Kau kawan aku ke? Kau boleh blah lah!


Hai


Kawan. Ahh benda ni dpd aku tadika berhingus lagi aku aku dah ada. Kadang-kadang boleh serabut sebab kawan. Kau kawan aku ke? Kau ingat kau boleh jadi kawan aku? Ahh aku bukan memilih kawan pon. Aku tak pernah nak kesah pon pasal standard ke apa ke. Sebab orang kata kawan ni biaR beribu. Tapi aku taktau apa masalah kau cari masalah dgn aku. Kau ingat aku nak sgt lah kawan dgn kau? Kau betul-betul cari masalah lah.

Apa masalah kau tiba-tiba taknak tegur aku? Aku pun taktau apa yg aku buat. Aku taktau apa salah aku. Tau tau je kau nak buat muka tayik dgn aku. Kau ingat aku kesah? Setakat kawan mcm kau berlambak lah aku boleh cari. Bukan aku nak berlagak tapi manusia mcm kau mmg tak heran lah kalau kau tak ramai kawan.

Apa masalah kau nak buat muka tayik dgn aku? Kau ingat lawa? Kucing luar bilik aku 10 kali ganda lagi lawa lah dpd muka tayik kau tu. Kau nak tutup birai katil kau dgn baju konon taknak tengok muka aku lah. Kau ingat aku nak ke tengok muka kau? Aku lagi rela tgk orang berak lah dpd tengok muka tayik kau tuh.

Apa masalah kau dgn aku? Eh hal dunia lain lain lah. Takkan kau nak sembahyang sebelah aku pun taknak kot? WOI, KAU NAK MENGADAP TUHAN LAH! Ingat sikit boleh? kau nak sembah tuhan! Sanggup kau pergi tempat lain semata-mata taknak sembahyang sebelah aku? Haihhh, nak mengadap tuhan hal dunia tolak tepi lah bodoh! Takde lah batal pun air sembahyang kau tuh. Ahh emosi!

Apa masalah kau nak bayar balik semua benda yg kawan kau tu dah belanja kau? Kau kata kalau dia kawan kau, dia kena terima duit kau tu. Eh bodoh, sebab dia kawan lah dia halalkan apa yg dia belanja kau lah. Sebab dia kawan lah dia tak berkira pasal duit dgn kau. Eh, kau ingat friendship ni boleh dibeli dgn duit ke? Kau dah 19 tahun lah kawan. Pikir boleh tak sebelum buat keputusan? Haihhh..

Aku tak kesah lah kau taknak kawan dgn aku pun sb bukan kau sorang kawan aku. Lantak kau lah nak buat apa. Semua orang mmg nak kena ikut kepala kau je. Semua org mmg nak kena layan perangai hipokrit kau tuh je. Boleh blah lah dpd hiDup aku. Semak!

BYE.

THANKS FOR READING

Perkara yg buat perempuan tak suka lelaki.

Hey.

Lelaki lelaki sekalian lai lai sini baca ini entry sesuai untuk hang semua. Peringatan untuk awak tau yg perempuan tak suka lelaki bila lelaki tu mcm ni ke mcm tu ke. Harapkan muka awak yg hensem gilos je tapi perangai mcm tayik pun tak guna juga ye dakk? Okay sini ada 7 list. Ehemm Feng, awak boleh take a note yeah.

1. KAKI MEROKOK

Lalala aku tau lelaki kat Malaysia ni majoriti semuanya perokok tapi apa boleh buat kebanyakkan perempuan kat Malaysia ni ramai yg demand lelaki tak merokok. Tapi sb bilangan perempuan yg ramai dan lelaki yg SIKIT so perempuan terpaksa lah akur dgn boyfriend yg kaki rokok. Apokan dayo, tapi jgn pulak awak hisap rokok fuh fuh asap masa dating dgn girlfriend pulak ye. Alamatnye mmg mintak maki lah. Peace :)

2. CEMBURU BUTA

Ye saya tau awak sayang girlfrined awak tapi jangan lah melampau-lampau. Ehenmm, lelaki sekalian. Bila korang couple maknanye korang syg girlfriend korang (for sure lah kan) and korang percaya yg pasangan korang tu sayang jugak kat korang. So for what kau nak cemburu membabi buta? Kesian babi tu kena buta sebab jelous korang tu. Boleh cemburu tapi takpayah nak guna sgt lah ayat "cemburu tandanye sayang' kan. Cemburu ada batas lah brader. Takkan nak berkawan pon tak boleh kan. Take a note ya boys :)

