Sakit hati Part 1.


Patutnye waktu mcm nih duk ngadap lappy tapi tiba-tiba kena siang ikan. Takpe lagi. Ikan taknak 15 ekor 3 jenis plak kan. Takde banyak lagi? Tambah udang 40 ekor dengan sotong kembang lagi. Tambah sakit hati bila kena dengan gunting tumpul nak mampus. Aku telan kena anak tekak pun takde effect. Sudah ler tumpul boleh pulak tak bukak kipas. Mmg panas berdentum lah bertapak kan depan sinki tu. Berfeluh habis berlecak ketiak.

Lepas tu apa lagi? Ha tambah lagi sakit hati dan geram bila lappy aku serta merta diambil oleh adik aku. Ahh ni kalau dah online mmg takde chance ah aku nak guna lepas ni. Tambah lagi cousin boleh datang lepas tu lepak depan TV boleh gelak-gelak. Ahh aku boleh duduk depan sinki melayan ikan cengcaru! Saru ah aku mcm ni. Adik perempuan boleh singgah dapur tanya aku buat apa. Eh, nak makan gunting tumpul tak? Sepuk laju-laju kang. Tanya-tanya pulak!

Lagi sakit hati dah habis siang ikan udang sotong segala, baju pun bau ikan kalah cina jual ikan dekat pasar tapi tak mandi terus tidur. Hai laa heaven tidur dgn bau ikan. HAHA.

*Cerita diolah dan ditokok tambah supaya kelihatan lebih ekstrem. cewahhh!


THANKS FOR READING

5 karut mengarut:

ANYS AMYRA said...

haha.kuang asam mengaku tokok tambah cerita.

SHAFIQAH SHARMEEN said...

hahah takpe. aku jujur!

syamira smile said...

bapak ar shaf....
gilateruja aku baca+tergolek2 atas katil....kelakar dowh....hahaha

lielly yana said...

pretty..anda di tag di blog!

SHAFIQAH SHARMEEN said...

syamira : kahkahkah, mmg aku buat entry ni biar kau gelak tergolek2. haha