Pokok Sakura di UiTM Melaka?

Apa kau ingat Jepun je ada osaka. Hey, UiTM Melaka pon ada tau. Dats why sy sangat berbangga menjadi pelajar UiTM Lendu Melaka. Ceh ayat mintak penampo harharhar. Aku mmg dah aim lama dah satu port ni. Hari-hari pergi balik kelas lalu depan pokok ni. 'Lawa ni kalau amek gambar' kata aku dlm hati. Kalau balik kelas tu mmg aku akan stop kejap dkt port tu lepas tu aku amik gambar. Tapi mmg gambar pokok dan bunga dia semata-mata lah kan.

Nak amik gambar aku mmg takde org yg boleh tlg amikkan sb aku balik kelas mmg sorang-sorang wuwuwu sedihnya. Tak tak, act kawan2 aku ramai di zon area tasik so aku dgn roomate aku sorang ni mcm tercampak je kat atas bukit ni ha. So balik kelas tu mmg dah biasa dah jalan sorang-sorang sentapmaknak! Pergi kelas berdua dgn Ayni. Woo Ayni ialah kwn sy yg sgt setia sb every time nak pergi kelas dan aku mcm biasa lah lambat nak nak lagi kelas pagi kan dan Ayni akan tunggu aku. Kalau aku ckp 'Ayni pergi lah dulu, aku lambat' dia jawab 'Eh takpe lah kita pergi saing jelah' Haa terharu menangis 2 saat kejap haha. Tapi kalau lepas kelas aku selalu je tinggalkan dia sb err err dia keluar kelas lambat kot harhar. Okay, ni nak cerita pasal pokok sakura ke pasal roomate aku yg sgt baik hati dan aku yg sgt kejam? Haihh suka sgt lari topik.

Pagi-pagi Sabtu haritu aku dah kena bangun. Eh, ini betul-betul pagi tau aku bangun. Nak mandi pon mcm tak mampu sb air sejuk tahap jimbam! Pagi-pagi dah kena pergi court netball sb ada game. Taktau lah aku apa function Encik Mirul suruh kitorang pergi sb aku mmg datang lepas tu cuci mata tengok budak-budak ni panaskan badan then bila game start kitorang blah sb mmg kitorang je yg datang. Yg lain tak bangun agaknya. Panas betul. So, utk sejukkan hati yg panas ni sb pagi-pagi dah mcm org bodoh dtg court netball tp tak buat apa so kitorang memulakan operasi mengambil gambar. Untung ada Alin yg tak suka ambil gambar so dia jadi cameragirl and untung ada Nabila yg suka ambil gambar mcm aku jugak. Yes maka itu dia, penuh lah gambar dlm phone.


Huh, apa punya style yg aku duk posing kat belakang tu. Bapak hodohnya. Haha. No, act gaya dia mcm ni tau tangan kanan tu letak kat pinggang then yg tgn kiri tu garu kepala tapi nmpk aku mmg saje letak tgn kiri tu kat kepala kan? Ish tak suka menyampah betul dgn pose ni. haha

Sy suka gila dgn bunga-bunga dia kaler purple ni. Betul-betul rasa mcm Osaka. Kau ada? Haa takde. Untung belajar kat UiTM Melaka hahaha.


Aku suka betul dgn gambar ni tapi aku tak faham lah kenapa mesti Alin snap masa aku tgh gelak. Tgk, gambar dah tak lawa. Haihh.

'Alin, amik lagi sekali. Mcm tadi jugak. Aku tak kira!' Err tapi tak jadi pon mcm gambar kat atas. Takpe lah, tak berani nak suruh lagi sb Alin garang kuang kuang kuang kantoi takut dgn Alin. Haha

Lastly gambar sy yg gemuk lg pendek. Hodoh betul rupanya tp takpe sy tak kesah.

BYE.


THANKS FOR READING

1 karut mengarut:

Aisya J said...

EHHH dekat Matriks Penang pun ada ini! :D