Selamat Hari Jadi utk diri sendiri.


Hai peeps.

Yeahh aku tahu nak masuk bulan 2 pun. Aku mmg lambat nak update pasal hari jadi sendiri. Mmg lambat. Mmg patut lambat sebab tiada yg menarik pun tentang hari jadiku. Pehh ayat. Sentapmaknak!

Since aku dah pun menjadi ahli remaja berumur 19 tahun maka dengan itu aku telah memasang beberapa hajat. Wahh apa kau ingat ada orang nak belikan kau kek dgn 19 batang lilin lepas tuh dia suruh kau tutup mata and wish apa hajat kau then tiup lilin tu? Mmg takde!

Disebabkan takde sape pun nak belikan aku kek dgn 19 batang lilin so aku buat-buat mcm ada jelah. Yeahh mmg tiada menarik dgn 30 Januari 2011 tu. Takde langsung best moment utk 30 Januari 2011. Kalau lah kat rumah, lama dah aku roger kawan aku suruh jumpa lepas tuh celebrate birthday aku. Ada jugak lah moment dimana kwn aku belikan kek dgn 19 batang lilin. haha tak sudah lah kau dgn 19 batang lilin. Hampehh. Dah, aku tak kisah apa yg jadi dgn 30 Januari 2011. Yg penting ada yg ingat birthday aku. Itu dah cukup. End


Aku nak jadi yg lebih baik.
Selamat hari lahir yg ke-19 Shafiqah Sharmeen.

BYE.



THANKS FOR READING

Kerana kau kami semua huru-hara. Yeahh esok final kah?


Hai hai.

Wahh uall I tell u people, bilik aku ni dah mcm orang nak final esok. Aisehhhh yg study QMT lain yg study FAR lain yg buat coding untuk AIS150 lagi lah huru-hara. Well since bilik aku ni ada 16 orang penghuni so, keadaannya menjadi sangat huru-hara bila masing-masing ada quiz esok and utk course aku esok kena submit coding utk ASI150. Demm doe. Boleh shot kepala otak kau buat benda ni. Yeayy tak susah tapi jadi gila bila dua projek kau dah siap then TUP hilanggggg tak dapek den nak nolong aiiii -.-

Mmg sebab coding ni kecoh lah bilik nih. Sebab semua kena siapkan malam ni jugak. Then yg tak faham lah apa lah. Ada tu budak kolej lain siap call roomate aku tanya gedebak gedebuk mcm mana nak buat coding bla bla bla. Kesian kan. Haaa tu kes coursemate aku.

Kes aku pulak. Elok dah siap dah coding aku lawa cun melecun. Siapkan kat library semalam dgn Idora Meen and lain-lain. Semangat taw! Then balik bilik petang tuh mcm nak edit-edit lah sikit kan. Bila dah siap dah save. Then tak tahu mana silap, tahu tahu je dua-dua project file aku HILANG. Demmm! Huaaaa ten-si-on maknak!

Then malam semalam jugak aku siapkan. Cehh semangat maknak! Sampai pukul 3 pagi taw taw. Sampai lebam lebam mata I sebab tidur lambat tau. Tapi bila check balik siang tadi tahu tahu aku punya salah sebab single code takde lah apa lah. Demm kena buat balik. Ten-si-on maknak!


First project. haa ni kalau klik poetries tu nty keluar lah quotes yg sentapmaknak punya tacing lah ayat kan. Cehhh.


Ni second project. Yang ni kalau klik contact person bla bla nty dia keluar lah information kat kotak kaler biru pekat tu. Cehh.


Haaa ni coding dia.


Act, benda ni mcm seronok lah sebab kita buat label commandbutton bagai ni kan. Kalau dah tahu mcm mana nak buat code dia baru lah seronok. Tapi lagi seronok kalau dah siap kerja coding ni then hilang filenya. Yeayyy seronok kan? -.-

Kerja dah siap so, lets partayyyyy! Movie time bebeh.

BYE.


THANKS FOR READING

I love him and that's the beginning of everything.


More than 24 hours with my lovely busuk masam is the greatest day that I ever had.
So many memories we shared together on that day.

*Dapat bunga Ros. OMGOMG, first time ah kan lelaki bg aku bunga wink wink wink.
*Midnight movie with him.
*Jalan satu bandaraya Melaka. JALAN KAKI sampai SESAT. Yeahhh.
*McD,hotel bajet paling BEST! Lain kali overnite tak payah susah-susah check in hotel. Lepak McD je. Boleh makan tidur makan tidur. Kenyang pun kenyang.
*Tidur kat Dataran Pahlawan berselimutkan shawl mmg TERBAIK.
*Lepak kat dataran sampai hari gelap sambil baring golek-golek mcm DP tu kitorang punya.
*Amik gambar self-timer je. Org keliling pakai DSLR. Kitorang pakai W705 je. COOLIO. harhar.


'My night has become a sunny dawn because of you'
- Ibn Abbad

"Each moment of a happy lover's hour is worth an age of dull and common life."
- Aphra Benn


"My heart is ever at your service."
- William Shakespeare

"If I know what love is, it is because of you."
- Herman Hesse

Cause boy you're amazing just the way you are.


I love him and that's the beginning of everything. END.

BYE.

THANKS FOR READING

Tiga budak gila kamera. HEHE


Hai Morning semua.
Kita bersiaran secara langsung di McD ye. Wahh rajin kau bangun pagi2 semata nak breakfast kat McD. Rajin rajin? Mmg tak kan. Haa ni bukan soal nak cerita pasal McD ke overnite ke apa. Jom layan gambar tiga budak gila kamera. Mereka ni mmg tak boleh bersatu. Kalau ada bertiga then ada gambargrapher ada hp sejibik jadi lah kan.


Gambar pembuka bicara. Pagi-pagi lagi dah dapat baju for birthday girl. Comel belaka.


Before masuk kelas konon nk refresh balik pasal ECO. KONON kann. Alaa ni gambar sajee je ni ' Hajar kau tlg amik gambar aku. Konon tgh belajar nih. Cehh -.-'


Aksi dah bermula. Jeng jeng jeng..


Meet Hajar a.k.a gambargrapher.


Bersatu bergabung. Wachaaaa!

Well, bila luar kelas dah bersatu bergabung. Then masuk kelas tunggu lect tak masuk-masuk. Apo lagi. Mula lah aksi-aksi menjengkelkan. Miahaha.


Shumel sangat. Auww mmg kegemaran betul.


Hasil gabungan tiga budak gila kamera. Hehehe


Meen umpama ibu kpd kami. Mak, I love you lah.


Senyum, tak perlu kata apa-apa :D


Mmg betul lah budak tiga orang ni. Haihhh. hehe


Kann, dah tgk kan. Aku dah cakap dah. Mmg tak jadi apa dah kalau dah jumpa kamera. Lect pulak saje masuk lambat bagi chance kitorang snap sana snap sini. Tu tak tambah aksi wondergirls yg aku buat lepas main snap-snap. I want nobody nobody but YOU! (sambil buat aksi wondergirls). Mmg lah comel gila. HAHAHAR.


Lastly from us, I love you. I love Feng Fung Fang. NGEEEE XD


THANKS FOR READING

It's a suprise birthday party for Idora :)

Nineteen on 19th January.
Happy Birthday Idora.

Seminggu before birthday Dora, aku dgn Meen dah plan siap-siap nak buat suprise. Plan masa kelas AIS plak tu. Tak patut betul. Nyiahaha. Kan seronok dapat buat suprise birthday party utk Idora. Yeahh Thank God semuanya berjalan dgn lancar. Classmate pun semua okay. Semua setuju. Then ada yg bagi pendapat buat becoming birthday utk Bella and Wan. Diorang awal bulan dua and masa tu cuti. So atas kek ada empat nama termasuk aku. Eheheh.


