Trip to Yakult's factory, Seremban

Hye.

Untuk semester tiga ni, subjek AIS200 kena buat trip ke kilang then kena buat report. Burghh, so disebabkan kelas DAIS3B satu-satunya kelas yg tak bertuah sebab tak berjaya dapatkan mana-mana kilang untuk dilawat, maka kelas kami dipecahkan kepada tiga. Dan group aku follow kelas C yg ke kilang Yakult. Boleh lah, daripada tak pergi kilang lepas tu kena duduk lab and buat assignment, baik pergi kilang dan buat report. Senang sikit. Senang ke ?--'

Bestnya jadi kelas B ni sebab dah pecah pada tiga, so ada tiga hari lah yg kelas terpaksa dibatalkan. Tapi insyaallah akan dipostpone. Ha, itu tak suka -.- Yang ikut kelas C pergi kilang Yakult kat Seremban Isnin lepas. Yang ikut kelas A pergi kilang Ayamas semalam (Selasa) dan paling best sape yg ikut kelas D pergi kilang coklat Beryl's kat Sri Kembangan pagi tadi. Damn, diorang siap singgah Sunway segala until 430 pm okayy. Enjoy betul kalau mcm tu.

Around 10.15 am bus gerak dari UiTM then ntah pukul berapa sampai, kitorang singgah kedai makan for breakfast. Eleh, Melaka ke Seremban tak jauh pun. Nak tidur dalam bus pun tak syiok langsung !

Lontong for breakfast. Sumpah sedap lah lontong dia. Nyummy. Mia and Shaff sibuk texting dgn mak masing-masing. MAK okay, MAK. haha

Still busy sms dgn Mama. Cakap dah sampai Seremban and baru je lepas breakfast. Brrr. Oh lupa, sebelah aku yg mcm Hana Tajima ni Nabellah Arshad. Ehemm, nak nombor ? haha

Nabilla Arshad busy. Jangan kacau.

Lepas breakfast, terus gerak ke Yakult. Lahhh dekat je. Tak sampai 10 minit pon. Lontong yg aku makan tadi tak sempat nak hadam punnnn --'

Welcome to Yaakult. Bertudung hijau ialah Madam Anita, my lecturer for AIS200.

Kilang Yakult di Seremban ialah satu-satunya kilang Yakult yg ada di Malaysia.

FYI, Yakult daripada Jepun dan Yakult ada banyak produk mcm kosmetik, makanan, suplement dan bla bla bla. Tapi cuma air Yakult je yg dipasarkan di Malaysia. Tu pun dua jenis je. Yakult Ace dan Yakult botol kaler biru tu ntah apa nama dia. Lupa --'

Shaff punya tangan over. Abaikan. Burghhh.

Classmate lain yg juga sama-sama join dengan trip ke Yakult. 3 group sahaja.


Members of DAIS3C and the lecturers.

Dah selesai pasal shirota strain hidup, lactobaliicus dan bakteria baik yg ada dalam yakult ni. Sesi membeli Yakult fresh dari kilang. Harga cuma murah 10 sen je dari harga biasa. WTF. Ingatkan dapat lah RM3.50 ke. Burghhh.

My group for this trip. From left Meen, Idora, Me, Bella and Mia.

Last gambar before naik bus. Simple gila kilang Yakult ni. Tak rasa mcm kilang pun. Pekerja dia cuma 40 orang je dan ada enam department. 40 orang je pekerja ? Memang takde lah peluang pekerjaan kat Yakult ni. Haha. Memang simple lah. Aku tengok pekerja dia pun siap menongak dagu tengok machine tu semua buat kerja. Bbrr.

Group lelaki dari kelas B. Dari kiri Amirul, Rahmat our classrap and Asnawi.

Then, seperti yg dijanjikan oleh kelas C kitorang singgah ke Jusco Seremban yg boleh lah daripada takde singgah mana-mana kan.

Usha beg leopard from Vincci cuma RM123 saje okay. Murah RM100 dengan beg Roxy yg aku nak beli. Tapi sayang, masa tengok beg leopard tu duit tengah takde so, BYE BYE. T.T

Lepas dah cuci mata menyakitkan hati sebab tak boleh beli. Perut pun lapar, mcm biasa lah singgah McD. McD je yg sesuai dengan selera tekak dan sesuai dengan jumlah duit yg ada dalam tangan kan. Hmmm.

Buruk. BYE.

Dah kenyang weeee :)

Posing depan garden apa ntah nama dia. Antik angat bunga-bunga dia. Ite uka angat. Erghh annoying !

Last gambar before berangkat pulang ke UiTM Melaka.

Terencat dan comel oleh Shaff dan Dora. Ehemmm, comel kan. Haha

Cucuk earphone, dengar lagu, tidur dan gerak balik ke Melaka.

BYE.

THANKS FOR READING

1 karut mengarut:

kaizen said...

ai.. pergi jer??

xde ke bawak balik yakult tok ktorg?? hehehe