3. MENINGGIKAN SUARA

Wah wah mentang-mentang kau lelaki kau nak main tinggi tinggi suara. Elok sikit ye lelaki. Sy tau awak balak dia tapi awak belum jadi suami yg sah pd pasangan awak tu. So, rasanya awk tak perlu lah nak tunjukkan sgt kuasa veto awak sebagai lelaki tu kan. Perempuan ni hati dia lembut, kalau sikit je awak tinggikan suara kesan yg tinggal kat hati perempuan tu banyak tau. Haaa nampak tak permainan dia? Nak marah tu agak-agak lah yee.

4. MENGONGKONG

Ha lelaki! Wahh awak kalau ye pon nak mengongkong agak-agak lah. Ni aweks awak tu nak bercakap dgn lelaki pon tak boleh. Kemain lah awak tak kasi dia cakap dgn lelaki lah apa lah tapi awak boleh pulak sedap cuci mata tengok perempuan seksi. Nanti kalau awek awak kata jgn tengok perempuan lain awak kata awek awak tu queen control. So, kita berpasangan ni kena lah bertimbang rasa baru lah hubungan nya bahagia. Cewahhhhh !

5. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI

Hey lelaki, awak kalau nak selfish sgt tak payah lah nak pasang niat nak main couple couple ni. Nanti awek awak jugak yg sakit hati. Kesian lah perempuan asyik kena aniaya je kuikuikui. Korang lelaki kena tunjukkan yg korang sbg lelaki boleh bertolak ansur boleh bertimbang rasa. Tunjuk kat awek korang betapa macho nya korang. Ni tak, makan sendiri sendiri amik, minum sendiri sendiri amik. Beg sendiri sendiri bawak. Aii perempuan ni bukan lah lemah ke apa ke tapi saja nak mengada dgn korang. So korang as a boyfriend apa lah salahnya tolong bawak kan makanan awek korang. Kalau tengok dia bawak beg berat ke apa salahnya tolong bawak kan. Ni tak awak pandang awek awak lepas tu buat senyum je. Bukan nak tolong. *tangan ke dada mata ke atas, sentapmaknak!

6. KURANG MEMBERI PERHATIAN

Eleh sy tau awak lelaki mesti cakap perempuan mengada nak message call selalu. Bukan mintak messsages call selalu but atleast awak tau lah apa yg awek awak nak. Ni tak, awek awak marah pun awak taktau. Awek awak merajuk pun awak taktau. Apa yg awak tau? Cuci mata je tau! Perempuan kan, sinonim lah dgn manja. Mintak perhatian tu bukan lah 24 hours awak kena layan dia tapi layan tu biar elok sikit. Ambil berat pasal dia. Biar dia rasa dihargai. Perempuan kan. kerana diri mereke begitu berharga. Peace :D

7. PANAS BARAN

Pehh mmg tak boleh nak buat apa lah kalau dpt lelaki yg panas baran lepas tu taktau nak control. Agak lah sikit marah tu ye. Jangan lah awak marah kat orang lain lepas tu lepaskan kemarahan awak tu kat perempuan. Dah lah kena tinggi suara, lepas tu nak pukul sana sini. Ewahh banyak hensem muka awak nak main pukul-pukul. Nak pukul-pukul biar lah setanding dgn awak. Tak payah nak pukul perempuan. Mmg dayus lah cerita dia kan. Lagi satu, kalau marah tolong lah jangan nak baling baling barang pulak. Awak lelaki kan macho. Lelaki kan suka berlagak macho, so kalau awak dapat kawal kemarahan awak tu dah kiraa paling macho lah. Tak salah pon kalau kawal kemarahan tu. Awek awak tgk pon meleleh air liur tgk pakwe dia tahan marah. Halamak jatuh cinta dua minit kejap.

