Siapa aku selepas 6 tahun ?


Hai

Wohoo selepas enam tahun aku dah duapulohlimatahun woii. Gua sudah tua ggrr. Masa tu aku rasa aku mungkin seorang akauntan yg unggul (ceh unggul -.-). Atau mungkin seorang pegawai bank. Ohh mungkin aku bekerja untuk syarikat ayah aku. Itu apa yg mama and ayah aku nak. Paling ye pun mungkin aku seorang pengusaha cupcake yg paling comel. EH ? pengusaha yg comel ke cupcake yg comel ? Konfius -.-

Okay, paling penting masa tu aku mesti seorang yg dah bekerjaya. Paling teruk pun aku nak before 30 aku nak bawak mama and ayah pergi umrah. Mama kata kalau nak bawak orang tua pergi umrah atau haji kena ada anak yg sanggup dan redha nak bawa orang tua mereka. Yelah, orang tua kan kadang-kadang tu nak ambil wudu' pon tak mampu kan. Nak jalan jauh tak kuat. Kena naik wheel chair. So, aku nak bawak mama and ayah. Aku sanggup. Apa yg aku nak buat ni takkan sama dgn jasa mak aku yg dah lahirkan dan besarkan aku. Okay ni mcm nak masuk entry hari ibu je.

One more thing, aku nak sambung master. Tapi kata Feng, kalau nak sambung kat oversea kena nikah dulu. Eh ? Alaa Feng, nanti kahwin lah ye ? Tapi aku nak kahwin paling muda umur 24 tu pon kalau jodoh dgn Feng ada puhhh puhhh PUIHHHH ! HEHE, okay ni dah masuk entry gatal miang nak kahwin.

Lagi, umur 25 eh ? Aku rasa aku mungkin dah ada kereta dah. Kalau rezeki ayah aku melimpah ruah kot ye paling melampau tahun depan dapat lah Jazz sebijik. Kahkahkah berangan -.- Kalau masa tu bisnes ayah aku berkembang dgn maju, aku nak kerja dgn bapak aku je. Betul ni, mama dah suruh akak aku kerja dgn ayah aku. Haa tu akak aku yg belajar senibina, kot aku yg belajar akaun ni konfem kena kerja dgn ayah aku. kan. Tak payah susah-susah kerja dgn orang.

Lagi apa eh ? Haaa, aku nak travel all around the world. Ayah aku suka wink wink wink. Travel tu biar bawak mama dgn ayah sebab mama aku suka berjalan dan shopping ayah aku pulak suka melancong. Hehehe dah laa aku rasa tu jelah ye. Nak berangan banyak kang jadi mat jenin pulak. Haha

Err yang penting masa aku 25 tu aku keep maintain dgn badan aku yg sekarang ni. Apedehal, slim world ada. HAHA

BYE.



THANKS FOR READING

0 karut mengarut: