam-malam mcm nih. Tekak tiba-tiba gatal nak makan kek lah. Ish >.<
4 dara pingitan. Auww. Eh tak. Yg hujung sekali sebelah kanan tu dah kahwin. Eh, perasan tak aku, adik n akk aku mcm TV3. Merah kuning biru. Iklan kejap. TV tigaaaaaa (nada ala2 mcm dalam TV tuu)


Comel kan? Tak? Yg penting aku tembam, ppfftt!


Cousin lelaki aku yg paling sporting lahh.


Happy family. Masih ada juga yg tak masuk dalam gambar.

Yang penting aa kan. Masa kat kedai makan nih takyah cakap apa laa kan. Mmg aku book satu kedai tu. Bising bukan main. Mmg mcm takde orang lain yg makan dekat kedai tu. Orang lain duk sibuk pandang-pandang je. Apa aku pedulik. Ada aku kisah? haha. Then lepas makan tu pergi lepak tanjung kejap. Lama tak buat. Dulu aku kecik selalu lepak sini dgn makcik-makcik aku. Lepas tu aku dgn sepupu yg sebaya aku main gelongsor tu. Sampai midnight. Ada lah berlendir ketiak aku main kt situ. Tapi masa kecik-kecik aaaaa. Skang main buai je. Tu pun duduk sikit dah bunyik. Buai tu dah tak kuat kot. Aku tak lah berat mana =="


Sistah :)


Then tomorrow morning tu kitorang gerak ke Melaka Wonderland. Nak pergi Sunway plan pun lepas minutes. So, pergi yang dekat jelah. Melaka Wondeland ni kecik je. Tak lah besar mana kan. Tapi boleh lah dari takde.


Muka before nak mandi. Takde ah gambar time aku mandi-mandi kan. Nak mampus kau? Seksi dan menyeksakan semuanya. haha. Yang penting aku jatuh time mandi kt sini. Dan sampai sekarang aku jalan terdengkot-dengkot. ppfftt >.<


Melaka mmg panas kan? Ada laa hitam sikit muka aku mandi kt sini. Tu pun nasib dah pakai sunblock. Amek gambar pun mata sepet je. Matahari memanco-manco!


Siap berpayung you. Time ni yg lain-lain semua dah berebut naik kereta. Sumpa weh panas. Terasa muka-muka kau perit. PANASSS.


Aku bukan tabik spring ke apa ke time ni. Panas dan aku cuba untuk menutup silauan cahaya matahari tu. cewaaa ayat!


Okay, sekarang dah lewat. Esok kita jumpa lagi.
BYE.

THANKS FOR READING

1 karut mengarut:

ANYS AMYRA said...

basha ke weh kazen laki kau tu?heh.ke danial?aku main sebut je T_T

sabak awor dah maju.lama tak pegi.