Random update. Dapat DSLR onthespot. Wohooo!

Suatu ketika dimana baru je lepas makan malam dan mengemas dapur.

Mama : Myn, tgk ni mjalah 3 cite pasal DSLR.
Myn : Ha ha? Desupppppp, *tercongok depan tv dgn mata terkebil-kebil. Kagum tgk effect gambar yg dia buat dlm video tu.
Mama : Pehh mcm tgk wayang.
Myn : Pehh lens dia ma. *mata terkebil-kebil
Mama : Berapa harga dia?
Meen a.k.a kwn aku lah : D90 mahal ohh.
Myn : Kwn myn baru beli dgn lens besar gedabak harga 32++
Mama : Takpe, nty besday Myn tahun depan mama belikan eh.
Myn : Alaa mama cakap kalau DL sem ni Myn dapat DSLR.
Mama : oh eh? Okay, dapat DL on the spot mama belikan.

Wohooooo, tersenyum sampai telinga. Siap main kenyit mata dgn Meen lagi. Jeng jeng jeng. Eh jap jap, ada lagi perbualan yg mmg buat aku senyum sampai nak rabak dah pipi nih.

Mama : Myn tgk tu cane dia handle camera tu. Myn kena belajar lah benda-benda ni semua.

Eh eh eh senyum sampai rabak pipi :)

Myn : Wahhh mama, baik hire a teacher for me utk ajar pasal photography ni semua mcm kwn Myn tu haaaa. Ehem ehem sambil senyum dan menunggu respon.
Mama : Tulah, kena belajar ni.

Naaaaaaa, cool tak cool. Last sekali aku cakap pasal hire a teacher tu aku da tak ingat actually respon mak aku tu tapi respon harus lah positive. Kalau tak positive masakan tidak malam-malam mcm ni nk random update segala. Haktuihhh. Dah tu je nak cakap. Nak off nak studdy *ceh ceh ceh.

BYE.

THANKS FOR READING

1 karut mengarut:

Aisya J said...

kena dapat DL!! :D