Okay dats all for tonight. Tak boleh nak bg point banyak sangat lah kan sebab lelaki pon ada je sebab tak suka perempuan kenapa kan. Apa k jadah ntah malam-malam m'update pasala benda mcm ni. Haihhh. Emm tapi kalau dapat version sebab lelaki tak suka perempuan kan best. Takpe, nanti aku buat lah sendiri -.-

BYE.



THANKS FOR READING

Life is like a lego.


Hidup kita ni umpama lego.
Kalau kita susun dia terlalu tinggi, nanti dia akan jatuh bersepah.
Tapi kalau kita pandai susun dan bentukkan dia, maka cantik lah hasilnya.



THANKS FOR READING

Kena tembak dr belakang, syukur lah hidup lagi.

Hey yoo hey yoo.

Ni episod sambungan entry lepas. Entry lepas punya cerita pasal overnight, kali ni punya cerita pasal paintball. Uhh tak penah penah nak main paintball segala ni tetibe je main sampai demam tak bangun aku . Haihh hari ni dah hari Khamis dah tapi baru nak cerita pasal hari Ahad haritu. Mmg lah lambat tapi takpe sebab masing-masing dah tanya bila nak update pasal paintball, bila bila. Demand lebih budak budak ni. Naknak si Baihaqi Khan, Hishh I hate you! HAHA

Sabtu malam tu dah lah balik uitm lambat tidur pun lambat dgn badan penatnya. Ahad pagi dah bangun. Pukul 8 dah kena ada pulak tu. Penat overnight tak hilang lagi dah kena main paintball. Layankan aje lagipun plus plus semangat berkobar-kobar nak main kan. Yelah first time main, mau nya tak berkobar-kobar. Sekarang dah main dah kena tembak sumpah aku taknak main lagi kecuali Alin dgn Bella yg kononnya nak jadikan paintball sbg hobi diorang eleh!

Introduce my team from left Hanis, Nurul, Bella, Shaff and Alin. Ohh btw team aku ada lagi sorang tapi dia jejaka bajet hot and spicy.

Dia dgn baju pink dia ingat dia hot sangat lah. Cehh!

Team aku masa tengah game. Yuhuu smart lah ,mak suka nyah dengan baju celoreng yg tak berapa nk tebal kalau tak pakai pon takpe sebab kalau pakai kena tembak kesannya mak aii sumpah sakit kak oii. Huh, tarik nafas. Yang hero sorang tu tak payah nak bajet sangat lah dengan pose kau, kau ingat hensem? Main tak sampai 5 minit dah mati. Kau mmg sasaran utama lah Bhai. I hate you (lagi lagi lagi). Hanis yg depan Bai tu nampak kecik molek je. Alololo, sumelnyewwwww.

Mai sini mai sini tengok abg hensem ni ha. Hensem sgt lah. Ni dia Fuad a.k.a top shooter a.k.a org yg shoot aku dr belakang, betul betul dari belakang. Mekaseh ye Fuad shoot aku dr belakang. Mmg tak sakit kena shoot dari belakang tu. Tak sakit sgt. Ada lah sampai demam tak boleh bangun aku dibuatnya. Sentapmaknak!

Fuh fuh, brader 2 orang kat atas ni jgn memain nyah. Kau tengok tu berasap ohh dia shoot. Haihh braders ni lah yg conduct game kitorang ni. Ohhh hebat ni weh. Lintang-pukang budak budak laki dibuatnya fight dgn diorang.


Lelaki berseluar jeans biru muda tu team dgn brader yg tak pakai celoreng tu. Hai laaa 6 lawan 3 doe, lintang pukang 6 orang ni haaa. Seram tgk dia shoot budak budak ni.


Dari kiri Nikita dan Bhai. I hate you Bhai! Haha

Group yg menjayakan game paintball. Yeahh lepas ni koko kita A lerr. Yuhuu yuhuu.

Event Management members

Coming soon InsyaAllah ;)

BYE.


THANKS FOR READING

Benda tak dirancang ni mmg senang je nak jadi.

Hai.

Eleh aku tau lah aku lama ta update. Korang pon dah malas nk bukak blog aku kan. Ishh jangan gitu nyah. Mak baru baik demam ni sampai tak boleh bangun. Gitu lah gamaknya kalau asal weekend je mmg tak gheti nak duduk bilik bukak buku kan. Duit keluar pon daH mcm air. Supp kejap je aku dah miskin! Hepp lepas ni mogok tak keluar bandar lagi! -.-

Aii susah lah bila dah terbiasa bilik ni huru-hara dgn suara 16 orang sekali bila sampai masa semua berambus keluar dr bilik ni ada yg balik rumah ada yg pergi camping tinggal lah kami berempat. Padahal bilik kat sini standard 4 oranglah derr. Itu lah dia perangai kalau dah terbiasa duduk ramai-ramai. Sekali tinggal empat orang mmg mati kutu lah cite dia.

Jumaat petang kitorang relax lagi. Masa berlalu jam 8 malam dup dap dup dap. Itu pon si Alin anak Dato' Sabri ni dah bising-bising ckp bosan. Kitorang relax lagi. Dup dap dup dap dah pukul 10.30, si Alin betul bosan ni. Dia ajak overnight pulak. Ingat kan main-main. Ceh ceh, sekundal dia pon dah kat DP patut lah ajak keluar. Bila semua dah buat keputusan, semua siap mcm lipas kudung. Huru-hara betul. Gila kau keluar pukul 10.45. Meroyan pak guard tengok kitorang. Tak faham bahasa ke apa kan dah cakap waktu mcm tu tak boleh keluar dah. Eh tapi ni Shaff weh. Mari keluarkan taktik lama yeayyy bebas dr kurungan UiTM!

Tengok movie World Invasion bapah ah dapat seat 3 dari depan tak senget pulak kepala kau kan. Dengan cite yg main tembak tembak bom sana bom sini mau tak juling pulak mata kau kan. Tengok sekali dgn si Nazif and the gang ggrr maseh lah belikan tiket kitorang yg seat 3 dari depan kann -.-

Habis movie mcm biasa lah rutin kan lepak McD. Masing-masing tny soalan nak sama, nak pegi mana ni nak pegi mana., Tu lah dia keluar tak plan, tau tau je eh dah dalam panggung wayang. Haa sekarang ni semua dah mati kutu taktau pegi mana. Last-last lepak dataran je dengan 3 orang budak ni ha tambah sorang laki laki sekundal si Alin ni haa. Takpe lah boleh jadi hero kitorang kot kot nak kena colek ke cehhh =='

Habis satu Melaka kitorang round sebab nak tunggu malam. Yelah si Nabila Dato' Sofian ni teringin nak pergi Jonker Walk. Kita turutkan ajeee. Tengok wayang lagi cerita Hikayat merong Mahawangsa pon boleh lah berbaloi lah aku beli tiket tapi yg penting mmg tak ah nak duduk seat 3 dari depan kan haha. Layankan game basketball kat tempat game. Main game kereta fight dgn Latip ceh dia ingat dia teror sgt ke haa. Sumpah lah mmg seronok keluar dgn korang tapi penat tak payah cerita lah habis nak tecabut semua skru skru kat lutut aku tapi takpe lah bukan selalu dapat overnight dgn korang kan. Jangan serik lah ye kita mandi asas je kat toilet MP tu ehh. Orang tengok pon pelik kahkahkah. Mai sini jom tengok gambar. Kalau baca je apa aku membebel kau orang pon boleh naik juling kan. ggrr

Wahh gambar dah boleh buat cover album lah kan. Wonder girlss eww eww. Girls Generation? Eww eww. Ahh tak payah lah nak group segala!


Tu ha hero sorang tiba -tiba terselit konon boleh lah selamatkan kitorang kot kot kena colek ke. Tapi orang pon taknak colek kitorang. Emm takpeeee -___- Dahlaa hero dia sorang, amik gambar semua nak lompat, habis semua gambar aku rosak sebab kau lah latip! Tunggu lah nanti aku pakai dslr kau nak melompat lebih tinggi pon aku tak kesah jgn lompat tak turun balik da laaa -.-

Tu lah dia Nabila Dato' Sofian ni ha. Mak aii jalan dgn dia penat mak nyah. Semua kedai pon dia nak masuk. Setiap line pon dia nak usha. Ikutkan aku ni takde duit jek. Kalau tak semua pon aku da beli hihi

Dia juga merangkap my lesbian partner. Jeles ahh tengok ada satu gay partner kat hattan square main peluk peluk pegang pegang punggung eh kitorang pon nak la jugak jadi lesbian partner haha.

Sekian cerita untuk hari Jumaat dan Sabtu. Cerita untuk Ahad nanti lah next entry kan. Paintball punya pasal aku mc 3 kelas semalam. Mmg taknak main lagi dah paintball. Sakit dia mmg ummpphhh lah!

BYE.

THANKS FOR READING

Note for my one and only love.

Hai.

Cehh tajuk menyampah je tengok. 180311, cukup 6 bulan bersama. Ahh kalau nak dikira couple dpd form 3 dulu dah berapa tahun da kan. Tapi taknak ah. Tu masa bebudak hingus hijau hjau lagi. Break 2 tahun lebih lepas tu baru together gather balik. So, 6 bulan pun dah cukup bagi aku. Okay, taknak cakap banyak sb notes yg aku tulis utk Feng kali ni boleh tahan mcm essay SPM lah jugak panjangnya.

Nah, present to you..

Feng, I am writing this because today is our 6 month annivessary. Before you read this essay, essay huh? Yeahh essay because I told you that I was busy doing my assignment but actually I was so so busy preparing this special note for you syg. Oh, the thing that you should before you read this note is you have to turn on the our song 'Your Guardian Angel' and then you can read this sambil tersengih-sengih. Haha.

Dear my love,
You're such a wonderful gift. A precious gift. A gift to keep, a gift to care and a gift to love now and forever. Tell me how can I let go of someone very special? Never! Because you are the one who will always love me just the way I am sayang. I am so thankful and so very happy that I have found my destiny in you. You are my happiness, a very special blessing God has given to me.

I'm missing you so badly. If I think about the future, just you and me together. I find myself smiling, for I know it will happen soon. I love you my darling. No matter how far, no mater how long the waiting may be. I will love you more and more each day. Though distance between us kept us apart but I know it's only in body but never in heart. If I have one thing to thank right now, that's when you came into my life.

Dear Feng my darling,
You stayed with me all the time, when most of the time I failed to show how much you mean to me. We have gone through many hard times together. We have been through the difficulties of our relationship and we even came to a point of losing each other 3 years ago. I have hurt you not just once, but many times. You were never tired of loving me. You have been through a lot because of me and I just cannot afford to make a mess out of my life once again because I don't want to see you get hurt anymore. Your love for me from the beginning has never changed until now and your love for me is one of a kind and you deserve the same kind of love. I have loved you so much but now I am sure, I love you even more :')

Now look at the two of us, we are still here and getting stronger as time goes by. We are enjoying each other's company and making each day special by showing our love and care in a very special way. I am very thankful because we have grown so much. We have become more mature in handling our faults and our shortcomings. It would have been greatest mistake if I did let you go and let go of our love. I promise to love you more each day.


Sweetheart,
You say I'm perfect and that you're the luckiest guy in the world, but you don't see what I see when I look at you. To me, you make me feel so, so lucky for having you in my life again. You are so unbelievably perfect. And you are the perfect boyfriend, friend, person, human being in the world. Sayang, you are the key to my heart, my other half, my soul mate, my bestfriend, my life and you have my whole heart sayang.


I love you for being my sweetheart, my partner and my friend.

I love you today and forever for the caring and joy that you share without end.

I love you today and forever for the warm tender touch and the thing that you do.

For the way that you filling my world with your love today, tomorrow and forever. I'll never stop loving you.


*I love you so much and will always love untuil forever. That's a promise that Ill surely going to keep forever in my heart.



Love,
Shaff.Myn.

p/s : We have been friend for almost 9 years.
p/s/s : You have been to be my boyfriend for almost 14 months.
p/s/s/s : Sorry for the grammatical error. Thank you :)

BYE.


THANKS FOR READING

Unintended

Hei.

Listen to this song. Unintended by Muse.
Aku suka gila dgn music dia. Slow and steady. Bapak ah mmg layan doe. Tp aku tak berapa nak faham sgt lah dgn lirik dia. Masih terpinga-pinga lagi. Tapi first timeaku dgr lagu niaku mcm err err ni lagu melayu ke english ni.

Act sekarang aku tgh guna lappy kakak aku. Maklum lah lappy kita hantar workshop kasi renovate sikit. Tu yg kita dok layankan lagu dia dlm lappy dia ni haa. Ntah hape hape je lagu. Sekali t'dengar lagu ni semalam ha hambek kau terus search lyric dia. Suka suka suka suka sgt dengan music dia. Rasa mcm err err aku tak dapat nak tafsirkan apa yg aku rasa sekarang. Yeahh masa aku buat entry ni aku dah ulang lagu ni lebih 10 kali. Biar dengar sampai bernanah telinga.

BYE.

THANKS FOR READING

Manusia berubah.

Hai.

Ehem testing testing. Cubaan meng-update selepas sihat sepenuhnya. Dua tiga hari lepas tiba-tiba mcm tak sihat. Ahh syukur aku dah sihat sekarang. Oh kaki aku stil bisa-bisa lagi tapi takpe, update belog tak guna kaki weee :)

Entry kali ni mmg dah lama dah aku nak update tapi aku still tak dapat nak cari point-point dia so mmg koje nye postpone jelah. Bila satu dua hari ni aku cuti dr fesbuk blog segala ni sb tak sihat tapi otak aku ni mmg duk pikir-pikir je. Siap dah karang ayat. Kan senang bila otak aku dah karang2 ayat dia terus save kat draft otak. Lepas tu bila aku online aku bluetooth jela terus ke lappy. Okay tak cadangan aku? Utk kebaikan korang jugak kan? Haha, korang dah boleh abaikan cadangan aku tuh sebab org yg baru sembuh ni mmg otak tak betul lagi. Kena hantar format agaknya. -.-

Kembali ketajuk asal.
Ada dua sebab kenapa manusia beubah. Yg ada dalam kepala hotak aku ni mmg ada dua je pun. So, aku nk bgtau dua-dua ni jelah. Kalau korang ada lagi bolehlah kita kongsi-kongsi nanti ye. Sharing is caring ngeeee :D

1. Berubah kerana masalalu dan kesilapan.
Yeahhh, manusia takde yg sempurna. Semua org buat salah. Tak kira lah tinggi mana darjat kau, banyak mana harta kau, cantik sangat muka kau, hensem mana muka kau and so on, kau ttp buat salah. Betul tak? Org kata experience is the best teacher. Bila kita buat silap dan silap kita tu buat kita jadi matang. Kita belajar dr kesilapan dan kita cuba yg terbaik utk masa akan datang. Kita cuba berubah jadi yg lebih baik. Betul tak? Selalunya, kalau dulu kita selalu sgt buat silap dan sekarang kita mungkin jadi yg lebih baik sb selalunya manusia belajar dr kesilapan. Bukannya sekarang kita tak buat silap langsung tapi atleast kau cuba tak ulang kesilapan yg sama. Kann?


2. Berubah kerana seseorang.
Maksudnya? Sini aku explain. Berubah kerana seseorang ni boleh berubah kpd yg tak baik dan kpd yg lebih baik. Alah, biasala lah tu. Bila kita jumpa org yg salah so secara tak langsungnya akan merubah diri kita kpd yg tak baik. Benda ni selalunya jadi bila kita jumpa org yg salah lah. Korang faham kan? Contohnya, dulu kau baik dgn A tapi bila kau jumpa B sebab si B ni lagi sekepala dgn kau so kau dah tak baik lg dah dgn si A ni. Padahal si A ni punya baik budaknya dan si B ni kira kawan yg menjurumus kan kau ke gaunglah senang citekan. Haaa tak nampak ke bila kita jumpa org yg salah secara tak langsungnya akan merubah diri kita ni. Yeahh rite people?

Dan seseorang itu mungkin akan berubah kpd yg positif sebab dia jumpa dgn org yg betul. Bukan lah org yg dia jumpa tu serba serbinya betul tapi atleast dia bagi perubahan yg baik kpd seseorang. Eh, kau paham ke apa yg aku cakap ni. Aku rasa mcm dah berbelit je. Takpe, kita teruskan. Contohnya mcm ni, katakan kau baru couple and gf kau kata dia tak suka boyfie dia merokok and kau stop smoking sebab kau syg dia. See, bukan ke itu perubahan yg baik? Haha balik balik rokok jugak yg jadi contoh. Okay tukar lain.

Contoh kedua, kau mungkin boleh dikategorikan org yg pemalas dan mmg muka kau jelah nak pinjam assignment org lain biau senang kau nak copypaste kan. But then, katakan kau couple and bf/gf kau always and always pesan kat kau suruh belajar rajin rajin and pasangan korang tu mmg selalu lah bagi sokongan padu kat kau. Padu okay! Sgt padu lah sokongan pasangan korang tu dan lama-lama kau pon rasa mcm tak berselera sgt dah nak copypaste assignment org ni. Kau rasa assignment buatan sendiri lagi hebat. Dan dan lebih membanggakan bila prestasi kau pun meningkatlah jugak dpd sebelum ni kat bawah dan asyik jatuh merundum je kan. Haaa, tak ke ianya menunjukkan perubahan yg positif. Kann?

Huh huh, panjang lebau ha dah cakap ni. Okay people, ini cuma pendapat aku. Aku cuma nak kongsi apa yg aku rasa. Itu je. Sharing is caring kannn.

BYE.

THANKS FOR READING

Kalau dah sayang, apa pon boleh.

Hey.

Entry kali ialah atas permintaan kawan aku Azuan. Maklum lah sejak sejak ada orang yg sayang ni demand pulak dgn aku mintak itu ini. Cehh. Nasib lah aku ni baik. Dah, jom teruskan apa yg aku nak story.

GF : Boleh awak stop smoking? Please stop kalau awak betul-betul syg saya.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BF : Boleh tak awak jgn facebooking lagi. Saya tak suka.

Cettt, apa punya contoh aku bagi. Well, itu je contoh terbaik yg aku boleh bagi sekarang. Boleh ke korang nak tinggalkan habit korang hanya sebab org yg kau sayang suruh. Boleh ke? Hmm, kalau aku mesti lah tidak.
Habit lah weh HABIT. Bukan senang kau nak tinggalkan mcm tu je. Kalau mcm perokok, kau ingat senang nak stop smoking? Sussah tau! Kesian lah diorang. Haaa, para-para perokok sekalian, nampak tak yg aku begitu memahami perasaan korang. Hahaha bapak batak gila siod asyik cakap pasal rokok je. Blog ni dah mcm iklan rokok dah. Bongok -.-

Dari petang aku dah duk pikir nak cakap apa lah pasal entry ni. Hmm aku ada lah buat soal jawab sikit dgn roomate aku kan. Ehh ingat senang ke haa nak buat entry ni? Susah dol. Dah lah aku tgh stoned gila taktau nak tulis apa. Roomate aku cakap mesti lah tak sebab habit kan. Dah tentu lah kita suka buat. Kita punya suka lah nak buat apa. Lama-lama nanti dia boleh terima. Haaa, nampak tak permainan dia.

Contoh mcm aku. Feng mmg cukup marah kalau aku asyik online je. Nak buat mcm mana dah aku suka baca buku. Tapi lama-lama dia pon okay dah. Dia pon tak kesah sb dia pon dah biasa. Kata sayang, mesti lah terima apa yg kita suka, ye tak? Tapi kalau bf kau merokok jangan pulak kau ikut sama merokok. Memang lah mintak maki namanye tu.

Kita mungkin tak boleh nak tinggalkan habit kita tu tapi atleast kita boleh kurangkan sikit kan. Kata sayang, berkorban lah sikit. Sikit pun jadik lah. Maybe lama-lama korang pun secara tak sengaja tinggalkan habit korang tu. Haaaa, benda ni semua tak boleh jadi dlm jangka masa pendek. Nak tinggalkan benda yg kita suka buat bukan senang. Makan masa kot. So, para para bf dan gf sekalian, kalau nak suruh gf bf korang tinggalkan habit diorang tu agak-agak lah ye. Jangan lah kejam sangat pulak. Tak baik tau. Dlm hubungan ni kena lah tolak ansur sikit. Cehhhh, muntah hijau aku! Haha

Saya sanggup pergi kelas pakai jersi awak sebab awak suruh. Nampak tak yg saya ni cukup baik dgr cakap awak walaupun sy sebenarnya agak bengang lah nak pakai jersi awak bawak pergi kelas. Dah lah kena nganjeng dgn lect je. Haaaa.

