Dean's list or don't lie ?

Hai.

Aku tau dah, kalau baru je lepas musim result semua berebut update blog cakap pasal result kan ? KAN ? ke aku sorang je yg sibuk duk update pasal result ? (-_-') Ahh tak kisah lah aku sorang ke kau ke orang lain ke yg penting sekarang bukan nak cerita aku punya empat rata sangat atau sipi nak rata ke takde nehi nehi ya amma !

Dean's list or don't lie ? Bukan Hips don't lie okay. Ada makan penyepak kang. Well actually nak ucap tahniah untuk semua kawan-kawan aku yg berjaya dapatkan DL tu. Tahniah sangat-sangat sebab korang memang berhak pun dapat DL tu setimpal dengan apa yg korang dah usahakan KAN ? Yg tak DL tu jangan lah sedih-sedih sampai nak bunuh diri. Relax lah, ada banyak sem lagi kan. Boleh cuba lagi. Yg dah pernah DL tu mesti pernah gagal, dan diorang belajar dari kesilapan kan. So mcm tu jugak lah untuk yg tak DL.

Macam mana kita nak merasa kejayaan tu kalau kita tak rasa lagi kesusahan untuk dapatkan kejayaan tu kan. Bila kita dah rasa pedihnya duduk dibawah, sedihnya bila tak berjaya and once dah berjaya kau akan rasa gembiranya yg teramat. Bukan lah yg tak DL tu tak berjaya. Berjaya juga cuma tak sehebat yg lain. Jangan pasrah-pasrah, jangan putus asa. Apa yg dapat tu, itu yg kita dah usahakan. So jangan lah bunuh diri eh ? (Siapa yg nak bunuh diri ni ?) HAHA

Aku tiada perasaan buat setakat ni. Aku bersyukur dengan apa yg aku dapat. Sem 3 pun kemain banyak lagi berjimba kan, so bila dapat result tak payah nak tersedu sedan sangat lah. Berani buat berani tanggung. Berani untuk tak study, berani lah untuk terima kegagalan. Cewahh habislah aku dah jadi pakar motivasi haha. Apa-apa pun, kegagalan hari ini bukan penentu untuk hari esok. So teruskan usaha anda dan kta berjumpa lagi di semester depan. Haha

Rajin itu adalah punca segala kejayaan dan malas pula punca segala kegagalan.
-Dr. Shukri Abdullah.


BYE.



THANKS FOR READING

3 karut mengarut:

Athirah Medan said...

DL lagi eh kau ? Tahniah Shaff ^^

Idora Syahira said...

, awek. saya tiap hari tgk blog awak tauu. hihii ;D

bytheway, num celcom pakai lagi tak ? cek anta msg ta reply pong.

Nadiah Jahari said...

Tahniah ;)