KANN. Ada empat nama tu kan. Ikut turn lah. Idora, aku, Wan then Bella. Tp ni paling special utk Idora lah sebab birthday girl kan. Kitorang ni becoming je. Menumpang kek je kannn. Hehehe.
P/S : Nyummmm sedapnye indulgence ni. Terus rasa lapar. hehehe


Mirul say NGEEEE. hehe comel Mirul senyum. Itu dia birthday girl. Dah 19 tahun dah Idora. Kak long lah awak ye dlm DAIS2B teheeee.


Mangsa kek. Ciss kan. Kalau tepung mcm boleh dimaafkan je. Ni kek derr. Huu mmg seronok. Berlari-lari satu parking lot nak mengena kan orang. Well, memory mcm ni satu dlm seribu beb. Mmg ingat sampai bila-bila. Happening gila.


Tadaaaa. I love you lah Meen sb bg kitorang baju ni. Pagi-pagi lagi Meen dah bagi hadiah kat Dora and aku. Then plan dgn Dora nak pakai sama malam tu. Cehh Dora pakai sb dia ingat ada kelas malam. Tapi aku pakai baju tuh sebab nk buat suprise birthday party utk dia. HEHEHE.


We love you Meen a.k.a mommy.


I love DAIS2B. hehe


Kegemaranku. Idora sgt styleeee dgn kacamata hitamya. haha


Masing-masing selekeh dgn bau kek semua. Best kan. Lepas ni boleh buat lagi suprise birthday party. I loikeeee. Love you guys.

BYE.

THANKS FOR READING

100 things about ME.

HELLO.

Act benda ni aku jumpa kat blog QAQA ni. lama dah aku save dlm draft tp tak post-post. Hee 100 truth about me. Just for fun beb. Benda ni main tag-tag tapi aku mcm tak berminat sgt dgn tag-tag ni so sape nak buat, buat lah. Dgn segala hormatnya DIPERSILAKAN XD

