Sila beri perhatian.


Ini bukan main-main. Ini bukan gurauan. Ini bukan aku test nak masuk raja lawak ke. Bukan bukan. Ini penting. Ini adalah tentang apa yg korang makan sehari-hari. Ini serius!

Lepas aku bgtahu ni korang semua mesti ambil tindakan. Jangan main sebarang makan apa je depan mata. Ini serius untuk orang Islam macam kita. Eh aku ada nampak mcm nak sebarkan dakwah tak? Hihi.

E - KOD KHINZIR.
E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234,
E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430,
E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473,
E474, E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493,
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.

Mak aku ada bg list kod ni pada aku. Kod kod ni semua korang boleh tengok kat semua makanan atau jejajan yg korang selalu makan. Kod-kod ni ialah kod lemak babi. So, kalau ada kod ni dalam jejajan yg korang beli, silalah campak ke tong sampah. Ini bukan guraun okay. Ini serius.

Ada entry lepas aku cakap big apple tak boleh makan kan? Yes, tak boleh makan sebab ada lemak babi. Hasil kajian aku sepanjang list kod ni pada aku yg aku tahu Twisties tak boleh makan. Chezzel pun tak boleh. Cadbury pun tak boleh. Banyak yg tak boleh. Majority benda yang kita selalu beli tu selalunya ada. Tak percaya? Copy list ni and korang pergi mall and check one by one.

Tak percaya boleh tengok SINI.

Itu saja untuk harini. Renung-renungkan dan selamat beramal dari Dr Shafiqah Kamtumi tehee.

BYE.

THANKS FOR READING

1 karut mengarut:

Ad-Dien said...

dah tahu tentg kod ni..tp bguslah sntiasa ingatkan dan berpesan-pesan..
jmputlah ke blog sy yer..
addienblog.blogspot.com

sy pon uitm gak..hee