Okay itu je nak cakap.

BYE.


THANKS FOR READING

Adakah lelaki akan kelihatan sgt macho dgn merokok?

Hello peeps. What's up?

Yoo malam ni aku nak story story sikit pasal rokok. Ahh rokok rokok ni mmg tak penah lah aku beli. Beli utk bafak aku penah laaa. Okay okay, aku tak anti dgn lelaki merokok tapi aku cuma nak menyuarakan pendapat aku sb aku usha-usha sahabat blogger tadi and then ada satu blogger ni cakap pasal lelaki dan perempuan merokok. And and aku tertarik menarik ayat dia mmg da bomb lah buat aku nak update blog. Wenggg :)

'Bila lelaki tu hembus asap rokok sambil angkat muka ke atas dan automatik menghembus asap melalui mulut/hidung ke atas dgn bangganya, adakah dia akan kelihatan sangat macho dan sungguh maskulin?'

Hekeleh, ingat macho sgt ah kau buat mcm tu. Wa tak kisah derr lu nak sap kok (hisap rokok) pon sb bukan gua yg beli pon tapi wa mmg bapak annoying nak mampus kau hembus asap rokok lu dgn bangganye depan seorang perempuan? Lu ingat lu macho. Oh yeaaa lu mungkin macho hensem kacak bergaya tp bila lu buat mcm tu depan awek lu ke kwn perempuan lu ke mmg hilang terus kehenseman lu lah brader.

Huu okay okay, rasa mcm lepas ni mesti semua lelaki akan anti blog aku sb aku kutuk diorang. Lek lu brader. Sap kok lu! Hehehe. Bg aku lah, aku tak kisah lah korang nak merokok ke apa ke. It's up to you guys. Masing-masing ada cara masing-masing. Mmg tak boleh larang kan lelaki nak merokok. Lg dilarang lg dibuat. Ye tak?

Tapi tapi, yeahh harus lah ada tapinyeee! Kau dah hisap rokok tu tak kisah lah kan. Duit kau rokok kau. Tapi usah lerr kamu ngajak teman kamu yg tak merokok tu join the club. Buruk beno rupanyeee! Lantak lah dgn kawan korang yg tak merokok tu. Jgn lah diajak-ajak. Kalau diajak mesti lah nak. Kalau dah cuba pasti nak lagi. Haihhh.

Itu je nak cakap yoo.

BYE.


THANKS FOR READING

Kalau dah gedik tu, mmg gedik lah!

Hey.

Long time no see ya. Yeahhh I know. Well, aku kalau rajin update maka hari-hari lah aku update tapi kalau tang malas tu dah datang, 'new post' tu sebelah mata pon aku tak pandang. Sorry belog. Last week sangat busy and sangat sangat uhh taktau nak cakap mcm mana.

After 46 days, Mr Feng bising nak jumpa nak jumpa menggedik nak jumpa. Nak balik jugak dari Perak ke Melaka. Mmg gedik mamat tu. Tapi takpe, sb saya baik hati maka saya turutkan katanya.

Semalam bila nak balik, mmg menggedik si Feng taknak beli tiket kat Melaka Sentral. Katanya tak puas jumpa. Yeayy jalan jauh-jauh jumpa kejap pon, mana tak gedik mamat ni ye tak? Maka, aku buat keputusan beli kat Alor Gajah je. Haa beli tiket jam 10. Tiket ada jam 10 tapi dia beli tiket jam 2.30 petang. Gedik tak gedik tak?

Yeayy saya teman dia kat kfc Alor Gajah sampai jam 2.30. Ahh saya tau saya budak baik sb ikutkan je cakap dia. Takpe Feng, you tipu I cakap takde bus awal eh. Padahal saje beli tiket lambat. Feng mmg gedik. Heee tapi takpe saya suka :)


You are the best thing that's ever been mine!

Dear Feng,
you ada sebulan something je kat matrix tu. Belajar rajin, be a good boy, jangan main-main lagi okay. Make me proud of you Feng.
I love you :)

Dats all for today.
BYE.

THANKS FOR READING