  1. Real name : Shafiqah Sharmeen bt Mohd Karim
  2. Nickname : Sharmyn, myn, shaff, Shafiqah.
  3. Zodiac sign : Aquarius
  4. Male or female : Female
  5. Elementary school : Convent Muar Johor.
  6. Highschool : SMKA Maahad Muar.
  7. College : UiTM Alor Gajah, Melaka.
  8. Hair colour : Hitam yg tak hitam sgt.
  9. Tall or short : Tak tinggi tak pendek.
  10. Sweat or jeans : Jeans.
  11. Phone or Camera : Phone :)
  12. Health freak : getting fatter hehe
  13. Orange or apple : Apple.
  14. Do you have a crush on someone? : No maybe (?)
  15. Eat or drink : Eat
  16. Piercings : sure not !
  17. Pepsi or coke : pepsi (tu pun takberapa suka)
HAVE YOU EVER ? :
  1. Been in an airplane : Yup.
  2. Been in relationship : Currently.
  3. Been in a car accident : Never and mintak djauhkan.
  4. Been a fist fight : No ! Nehi!
FIRST & LAST :
  1. First household chores : Mengemas.
  2. First best friend : Siti Nurbaida Zainal.
  3. First award : When im in primary school maybe.
  4. First crush : err i don't remember. (oh mungkin ada. Gaduh dgn B sb F kata jgn kwn dgn dia sb dia bla bla -.-')
  5. First word : Mama or maybe ayah.
  6. First section : -
  7. Last person you talked to in person : Myra my roomate.
  8. Last person you texted : my lovely daddy.
  9. Last person you watched a movie with : Ayin my sister.
  10. Last food you ate : Nasi ayam.
  11. Last movie you watched : Seducing Mr. Perfect.
  12. Last song you listen to : Just the way you are by Bruno Mars.
  13. Last thing you bought : Coolblog tehee :)
  14. Last person you hugged : Siapa nak kena peluk dgn aku? Meh meh.
FAVOURITE :
  1. Food : Tomyam!
  2. Drink : Anything. Coolblog pon bolehhhhh :)
  3. Bottoms : No. I prefer tracksuit or jeans.
  4. Flower : Orchid.
  5. Animal : cat.
  6. Colour : red, pink and blue.
  7. Movie : He's beautiful. Nyiahaha saje letak cite korea. :DD
  8. Subject : Dulu account. Now Economic maybe ngeee :D
(Put an X in the bracket if yes)
  1. [x] falling in love with someone
  2. [] celebrate Halloween
  3. [x] had your heart broken
  4. [x] went over the minutes / texts on your cellphone
  5. [] had someone question my sexual orientation
  6. [] got pregnant
  7. [] had an abortion
  8. [x] did something i regret
  9. [x] broke a promise
  10. [x] hide a secret
  11. [x] pretend to be happy
  12. [x] met someone who changed your life
  13. [] pretend to be sick
  14. [] left the country
  15. [] try something you normally wouldn't try and liked it
  16. [x] cried over the silliest thing
  17. [] ran a mile
  18. [] when to the beach with your best friend
  19. [] got into an argument with your friend
  20. [x] hated someone
  21. [] stayed single for a whole year
CURRENTLY :
  1. Eating : Yes. Nasi ayam Shabby is superbb.
  2. Drinking : Mineral water.
  3. Listening to : One in a million
  4. Sitting or Laying : Sitting
  5. Plan for today : Attend koko at 5 p.m and watching movie tonite.
  6. Waiting : 4.44 p.m. Asar time.
YOUR FUTURE :
  1. Want kids ? : 4. 2 paling sikit.
  2. Want to get married : ofcourse.
  3. Career : succesful accountant.
WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE) :
  1. Lips or eyes : Lips
  2. Shorter or taller : Taller.
  3. Romantic or spontaneous : Spontaneous
  4. Nice stomach or nice arms : Nice arms (?)
  5. Hook -up or relationship : Relationship
  6. Looks or personality : Personality.
HAVE YOU EVER :
  1. Lost glasses/contacts : No.
  2. Snuck out of a house : Sure not !
  3. Held a gun/knife for self defense : No. Karate je dah cukup ngee :D
  4. Killed somebody : Kalau undang2 meembolehkan.
  5. Broken somebody heart : Yup. -.-'
  6. Been in love : Oyeahhh. I'm so in loveeeeeee. hehe
  7. Cried when someoned died : yeahh.
DO YOU BELIEVE IN :
  1. Yourself : Yup tp bukan 100%
  2. Miracles : Yeah, Allah Maha Besar.
  3. Love at first sight : Yeahh ngee :D
  4. Heaven : YES !
  5. Santa claus : Yes but only in movies hehe.
  6. Superstition : No !
  7. Kiss on the first date : NO !
TRUTHFULLY :
  1. Is there one person you want to be with right now ? : Err Mr F bolehhh? hehe
  2. Do you know who your real friends are ? : Yeahh I know my real friends.
  3. Do you believe in God ? : Obviously YES.
  4. Post as 100 truths ? : Err XD
Done, what about your's ?


THANKS FOR READING

Boleh saya mintak pendapat awak?

Hello and goodnite everybody.

Harini aku nak kongsi something personal. Eh tak berapa nak personal sgt lah. Well aku cuma nak korang baca and tinggalkan pendapat korang. Err sebab tadi aku ada present pasal cerita disebalik lagu Hurt yg dinyanyikan oleh Christina Aguilera. Lagu tuh bila korang betul feel and faham apa cerita disebalik lagu tuh mmg macam touching sikit lah.

Okay kita mula macam ni. Katakan kau kenal someone ni yang mungkin tergolong dalam orang yang kau sayang and dia tu mmg orang penting dalam hidup kau. Tapi macam mana kalau orang penting dlm hidup kau tu buat something menyakitkan hati and mungkin buat benda yg JAHAT GILA kat korang. Jahat GILA eh bukan JAHAT sikit.

Boleh ke korang nak maafkan orang mcm tuh? Yeahh korang akan cakap sedangkan nabi boleh maafkan umatnya tak kan kita tak boleh? Well, kita manusia kan. Mananye sempurna. Kita mana boleh berpura-pura maafkan orang tu sebab orang sekeliling cakap 'sedangkan Nabi boleh maafkan umatnya'. So kau pun pretend maafkan dia padahal dalam hati siapa je yg tahu.

