Kita sbg perempuan kena kuat. ! Tak boleh lemah!

Hai peeps!

Harini taknak cerita apa pun. Aku bangun tidur tadi terus capai pencuci muka terus cuci muka. Ala maklum laa jerawat batu sdg bermaharajalela kat hidung aku ni. So baik sikit lah bangun tidur terus cuci muka. Kalau tak mmg terus online je. Haha

Aku buka itunes terus feeling2 lagu Jar of Hearts by Christina Perri. Pehh wa cakap sama lu lagu ni feeling habis. Dengan lirik dia, halamak mmg wa suka baiii. Sesuai sangat lah untuk manusia manusia yg tetttt! Sape makan telur dia lah yg kentut busuk. Lepas tu teringat entry yg aku baca dekat sorang famous blogger ni.
Make your ex regret leaving u..

Lai lai ini takde kena mengena dgn aku. Sila lah baca. Aku mmg setuju 160% dgn apa yg dia ckp untuk entry dia ni. Biasanya kalau kita dah kena tinggal selalunya kita akan always keep calling and messaging. Merayu menangis bagai dengan dia biar dia tak tinggalkan kita. Tapi dia haktuihhhh sebelah mata pun dia tak pandang kau. Pathetic gila kata Kak Baldiah. Ohh jgn mcm tu wahai kaum hawa. Kita kena kuat sb kaum hawa selalunya dianggap lemah. Oh tidak. Aku kuat. ahaha

Sometimes. kita tak boleh jadi baik sgt sb kebaikan kita tu yg akan buat hati kita sakit. Waduhh sedar laa wahai kaum hawa, u should think of yourself first kata Kak Baldiah. Kau akan kelihatan sgt bodoh bila merayu menangis depan dia tapi dia langsung tak menghargai kau. Jangan sesekali buat diri kau kelihatan sgt bodoh.

Bila korang dah ditinggalkan, first sekali korang jgn sesekali contact ex korang. JANGAN! Jgn pretend mcm korang tak pernah clash pun. Jgn layan dia as a boyfriend pun. Bila dia dah tinggalkan kau and then kau merayu merayu nak balik semula dgn dia. In case kata dia accept kau balik. Tapi kau rasa dia terima kau balik atas dasar sayang atau dasar terpaksa? Yes, atas dasar terpaksa sb dia mesti kesian tgk kau yg merayu mcm org gila. Kau akan kelihatan sgt gilakan dia. Well, kau mmg sayang dia tp sb dia berlaku kejam dgn kau and kau harus lah berlaku kejam jugak. Kann?

Jangan lah sesekali biarkan ex korang tgk korang menangis dan merayu. Korang akan nmpk sgt lemah! Korang boleh menangis tapi ex korang tak boleh tahu langsung. Korang kena kuat. Korang kena buat dia menyesal tinggalkan korang. MAKE HIM REGRET! Buat dia rasa yg kau pun tak heran langsung kena tinggal. Tunjukkan kat dia yg korang boleh hidup tanpa dia even situasi sebenar korang mmg sayang gila kat dia kan. Buat apa nak sayang orang mcm tu. Tinggalkan dan teruskan hidup!

Bila korang dah ditinggalkan dan ex korang mesti expect korang akan call dan messages merayu sb dia tau yg korang sayang dia. Jangan contact langsung! Abaikan dia. Anggap yg dia tu tak pernah wujud pun dlm hidup korang. Jangan jadi baik sangat. Bila kita baik sangat org akan pijak kepala kita. So, HURT THEM BACK! Mcm mana dia sakitkan hati korang mcm tu lah korang lawan. Dia tinggalkan korang, so korang tinggalkan dia jugak. You are making him feel rejected bila korang ignore dia.

To make your ex regret losing your love, just accept the breajup and move on. Let your ex see that you have the strength and maturity to live your life without him. Bila dia tengok korang boleh respect keputusan dia untuk be alone so he will be have more respect for you then.

Time to move on girls.
Nobody has the authority to bring us down. Remember that!

Isi kandungan diubahsuai mengikut sesedap rasa aku. So, thanks Kak NurulBaldiah atas entry akk yg begitu mendalam. Cehh, lepas tu layan lagu Jar of Heart ni pehhh tangkap leleh.

BYE.



THANKS FOR READING

0 karut mengarut: