Berjimba [Part 1]

Hai

Apa lagi yg perlu diucapkan, dah cuti semester pun nak update blog pun bukan main liat. Sigh. Bukan malas, bukan benci tapi masa yg mencemburui kita (wah ayat kau !). Malas lah nak cakap banyak entri kali ni, sebab gambar banyak sampai nak buat entah sampai berapa part tapi mmg banyak. Kalau cakap banyak, gambar pun banyak semua pun banyak org yg baca pun boleh muntah banyak. Yang penting lepas last paper haritu, terus out out to Melaka mari berjimba wahai rakan-rakan sekalian. Wehuuuu.

Day 1.

Plan sebenarnya nak berjimba berdua je dgn Encik bf tapi tiba-tiba Fatin nak ambil-ambil gambar dan Amoi yg belajar kat KBM pun belum pernah ronda Melaka, aku pun mengubahsuai plan biar kasi cantik sikit lah. Hihik.

Kata Encik bf mcm tourist. Puihh ! (-_-')

Amoi yg baru bergelar warga Melaka, mari meronda ye Amoi. Oh lupa, Amoi ni comel kan ? Hihik.

Fatin yg mahu mengambil gambar. (^_^)

Cuaca panas tau. Jalan dari DP nak ke tangga yg tinggi melaun kat belakang tu harus lah bawak botol air yg gedang ni.

Nasib baik ada Encik bf, maka lengkaplah gambar kami bertiga huehue.

Amoi kata dia tak pernah lagi ke sini. Kesian kan ? Aku yg dah setahun lebih kat Melaka pun baru kali kedua nak naik ke atas ni haa. Tak kuasa lah mak nak naik banyak kali choi.

Encik bf pegang red canon, so aku berbesar hati sgt sebab muka aku je dlm camera tu kihkihkih.

First time naik ke sini, kami berdua je, ambil gambar pon sendiri ambil. Kali ni, ada Fatin ada Amoi haa hambik lah sampai dua kamera dah macam retis uolss. Boleh buat album pre-wedding puihhh ! Tak payah nak pre wedding lah gatal. Umur baru 19. Haha

Aku puas hati sebab aku tak pegang kamera so mmg muka aku je yg dalam gambar. Next picture pon gambar aku, gambar aku, gambar aku yg lainnya orang sebelah je bertukar-tukar kahkahkah.

Dah boleh masuk miss universe lah Fatin kalau cenggini punya rupa. haha

Seronok kau posing sana sini, orang keliling tengok tak kelip mata. Ada juga yg ambil gambar kitorang hahah aku rasa sgt retis.

Okay lah Fatin, kita macam over, malu malu. Blah blah haha.

Amoi kata nak buat macam mana, semua gambar dia, mata mesti hilang hihi. Takpe moi, kau sangat comel !

Mata kita tak sama moi, tapi kita sama cantik hikhik.

Untung bawa kipas, boleh lah berkipas sebab ketiak dah berlecak. Panas sangat Melaka tapi Amoi punya hal, berlecak pon berlecak lah. So tak hairan lah kalau gambar semua tak habis dengan kipas je. (--')

Eyy sini lah sorang. malu lah itew nak ambil gambar sorang-sorang (-.-)

Encik bf memang susah sangat nak senyum. Eeee aku mcm syok sendiri (-.-')

Hihik, malu lah itew, Encik bf ni menggatal pulak. Haippp !

Amoi tekun mengambil gambar si Fatin.

Gambar takde motif. Saja saje haha. Lama sangat menapak kat atas sana tu, kami pun bergesa lah turun nak masuk DP sebab nak aircond. Nak aircond sebab nak keringkan ketiak yg berlecak dan basahkan tekak yg dah kering sangat nih.

Duduk kat fountain ni best. Sejuk je. Fatin beli hot roll dengan milo ais, katanya laparrrrrr.

Encik bf beli coolblog tapi untuk diri sendiri. Kita ni mintak sikit jelah. Hihik, sekarang dia dah pandai beli coolblog, siapa lagi yg ajar kalau bukan aku. Aku ? aku weh aku aku. Haha ok dah.

Habis dah sesi berjimba pada waktu petang. Yg malam pun ada tapi tunggu next entry okay. Muah muahh.

BYE :)

THANKS FOR READING

2 karut mengarut:

Cik Yatt said...

bestnye brjln..huhu..

eh same la..kite pon yg dok ajar bf mnum coolblog..ngeee..

follow.:)

m0sHiE~ said...

besh nye korang jalan2 eh. jeles nye. moshie kat cni da bz ngn esemen yg mgunung da tu. =.=