Mungkin boleh kau maafkan dia tapi boleh ke nak terima dia balik as a friend or whatever lah?Pada aku nak maafkan dia pun kena buat satu keputusan yg susah apetah lagi nak terima dia balik. So, apa pendapat korang? Boleh korang maafkan and terima orang mcm tuh balik?

FORGIVE but NOT FORGET. Setuju?



THANKS FOR READING

Kebetulan dan kebetulan. I loikkeeee!


Hai, long long time no see people.

Well since aku busy and mmg takde mood nak berblogging so blog aku pun terbiar mcm kucing hilang mak then anak kucing tu terbiar sb tak dapat susu ibu dia. Erkk apa kaitan eh?. Hehe sorry.

Act aku tak nak cakap byk sebab aku pun ada banyak kerja nak buat. Omak den dah bising suruh baca buku bukan mukabuku. Den ni anak yg solehah so den dongar lah cakap omak den tuh. Cehh -.-

Semalam malam lepas aku iron baju. Cehh skang memalam buta dah iron baju. Then Encik Boyfriend cakap esok (means harini lah) dia pakai purple. Wahh aku mcm nak pengsan jap sebab aku baru je lepas iron baju kurung kaler purple. Cett, nampak tak chemistry antara kitorang kat situ? haha. Selalu dah kebetulan sama je. Ala kita jauh kan. Tau-tau bila skype eh sama kaler merah. Eh sama kaler kuning. Ha gitewww. haha

So bila kitorang dah tawu dia kaler purple aku pun dah cakap dgn Encik Boyfriend aku nak gambar. Ceh ceh nak jugekk.


Tadaaa. Encik boyfriend punya tu kaler purple gelap. Mula-mula aku ingat blueblack. So dalam gambar mcm tak purple sgt lah. Ha lepas tuh gambar aku tuh mcm gemuk kan. Alaa mmg gemuk pun then aku mmg tak suka pun pakai baju neh sebab dia bosar sikit. Tapi dah mmg turn baju ni so aku pakai jelah. hehe

Woott woott tak pernah lagi neh nak tayang-tayang muka Encik Boyfriend dekat blog. Alaa malas nak duk heboh-heboh kang tak kahwin buek malu yoo. Dah nak buat kerja. Tu je yg nak cakap. Hehe.

BYE.

THANKS FOR READING

Jangan guna perkataan taktahu kalau sebenarnya kau MALAS!


Wahh tajuk mmg takde panjang lagi lepas tu siap tanda seru kat belakang yg tak tahan tu. ececeh. Lama dah aku nk update pasal ni tapi taktahu kenapa seru tu tak sampai-sampai. hehe. Well, apa yg aku nak cakap sebenarnya untuk entry kali ni. Err err sekejap kasi aku pikir jap tehee.

Benda ni mcm ni. Korang tak payah nak ambil serius sangat aa pasal entry ni. Biasa lah kalau aura Dr Shafiqah Kamtumi dah datang memacam ah aku nak bebel kat blog aku nih. Kita selalu je jadikan alasan TAK TAHU untuk cover perangai malas korang tuh. Ecehh korang kan. Okay aku pun termasuk sekali ah.

Contohnya mcm ni. Katakan bilik korang mmg selalunya bersepah then mmg malas tahap gaban mintak penampo punya lah nak kemas. So, korang akan cakap yg ohh I tak reti mengemas. Mintak maap lah pd bakal-bakal suami. Ah boleh gitu?

Mengikut ajaran aku lah kan, bukannya tak reti tapi sebenarnya malas. KAN? Apa mengemas pun tak reti. Sikit punya hal lah brader. Wa tutup mata pun boleh laa. *riak! nyiahaha.
Contoh kalau baju kau yg berlambak-lambak punca bilik kau bersepah. Kau lipat then masuk lah dalam lemari. Tu pun tak boleh? Katakan malas jugak kau buat alasan tak reti lipat baju. Lipat ala kadar pun boleh. Asal benda-benda tu semua tak bersepah depan mata.

Senang cerita kau letak balik barang-barang yg bersepah tu kat tempat asal. Even kau tak boleh lipat baju dgn kemas atleast barang2 kau tak bertaburan mcm tu je. Buat sakit mata je kan. Yang penting benda bersepah tu orang lain tak nampak. Biar lah kau sorang je yg nampak dah cukup.

Psstt! kalau peremfuan peremfuan, mak selalu suruh Joyahhhh, pergi kopek bawang bla bla bla. Mesti kau jawab Tak reti makkkk!. Wahh mmg alasan baik punya kan tak nak buat kerja. Malas punya cerita kau hentam malas kan.

Kalau lelaki mak kau suruh mentanak nasi kau hentam jawab taktahu lah takreti lah. Mmg lah mintak kaki aku je kan. Jangan ah mengada sgt buat alasan tak rasioanal mcm tu punya gaya. Dah besar kan. Tak perlu lagi kot buat alasan mcm tu. Cehh tapi kalau aku kau suruh tukar tayar kereta aku boleh lah jawab taktahu sebab aku mmg TAKTAHU. hehehe

Macam dah banyak sangat cakap ni. Renung-renungkan dan selamat beramal dari Dr Shafiqah Kamtumi!

BYE.


THANKS FOR READING

Rindunya dekat Justin Bibir Malaysia.

Hello everybody.

Harini tak nak update ckp pasal hari kedua ketiga persekolahan ke apa eh. Cukup2 lah tu satu je hari pertama je. Harini bangun awal and then kelas start pukul 12.30. Tak macam boring plak aku duduk dalam bilik ni kan. Aku lagi suka kelas 8 pagi mcm tu sb otak pun sogar bugar kan. Ni tengahari? Hurr -.-

Tadi tengok-tengok lah gambar kt folder lappy aku nih. Bila bukak satu folder ni mcm rindunya kat Justin Bibir nih. Huaaa. Dia dah balik rumah dah. Dah start sekolah pun. Tengok gambar dia rasa mcm nak baham je lappy ni sebab Justin takde depan mata. Cehh Justin kan. Iwan jelahh.

Banyak sangat gambar dia dlm folder aku. Rindu lah kat dia. Kalau dia ada mesti best kan dapat buli-buli dia, dapat sakat dia dapat sakitkah hati dia. Mmg best lah. Lagi best dapat sakitkan hati dia sampai dia melalak. Huahuahua. Babysitter kejam kah aku? hihi

Act panggil Justin Bibir sebab dia comel mcm Justin jugak tp Iwan lagi comel lah and aku mmg tak suka pun dgn Justin Bieber yg suara mcm peremfuan tuh. Then adik aku Daus tuh suka buat rambut Iwan mcm Justin Bieber. Mmg mcm Justin lah cuma tukar jadi Justin Bibir Malaysia. Ewahhhh! hehe


Kegemaran. Mmg muka comel mcm mintak penampo je. haha


Gambar ni aku snap atas kehendak dia okay. Dia cakap nak duk kat kerusi tu biar nampak mcm bigbos. Masalah nye kat sini BIG ke dia tu? haha


Justin Bbibir nih mmg suka buat muka comel kalau aku snap-snap gambar dia


Akk rindu Iwan. Nanti cuti sekolah datang rumah akk lagi ye tehee.


Eh cop cop. Nak masuk jugak sorang lagi nih. Rindu lah kat adik aku sorang nih sebab dia pergi PLKN. Berkhidmat untuk negara katanye. Alaa kesian dia ye. Takpe, wirawati kena berkorban untuk negara. hahah.

11.30 dah! Nak siap2 pergi kelas.

BYE.





THANKS FOR READING

Apa perasaan anda pada hari pertama persekolahan?

Eh hello people!

Apa perasaan anda semua? Okay tak sekolah? hahahahotak kau ah sekolah. Hee lebih kurang mcm sekolah lah kan. Well first day aku untuk first semester ni not bad lah. Best. Rindu semua budak kelas. Tapi mcm biasa ah kan nak cari kelas tu mmg lah tak minat betul. Mmg terpaksa guna gps manual. Siapa lagi gps manual kan. Meen ah. Pagi-pagi dah msg tny kelas kat mana. Petang pun mcm tu. Malam pun mcm tu.

Sem ni mcm susah sikit. Busy pulak tuh. Weekedays aku pun mcm pack gila je. Dengan tambah subjek Ekonomi lagi. AIS lagi berat ada DUA! Hee mmg ler kan. Dah janji tak nak main-main lagi kan. Bukan ahh tak main langsung. Cehh nak jugak. Masa belajar, belajar lah. Masa study, study ah. Jgn setido plak!

Takde pulak gambar untuk first day ni. Tadi Meen nak amik tapi kita terlupa lah. Cehh nak jugak gambar untuk first day. Mengada betul -.-


Taraa! Ahli bomba. Hahahahotak kau ah ahli bomba. Tersama plak kaler baju dgn abg ROTU nih. Tersama pulak dgn kotak sebelah tu. Takut oh amik gambar dgn abg ROTU nih. Tu yg duk jauh sikit. Jaga jarak. woott woott!. Hee kualiti gambar tak bape nak cun. Yek ah hp murah. sobss. Malam pulak tu kan. Mmg tak seberapa je hp aku ni.


Dah ah nak tidur. Azam baru tak nak dtg kelas lambat tehee :)

BYE.




THANKS FOR READING

Rasa berat hati nak tinggalkan tapi terpaksa jugak.


Hai semua! Kita bersiaran secara langsung di Kolej Tun Merah UiTM Melaka. Huaa mcm taK sanggup nak type yg aku sekrang ada kat Lendu. Demm! Mmg lah tadi kat rumah mcm nak buat-buat pengsan je biar tak payah balik. Mmg berat hati mcm angkut batu-bata je. Mmg tak nak balik Lendu. Serius wa tak nak balik.

Tapi apa boleh buat sekarang aku dah pun kat kolej. Dapat bilik sama katil sama almari sama roomies sama semua sama. Yang penting aircond totap adoo! Mmg ah tak kasi aku kurus mcm ni. Roomies aku semua pun mcm terkezut je tengok aku yg semakin mengembang neh. Mmg ah kejam. Ada tu siap lah tak kenal. Padahal aku dah melambai-lambai mcm jumpa artis dahh -.-

Tadi nak BYE BYE mama ayah and adik-adik aku pun mcm nak pergi obersea je. Berat hati sgt sebab dah syok lah kan duduk rumah tak buat apa. Mama pun dah siap pesan jangan main-main, jgn facebook je, jangan berblogging je. Ehemm, tersentap you. Janji ma tak nak main-main lagi.



Dah la sepatutnya esok aku ada kelas malam je.
Aku dah plan dah nak tidur lambat kan. Esok boleh bangun lambat. Sekali kwn aku text ckp psl esok ada kelas pagi petang dan malam. Demmmm! Mmg ah kan. Kasi ah aku chance takde kelas pagi hari Isnin. Bengang betul.

Okay nak tidur dah sebab mmg mengantuk. Esok boleh bangun awal pagi. Cehh awal pagi konon! Eh esok masuk kelas nak pakai spec besar besar tebal tebal biar nampak nerd gila tahap gaban. Mampu ke? Hummm

BYE.


THANKS FOR READING

Sakit hati part 2

Tajuk untuk sakit hati part 2 kalai ni ialah
JANGAN TEMAN ORANG DATING!

Tidur dah lambat malam semalam. Nak tidur awal bopren ajak bergayut. Agak tak cukup dah dahan pokok kat matrix Perak tu. Tu yang dia nak gayut dekat dahan kekasih hati. Cehh -.-

Dah puas gayut sampai nk pekak telinga aku mmg dah mengantuk tahap gaban mmg pikir nak tidur dahh. Esok pagi-pagi nak teman adik tersayang jog dgn bopren dia. Yelah bopren dekat kan. Bopren kita jauh noe tu duk main gayut-gayut je! Itu pun Encik Bopren nak buat superpower lagi sekali. Eh supersaver! Kalau buat lagi sekali aku konpom dgn subuh-subuh aku terlajak.

Bangun pagi lambat sikit. Subuh pun jam 7. Dah laa lambat mama suruh iron baju dia dulu. Okay fine. Dah lah lambat kena pergi rumah Encik Gonjeng dulu. Nak pergi sama-sama konon. Menyampah aku. Dah laa siap tunggu depan rumah lambat pulak si Encik Gonjeng ni. Mmg rasa nak baling je helmet kat dia biar kasi teleng sikit kepala kau.

Bila dah sampai dia duk sodap jalan dgn Encik Gonjeng. Eh aku sorang tinggal kat belakang? Mmg tak adil. Dah laa ajak Encik Gonjeng boleh pulak tak lari. Mmg sia-sia bangun pagi2 teman kau orang duk jalan lenggang kangkung. Kata nk jogging, baju seluar sportshoes mahal semua dah pakai mmg sia-sia ah tak lari. Last last lari sorang-sorang. Takpe lagi lari sorang boleh pulak nak tersungkur depan org ramai. Bobo punya lubang apesal aku tak nampak!

Dah 5 6 lap lari. (Cehh nak gempak je lima enam lap). Batang hidung dua orang tu tak nampak nampak. Takpe lagi. Kita tunggu sementara aku nk sejukkan badan. Eh sampai badan dah sesejuk yg amat pun tak nampak lagi batang hidung nye. Agak dah balik rumah jalan kaki ke apa ni. Takpe sabar lagi. Orang dating kan.

Eh dah nampak dah batang hidung ingat boleh laa balik. Eh dia boleh duk sembang tepi sungai pulak. Eh aku mmg bangun pagi ni pergi tanjung jadi tunggul je kat sini. Nak balik lah!

10 minit, takpe sabar lagi.

20 minit, takpe sabar lagi.

40 minit. Sabar sabar lagi.

Satu jam, mmg dah nak terbaring tersungkur terniarap tertiarap semua lah kat situ. Yg datang kemudian pun dah balik aku ni yg datang awal tak balik balik tapi duk tepi sungai mcm takde masa depan. Memang lah kan. Dah lah sakit perut nak berak. Terpaksa duk jauh jauh dari mamat hensem sebab takut terkentut kuat kang buek malu den yo! Haha

Nasib aku tak baring kat dekat motor tadi. Boleh tidur mimpi bangun balik tidur mimpi balik lah tunggu diorang. Msg dah tiga empat kali dah hantar siap caps lock bagai. Eh orang bercinta mmg tak kisah apa. Dah lepas nih tak nak teman korang dating lagi. Monyosal ikut!

BYE.

THANKS FOR READING

Tak nak ckp banyak. Jom layan gambar jelah.

Eh hai people. Hai 2011 hye semua. Aku dah ckp aku nk update psl petang semalam so aku mmg tak nak ckp banyak. Meh cuci mata meh tgk gambar.


Beautiful.


Twinny.


Bakal-bakal ibu. Huahuahua


Bestfriends!


Beli beg baru tehee :)


Aku jln angkut adik aku sekali. Kwn aku kwn adik aku jugak. hehe
Hee baju dgn adik aku sama. yeppi yeppi!


HOHO meli klismes. klismes dah habis!


Cak cak! Meh sorok badan yg besar tuh. hehe


Friends are the sunshine of life !


Fatty!


I'm lovin' it!


Besties. Love u guys :)


Forever and always.


Kegemaran.


Kegemaran juga. Mencik kalau aku snap tp aku takde tiba-tiba gambar tu mcm lawa semacam.


Okay itu saja buat setakat ni.

BYE.

THANKS FOR READING